Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ventspils peldbaseinam spāru svētki

Andrejs Siliņš

Ceturtdien pie Ventspils peldbaseina jaunā korpusa tiks atzīmēti jaunās celtnes Spāru svētki. Spāru svētkos piedalīsies Ventspils pilsētas domes, Olimpiskā centra „Ventspils”, Komunālās pārvaldes, kā arī celtniecības un projektēšanas uzņēmumu pārstāvji.

Ventspils peldbaseina jaunā korpusa celtniecību darbu paredzēts pabeigt 2009. gada sākumā. Kā jau iepriekš informēts, atsevišķā peldbaseina jaunbūves daļā ir paredzēts izbūvēt 1,3m dziļu baseinu ar vairākām izklaides funkcijām - pretstraumes iekārtu, ūdens kritumu, zemūdens masāžas strūklām.

Jaunajā baseinā darbosies arī viļņu iekārta, kas ieslēgsies periodiski un būs ierīkotas divas 6 m augstas slīdrenes. Baseina seklāko daļu, kas no lielā baseina tiks atdalīts ar salu, paredzēts izmantot kā bērnu baseinu, kurā mazuļi varēs priecāties par strūklakām, ūdens lielgabaliem un maziem slīdkalniņiem.

Jaunizbūvētajā baseina korpusā darbosies ar pirts komplekss ar vairāku veidu pirtīm, dušām un auksto baseinu. Esošo Ventspils peldbaseina korpusu papildinās ar trenažieru zāli un peldēšanas trenažieru sporta zāli, papildus izbūvējot nepieciešamās ģērbtuves, dušu telpas, sanitāros mezglus un palīgtelpas.

Paplašinot esošo baseina korpusu un iegūstot papildus rekreācijas iespējas sportistiem, tiks būtiski uzlabota vide augstas klases sportistu sagatavošanai Latvijā.

Ventspils peldbaseina rekonstrukciju īsteno Ventspils pilsētas dome kopā ar Latvijas Olimpisko komiteju. Peldbaseina rekonstrukcijas skiču projekta autors ir SIA „AKA birojs”, bet būvdarbus veic SIA „Pilsbūve”.

Šobrīd baseina esošajā korpusā sakarā ar rekonstrukcijas darbiem ir pieejamas tikai mazā baseina pirts komplekss, bet pēc būvdarbu pabeigšanas, baseinā būs pieejams plašs SPA un atveseļošanās pakalpojumu spektrs dažāda vecuma grupu iedzīvotājiem, rodot iespēju nodarboties ar sporta aktivitātēm un uzlabot veselību.

Ventspils peldbaseina jaunā korpusa spāru svētkus atbalsta „Užavas alus”.

Informāciju sagatavoja
SIA "Olimpiskais centrs "Ventspils""

  +4 [+] [-]

, 2008-06-03 09:57, pirms 16 gadiem
Uz spāres svētkiem ar "Užvas alus" atbalstu ūdens vietā baseinā alu liešot ...

  +2 [+] [-]

, 2008-06-03 09:59, pirms 16 gadiem
O steidzīgi jābrauc uz Ventspili.

  +2 [+] [-]

, 2008-06-03 10:39, pirms 16 gadiem
bļāviens, dzimtajā miestā dod užavnieku par brīvu! steidzami jābrauc atpakaļ!

     [+] [-]

, 2008-06-03 13:07, pirms 16 gadiem
Spāres svētki ir laba lieta!

  +1 [+] [-]

, 2008-06-03 14:31, pirms 16 gadiem
Mīlu savu pilsētu