Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas smaiļotāji kvalificējas Eiropas čempionāta pusfinālam

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas smaiļotāji kvalificējas Eiropas čempionāta pusfinālam
Foto: canoe-europe.org

Polijas pilsētā Poznaņā šodien sākās Eiropas čempionāts smaiļošanā un kanoe airēšanā, kur uz starta izgāja visi četri Latvijas pārstāvji. Madara Aldiņa, Aldis Artūrs Vilde un Kristaps Laube individuāli, kā arī Laube ar Kasparu Tīklenieku divniekos racionāli aizvadīja pirmo kārtu jeb priekšsacīkstes, visiem kvalificējoties rītdienas pusfināliem.

Mūsējie startēja tajās distancēs, kur braucienu pirmo vietu ieguvēji uzreiz tika finālā, bet 2.-7.vietu ieguvēji kvalificējās pusfinālam, lai rītdien turpinātu cīņu par iekļūšanu finālā. Smaiļotājs Aldis Artūrs Vilde 1000m distancē startēja otra(4;jā no trim braucieniem, kurā vienīgajā bija septiņi dalībnieki, bet pārējos divos sacentās astoņi smaiļotāji. Pārliecinoši pirmais bija portugālis Fernando Pimenta (3:51,647), bet Vilde, saprotot, ka neuzvarēs un ka tāpat tiks pusfinālā, jo nav starpības, vai braucienā ir otrā, ceturtā vai septītā vieta, finišēja noslēdzošais septītais (4:01,131).

Līdzīgi arī Madara Aldiņa 500m smaiļošanā trešajā braucienā bija noslēdzošā sestā (2:11,375), 14 sekundes piekājoties brauciena uzvarētājai Emmai Jorgensenai no Dānijas. Savukārt vīriešiem 500m smaiļotājs Kristaps Laube apsteidza dāni un finišēja septītais (1:54,067; +9,17). Nedaudz vēlāk Laube ar Tīklenieku 500m divniekos braucienā finišēja noslēdzošie sestie (+11 sek.), ar ko pietika pusfinālam.

Rītdien pusfinālos, kur būs divi braucieni pa deviņiem dalībniekiem katrā, finālam kvalificēsies pirmie trīs un pievienosies šīsdienas triju priekšsacīkšu braucienu uzvarētājiem katrā distancē.