Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noslēgusies "Young Sailors" burāšanas treniņnometne Sāremā

Jānis Pārums

Nedēļas nogalē noslēdzās „Young Sailors” ietvaros rīkotā burāšanas treniņnometne jaunajiem sportistiem no Igaunijas un Latvijas. Burāšanas treniņnometne ilga 5 dienas Sārema salā, kuras laikā tika nostiprinātas jauno sportistu prasmes un iemaņas burāšanā. Nometnē burātāji guva arī teorētiskās zināšanas, kuras pielietoja aktīvi startējot treniņu, sacensību un draudzības „Team Racing” regatē.

Nometnes ietvaros jaunie sportisti uzlaboja savu burātprasmi treniņos uz ūdens, kā arī apguva teorētiskas zināšanas. Lai nostpirinātu savas nometnes laikā iegūtās prakstiskās un teorētiskās zināšanas, jauno sportistu starpā tika rīkotas sacensības. Katru dienu tika ieplānotas arī vairākas distanču analīzes, kuru laikā tika sniegta svarīgākā informācija burātājiem par notiekošo nometnē.

Romasāres osta un visa jahtkluba infrastruktūra deva mājvietu Latvijas un trijiem Igaunijas (Romasāres, Pērnavas un Tallinas) klubiem, kā arī iespēju pilnveidot burātprasmi sacensībās Optimist, Zumm un Laser R jahtu klasēs. Spraigā cīņā treniņos un regatē uz ūdens katrs burātājs centās parādīt labu sniegumu. Kopīgās pusdienās labākie tika sumināti ar aplausiem, bet tiem, kuriem neveicās tik labi, tika dota motivācija pilnveidoties. Lielajā regatē labāko sniegumu no Latvijas uzrādīja Helēna Rause, izcīnot II vietu, Herberts Miezītis, izcīnot IV vietu, un Edvards Stīpnieks – VII vietu. Interesantākās sacensības izveidojās noslēguma dienā „Team Racing” regatē, kur Latvijas sportisti cīnījās pret Igaunijas izlases komandu. Cīņa bija trauksmaina un uzvarētājs noskaidrojās tikai pēdējā braucienā. Rezultātā Latvijas sportisti uzgavilēja un priecājās par uzvaru (3:2) pār Igaunijas komandu. Kaimiņu burātāji solās „atspēlēties” nākošajā tikšanās reizē nometnē Latvijā jūlija beigās, bet tikmēr latvieši jau ir startējuši Jaunatnes Latvijas olimpiādē, kur Helēna izcīnīja zelta medaļu, bet Herberts bronzas medaļu.

Projekta „Young Sailors” mērķis ir veicināt burāšanas attīstību un pārrobežu sadarbību. Projekts „Young Sailors” ir guvis atbalstu Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmā. Šī ir viena no pārrobežu sadarbības programmām, kas darbojas Latvijā, un to atbalsta Eiropas Reģionālās attīstības fonds.