Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Skeitbordisti izcīna Latvijas un Grobiņas kausus

Andrejs Siliņš

Grobiņā pilsētas svētku ietvaros risinājās Latvijas kausa izcīņas sacensības skeitborda slalomā. Dalībnieki sacentās arī par Grobiņas kausiem. Uz sacensībām bija ieradušies dalībnieki no Rīgas, Jūrmalas, Cēsu rajona, Talsiem un Ventspils.

Pirmā disciplīna, kurā sacentās braucēji, bija līniju slaloms, kur vienā līnijā bija izvietoti 40 ķegļi. Katrs dalībnieks trasi veica trīs reizes. Par katru apgāzto ķegli braucēja laikam tika pieskaitīta 0,1 soda sekunde. Vērtēts tika tikai labākais rezultāts. Kā to varēja gaidīt, tad par uzvarētāju šajā slalomā kļuva pasaules slaloma čempions Jānis Kuzmins, otrais liepājnieks Ainārs Jermačenko un trešais rīdzinieks Gustavs Gailītis.

Otrā disciplīna bija speciālais slaloms, kur trasi veidoja zigzag veida ķegļu izkārtojums. Arī tur visātrākais bija Jānis Kuzmins. Savukārt Gustavam Gailītim izdevās par divām sekundes desmitdaļām pārspēt Aināru Jermačenko. Braucienu starplaikos visi, kuri vēlējās, varēja izmēģināt, kā tas ir braukt ar slaloma dēli. Daudzi to arī izmantoja un ieguva kādu piemiņas balviņu.

Pēc slaloma dalībnieki sacentās augstlēkšanā, kas kā šovs ļoti patika skatītājiem. Pārvarot 130 cm augstumā novietoto latiņu, par uzvarētāju kļuva Edžus Konošonoks no Priekuļiem. Otro vietu ieguva Mārtiņš Liepiņš no Jūrmalas, trešo Mārtiņš Vidzenieks no Grobiņas.

Dalībnieki cīnījās par Grobiņas kausiem. Galveno Grobiņas kausu ieguva Jānis Kuzmins, nedaudz mazākus Lienīte Skaraine no Talsiem un Mārtiņš Vidzenieks, kurš izpelnījās lielākās skatītāju ovācijas.

Informāciju sagatavoja
Gints Gailītis