Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

''Kurzemes pavasarī'' spēcīgā starptautiskā konkurencē noskaidroti labākie orientieristi

Ivars Bācis
Ivars Bācis

''Kurzemes pavasarī'' spēcīgā starptautiskā konkurencē noskaidroti labākie orientieristi
Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

Pagājušā nedēļas nogalē Papē un Liepājā aizvadītas divu dienu orientēšanās sacensības “Kurzemes pavasaris”, ar ko tika atklāta arī jaunā orientēšanās Latvijas kausa sezona un kurās uzvaru kopvērtējumā izcīnīja igaunis Kenijs Kivikass un somiete Milja Vētaja.

Divās sacensību dienās orientieristi veica trīs distances – vidējo, sprinta (sestdien) un garo distanci (svētdien). Sacensību “Kurzemes pavasaris” kopvērtējumā tika ieskaitīta vidējā un garā distance. Savukārt sprints tika vērtēts Latvijas kausa ietvaros. Turklāt gan vidējā, gan sprinta distance iekļauta Starptautiskās orientēšanās federācijas sacensību kalendārā, kur elites sportisti saņēma ieskaites punktus pasaules ranga vērtējumā.

Šogad iecienītās orientēšanās sacensības pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu – vairāk nekā 840 orientieristu no septiņām valstīm, starp kuriem 80 bija elites grupu dalībnieki. “Kurzemes pavasarī” sacentās labākie orientieristi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, kā arī Lielbritānijas, Polijas un ASV.

Kurzemes pavasara divu dienu kopvērtējumā sieviešu elites grupā (W21E) somiete Milja Vēteje uzvaru izcīnīja ar kopējo laiku viena stunda un 42 minūtes. Atpaliekot no līderes četras minūtes, otrajā vietā ierindojās lietuviete Gabija Ražaitite-Saunoriene. Īpašs prieks par pašmāju orientieristi, saldenieci Elzu Ķuzi, kura, pārstāvot orientēšanās klubu Alnis/JNSC, debijas gadā Kurzemes pavasara elites grupā spēcīgā konkurencē izcīnīja augsto 3. vietu un bija labākā Latvijas pārstāve.

Tieši aiz Elzas 4.vietā ierindojās Laura Vīķe (OK Kāpa). Vēl no Latvijas pārstāvēm desmitniekā iekļuva Vieda Lūsa (Meridiāns OK/CPSS, 8.vieta), Anna Freimane (OK Ozons, 9.vieta) un mamma un meita Puķītes – Irita (OK Kāpa, 7.vieta) un Laura (OK Ozons, 10.vieta).

Vīriešu elites grupā abās sacensību dienās līderi startēja stabili, nosargājot savas sākotnējās pozīcijas. Kopvērtējumā uz pjedestāla kāpa trīs igauņi, no kuriem brāļi Sildi, ar saknēm Latvijā, pārstāvēja orientēšanās klubu “Alūksne”.
Vīriešu elites grupā Kurzemes pavasara kopvērtējumā 1. vieta igaunim Kenni Kivikas, divu dienu kopsummā finišējot ar laiku viena stunda 41 minūte. Aiz līdera sekoja brāļi Timo Silds, kurš 2. vietā ierindojās ar divu minūšu deficītu, bet Lauri Silds no līdera atpalika par nepilnām četrām minūtēm, ierindojoties 3. vietā.

Labākais no latviešiem bija 5.vietu (+7:48) ieguvušais Edgars Bertuks (OK Alūksne), bet aiz viņa sešinieku noslēdza Ilgvars Caune (OK Azimuts). Arī vīriešiem desmitniekā bija pieci Latvijas sportisti, jo 7.vietu ieguva Artūrs Pauliņš (OK Azimuts), astotais bija Jānis Tamužs (OK Ozons), bet 9.vietu ieņēma Endijs Titomers (OK Alnis).

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums

     [+] [-]

, 2022-04-04 09:04, pirms 2 gadiem
Konkurence tiešām spēcīga. Grūti tikt latviešiem trijniekā.

  -6 [+] [-]

, 2022-04-04 11:11, pirms 2 gadiem
Ne tikai spēcīga, bet arī skaitliski iespaidīga konkurence. Vīriešu elites grupā vairāk kā 50 dalībnieki. Izskatās, ka Kurzemes pavasaris attīstās arī par nozīmīgām starptautiskām sacensībām.

     [+] [-]

, 2022-04-04 15:48, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Ne tikai spēcīga, bet arī skaitliski iespaidīga konkurence. Vīriešu elites grupā vairāk kā 50 dalībnieki. Izskatās, ka Kurzemes pavasaris attīstās arī par nozīmīgām starptautiskām sacensībām.
Tieši tā. Daudz dalībnieku sezonas sākumā. Interesantas sacensības.