Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Preiss 2. vietā "Neilpryde" Baltijas kausa posmā

Jānis Pārums

Preiss 2. vietā "Neilpryde" Baltijas kausa posmā
Jānis Preiss

"Neilpryde" Baltijas kausa 2008 vindsērfinga sacensību posmā, kurš aizvadītājā nedēļas nogalē notika Lietuvā, Nidā starptautiskajā konkurencē otro vietu izcīnīja "Extreme Sport" komandas braucējs Jānis Preiss.

Zīmīgi, ka visi sacensību uzvarētāju pirmā trijnieka burātāji "Formula Windsurfing" klasē brauca ar inventāru no "Neilpryde" un "Starboard" zīmoliem. No Latvijas vislielākos panākumus guva Jānis Preiss (Extreme Sports team), ierindojoties otrajā vietā un piekāpjoties vienīgi Vilhelmam Šurmanam (Brazīlija), kurš kopvērtējumā finišēja pirmais. Trešo vietu ieņēma Igaunijas burātājs Martins Ervins.

Jānis Preiss izrādīja nopietnu pieteikumu uz sacensību uzvarētāja titulu un būtu apsteidzis šobrīd pasaulē trešo labāko vindsērfinga braucēju Vilhelmu Šurmanu, tomēr Brazīlijas sērferim izdevās uzvarēt kopvērtējumu pēc Jāņa Preisa kritiena ūdenī piektajā braucienā.

"Sacensību pirmā diena tika aizvadīta ļoti labvēlīgos laika apstākļos, bija saulains laiks ar 8-12 m/s ziemeļu vēja plūsmu. Vienas dienas laikā tika organizēti seši braucieni, kas ir ļoti daudz, jo nākošās sacensību dienas laika prognoze nesolījās būt piemērota burāšanai," stāsta Ansis Dāle, ilggadējs profesionāls burātājs ar Olimpisko sacensību pieredzi, kurš Lietuvā ieņēma piekto vietu.

Gan Jānis Preiss un Ansis Dāle, gan Martins Ervins ir uzskatāmi arī par Latvijā gaidāmā "Audi Neilpryde Baltijas kauss 2008 vindserfingā" favorītiem. Šogad Latvijas posms notiks jau desmito reizi - no 27. līdz 29.jūnijam Pāvilostā.

Lietuvas Neilpryde Baltijas kausa 2008 posma rezultāti

Vieta Sportists Valsts Komanda
1. Vilhelms Šurmans Brazīlija
2. Jānis Preiss Latvija Extreme Sports
3. Martins Ervins Igaunija Extremesport Estonia
4. Matiass Pineiro Brazīlija
5. Ansis Dāle Latvija Extreme Sports
6. Tomass Molders Igaunija
7. Ričards Omanbriedis Latvija Extreme Sports
8. Gedeminas Gresvičus Lietuva
9. Romualds Zelčs Latvija Surfline team
10. Māris Birzulis Latvija Buru Sports team

Informāciju sagatavoja:
Sandis Casno