Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionātā kanoe airēšanā un smaiļošanā B finālā tiek Vilde un Aldiņa

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eiropas čempionātā kanoe airēšanā un smaiļošanā B finālā tiek Vilde un Aldiņa
Aldis Artūrs Vilde. Publicitātes foto.

Polijas pilsētā Poznaņā notiekošajā Eiropas čempionātā kanoe airēšanā un smaiļošanā otrajā sacensību dienā no mūsu sportistiem fināliem kvalificējās Aldis Artūrs Vilde, un Madara Aldiņa, kuri attiecīgi 1000m un 500m distancē tika B finālā, kur rītdien cīnīsies par 10.-18.vietu.

Pusfinālos bija divi braucieni katrā pa deviņiem dalībniekiem, pirmajiem trijiem no katra brauciena tiekot A finālā, bet 4.-7.vietai, kā arī vienai 8.vietai pēc labākā laika kvalificējoties B finālam. Smaiļotājs Aldis Artūrs Vilde 1000m ar dažiem konkurentiem brauciena laikā cīnījās par 6.-9.vietu, beigās latvietim finišējot 7.vietā (+5,973) un tiekot B finālā. 500m smaiļošanā Kristaps Laube arī startēja otrajā pusfināla braucienā, kur apsteidza konkurentu no Polijas un finišēja 8.vietā (+6,197), kas kopējā ieskaitē deva 19.vietu. Līdz 7.vietai braucienā, kas dotu iespēju startēt B finālā, pietrūka sekunde.

Madara Aldiņa 500m pusfināla braucienā finišēja noslēdzošā septītā (+9 sek.), taču tāpat rīt startēs B finālā, cīnoties par 10.-17.vietu. Savukārt 200m viņa šodien uzsāka priekšsacīkstes, kopējā ieskaitē no 17 dalībniecēm uzrādot 14.laiku, bet savā braucienā esot noslēdzošajai devītajai, tāpēc paliekot ārpus pusfināla, bet divām lēnākām konkurentēm no pirmā brauciena, kuras finišēja 6. un 7.vietā, tomēr tiekot pusfinālā. Līdz ar to Madarai īsajā sprintā 16.vieta.

Kaspars Tīklenieks 200m priekšsacīkstēs braucienā finišēja piektais (+1,75) no septiņiem un nopelnīja tiesības rīt startēt pusfinālā. Tikmēr Tīklenieks kopā ar Laubi pusfinālā 500m divniekos sava braucienā finišēja noslēdzošie devītie (+6,614) un kopējā ieskaitē palika 18.vietā no tikpat startējušajiem.