Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunajiem skvoša spēlētajiem pirmās uzvaras reitinga sacensībās Vācijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas jaunajiem skvoša spēlētajiem pirmās uzvaras reitinga sacensībās Vācijā
Sonora Liepa (pirms došanās uz reitinga turnīru Vāciju). Foto: Latvijas Skvoša federācija.

Sonora Liepa un Lukasss Kančs kā pirmie no Latvijas pārstāvjiem izcīnījuši uzvaras nozīmīgajā ESF turnīrā “German Junior Open” Vācijā.

Jau ziņots, ka 1. jūlijā četri Latvijas juniori sāka startus vienā no lielākajiem un sastāva ziņā spēcīgākajiem Eiropas Skvoša federācijas reitinga turnīriem “German Junior Open” Hamburgā, kurā piedalās 356 skvošisti no visas pasaules.

Pirmajā spēlē pret ESF turnīros pieredzējušāku Čehijas spēlētāju Jelgavniece Sonora Liepa piekāpās ar rezultātu 3:0. Neraugoties uz zaudējumu, Sonora pretiniecei neļāva gūt daudz ātrus punktus un izrādīja pretestību. Diemžēl, zaudējums pirmajā spēlē ļāva cīnīties vairs tikai par 33 – 40. vietu.

Otrajā spēlē Sonoras pretiniece ukrainiete spēli sāka pārliecinošāk, bet, pārvarot stresu, Sonora iespēlējās un spraigā cīņā uzvarēja ar rezultātu 3:2 (3:11, 11:6, 12:10, 9:11, 11:5), izcīnot pirmo savu uzvaru turnīrā, kas ir arī pirmā Latvijas pārstāvju uzvara.

BU17 grupā spēcīgā konkurencē startē Lukass Kančs un Ralfs Vītols, BU19 grupā – Ēriks Strods. Savā trešajā spēlē cīņā ar norvēģi Lukass Kančs arī guva pirmo uzvaru, pārspējot pretinieku piecos geimos ar rezultātu 13:11, 9:11, 6:11, 11:8, 11:1.

Informāciju sagatavoja
Baiba Lulle
Latvijas Skvoša federācija