Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē Rīgā starptautiskais sporta deju festivāls "Latvia Open 2017"

Andrejs Siliņš

Nedēļas nogalē Rīgā starptautiskais sporta deju festivāls "Latvia Open 2017"
Foto: latviaopen.lv

Šajā nedēļas nogalē, 4. un 5.novembrī, BJSC “Daugavas sports nams”, norisināsies XV Starptautiskais Sporta Deju Festivāls "Latvia Open 2017", kur visas dienas garumā dejotāji cīnīsies par augstākajiem tituliem.

Krāšņākais un īpašākais pasākums, kas neprasa daudz komentārus, tikai ikviena klātesošā uzmanību un elpu aizturošu baudījumu – šo sestdien un svētdien Latvijā atgriežas pasaules līmeņa dejotāji, kuri sacentīsies 6 dažādās pasaules reitinga posma disciplīnās un vecuma grupās par punktiem, kas tiem nodrošinās noturēt vai paaugstināt vietu pasaules reitinga tabulā, kas paskaidro, kāpēc šis pasākums ir ļoti noderīgs ikvienam dejotājam. Deju festivālā tiks pārstāvētas 24 pasaules valstis, piedalīsies vairāk nekā 800 dejotāju. Mūsu galvaspilsētā Rīgā viesosies dejotāji to draugi, kvēlākie atbalstītāji, treneri, kā arī sacensību tiesneši, kas ir ļoti svarīga sacensību sastāvdaļa. Pārstāvētas ne tikai Baltijas valstis un tuvākie kaimiņi, bet arī tādas valstis kā Armēnija, Kanāda, Moldova, Izraēla, Maķedonija, Albānija un citas.

Ar Rīgas Domes, Latvijas Sporta Deju un Pasaules Sporta deju Federāciju, kā arī citu lieldraugu atbalstu, deju festivāls “LATVIA OPEN” norisinās jau 15. reizi. Kā pirmais, tā piecpadsmitais pasākums norisinās Daugavas Sporta Namā, kas tiek pārvērstas par īpaši mājīgām un skaistām telpām priekš elegantā mākslas, kultūras un sporta apvienojuma. Pirmajā gadā pasākumā tika organizēja Latvijas Reitinga ieskaite dažādās vecuma grupās, taču jau ar katru nākamo gadu, deju notikums kļuva arvien prestižāks. Latvia Open ietvaros ir norisinājies Pasaules čempionāts pieaugušajiem karaliskajā desmit deju disciplīnā, kas ir pats nozīmīgākais notikums visā pasaules sporta deju federācijas kalendārā, notiekot vienā dienā ar Pasaules čempionātu Jauniešiem 10 dejās, kā arī ir norisinājušies Eiropas Kausi Pieaugušajiem, divus gadus pēc kārtas Pasaules čempionāti Junioriem un daudzi citi aktuāli notikumi.

Organizatori Mario Končevskis un Marika Kalēja stāsta: “Visu šo gadu garumā, organizējot Latvia Open, esam sakrājuši tādu pieredzi, kas ļauj mums brīvi paskatīties uz mūsu izveidoto deju notikumu un pasmaidīt. Darbs, laiks, emocijas – viss, kas ir ieguldīts ir devis savu rezultātu – esam tikuši prestižāko deju notikumu apritē, ar ko ļoti lepojamies. Kopā ar Mariku esam šim visam organizēšanas procesam gājuši cauri un kāpuši arvien augstāk, uzstādot mērķus un īstenojot tos visaugstākajā kvalitātē. Kad mūsu komandai pievienojās Marta Kalēja, kura pati, starp citu, diezgan ilgus gadus vēl pati piedalījās Latvia Open kā dejotāja, tad visi pienākumi sadalījās uz 3, kas viennozīmīgi ir vieglāk un vēl jaudīgāk – jaunas idejas, jauni risinājumi un iegūta vēl lielāka pievienotā vērtība. Un nu esam sasnieguši savu īpašo jubileju – 15 gadus – noturot prestižu pašā augstākajā līmenī! Tas, ko visu mūsu organizatoru vārdā varu teikt – nāciet un vērojiet šo skaisto pasākumu klātienē – tās sajūtas ir neaizvietojamas un baudījums, ko notverat vērojot visus spilgtos tērpus, skaistās emocijas un dejas burvību!”

Kāpēc deju festivāls ir tik īpašs? Tam ir dubultsvētki! “Latvia Open” svin savu 15.jubilejas gadu, savukārt, vienam no organizatoriem – Mario Končevskim – arī 4.novembrī ir skaista jubileja. Katru gadu tiek sagādāti svētki ne tikai sev un latviešiem, bet visai pasaulei, pārraidot norisi visā pasaulē. Pasākums ir tradīcijām bagāts, organizēts ar lielu rūpību un pārdomātību. Pasākuma organizatori Mario Končevskis, Marika Kalēja un Marta Kalēja vienmēr ir īpaši padomājuši par sportistu, par tiesnešu un arī par skatītāju labklājību, kā arī komfortu. Šajā gadā īpaši – 4.novembra vakara daļā, plkst.19:00, norisināsies Rīgas Mēra Kauss pieaugušo grupā, kas ietvertas zem nosaukuma WDSF WORLD OPEN – kas ir vienas no vislielākajām pasaules reitinga sacensībām. Turpat arī dejos kā mazākie dejotāji, izpildot 4 dejas, tā arī lielāki – 14-15 gadus vecie Juniori II ar latīņamerikas dejām un pasaules reitinga posms Senioriem II. Ar to viss nebeidzas, jo otrajā dienā, 5.novembrī, vakara daļas sākums ir 17:30 un varēs vērot tās pašas grupas, taču apgrieztos deju stilos - pieaugušo grupai būs pasaules reitinga posms latīņamerikas dejās, savukārt Juniori izpildīs skaisto, klasisko standartdeju izpildījumu.

Sacensības varēs vērot arī tiešraidē gan virszemes televīzijas kanālā “sportacentrs.com TV”, gan internetā – sestdien, 4.novembrī, plkst.19:00.

Informāciju sagatavoja
Marta Kalēja