Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sportistes slimības dēļ Latvijas pāris nepiedalīsies PČ sporta dejās profesionāļiem

Andris Liepa
Andris Liepa

Sportistes slimības dēļ Latvijas pāris nepiedalīsies PČ sporta dejās profesionāļiem
M.Smolko/T.Bazikina. Foto: No dejotāju personīgā arhīva.

Sportistes Tīnas Bazikinas slimības dēļ viņa duetā ar Martu Smolko nepiedalīsies šajā nedēļas nogalē Čeļabinskā paredzētajā pasaules čempionātā sporta dejās profesionāļu divīzijā.

2010.gadā amatieru federācijā WDSF izveidotajā profesionāļu divīzijā (PD) pēdējos gadus labus rezultātus uzrāda Latvijas pārstāvji Marts Smolko un Tīna Bazikina, kuri kopā dejo trīs sezonas. Ja 2015. gadā viņi pasaules čempionātā profesionāļiem Latīņamerikas dejās bija astotie, iepriekšējos divos gados gūtas otrās vietas, kas arī šogad Latviju pārstāvošo pāri padarīja par vieniem no galvenajiem favorītiem.

Kā portāls "chel.aif.ru" citē sacensību orgkomitejas pārstāvi Veroniku Boltvinu-Butuzovu, Latvijas pāris, kas būtu bijuši pretendenti uz pirmo vietu, savu dalību atsaukuši Bazikinas sliktas pašsajūtas dēļ. Savukārt sportistes ar Igaunijas pilsonību, kura savulaik pārstāvējusi Albāniju, "Facebook" profilā norādīts, ka vēl pirms pāris dienām viņa bijusi Latvijas Infektoloģijas centrā.

Zīmīgi, ka pasaules čempionāts profesionāļiem sākotnēji bija plānots ledus arēnā "Traktor", bet pēc Čeļabinskas "Traktor" iekļūšanas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Austrumu konferences finālā, to vien pagājušajā nedēļā pārcēla uz arēnu "Yunost".