Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noslēgušās Rīgas skolēnu sacensības trases automodelismā

Jānis Celmiņš

Decembra pirmajā dienā , tehniskās jaunrades nams "Annas 2" laipni uzņēma Rīgas pilsētas skolēnu sacensību trases automodelismā dalībniekus. Sacensības risinājās četrās klasēs.

Pirmie, 24 metrus garo trasi iemēģināja juniori – skolēni, kas tikai sper pirmos soļus modeļu būvēšana un to savaldīšanā. Šajā klasē cīņas ir visatraktīvākās un gandrīz trīs desmiti dalībnieku demonstrē savas un modeļu prasmes klātesot arī saviem atbalstītajiem – vecākiem un vecvecākiem, kuri braucienu starplaikos var rūpēties par jauno censoņu ēstgribas apmierināšanu. Asu momentu pārpilnajās sacīkstēs uzvar „Annas 2” komandu pārstāvošais Teikas vidusskolas audzēknis Dāvis Tāls Meļķis, kurš pēc trim posmiem ir līderis arī kopvērtējumā. Labāko trijniekā iekļūst arī Aleksandrs Anaško (Daugmale) un Klāvs Puidītis (Junda).

Sekojošais G12 klases brauciens, kurā braucēji izmanto standartizētas šasijas un virsbūves imitē salona automobiļus noris ne mazāk saspringti. Kopvērtējuma līderis un pirmo divu posmu uzvarētājs Mikus Hercs (Junda) ir spiests atzīt sava kluba biedra Roberta Leonoviča pārsvaru. Trešais Jānis Rēpelis (Daugmale) un pat uzvara savā priekšbraucienā Dāvim Meļķim neļauj pacelties augstāk par septīto vietu.

Mazskaitlīgajā F1 braucienā, uzvarētājs kļūst zināms burtiski pēdējos metros, kad pirmo vietu no līdera Jāņa Rēpeļa „izrauj” Mārtiņš Poga (Junda). Trešais, cīnoties ar jauno formulu - Dāvis Meļķis.

Visātrākajā - ES24 klasē nepārspēts paliek Jānis Rēpelis, atstajot aiz sevis Robertu Leonoviču un Jurģi Kalniņu (Annas 2). Savukārt pēc mēroga mazākajā ES32 uzvar Mikus Hercs, kurš apsteidz Jāni Rēpeli un Adrianu Beriņu (Annas 2).

Skolēnu sacensības turpināsies nākošgad, kad paredzēti posmi Jelgavā un Rīgā.

Informāciju sagatavoja:
Tāls Meļķis