Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

''Aronas kausā'' jauni uzvarētāji elitē šajā sezonā LK orientēšanās sportā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

''Aronas kausā'' jauni uzvarētāji elitē šajā sezonā LK orientēšanās sportā
Pirmais trijnieks vīriešiem. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija/A.Veckalniņš.

Pagājušajā nedēļas nogalē Pērles silā Madonas novadā aizvadīts OK “Arona”rīkotais Latvijas kausa 5. un 6.posms orientēšanās sportā un arī “Aronas kauss”, kurā piedalījās ap 600 dalībnieku.

Sacensības notika Pērles silā, kur dalībniekus sagaidīja gan labi skrienami un pārredzami priežu meži, gan izcirtumi, jaunaudzes un dažāda izmēra purvi. Pirmā sacensību diena notika vidējā distances zīmē, savukārt otrajā dienā dalībnieki sacentās garajā distancē.

Pirmajā dienā vidējā distancē vīru elites grupā pirmo vietu izcīnīja junioru līderis Matīss Saulīte, kuram sekoja Ainārs Drozds un Emīls Zērnis. Dāmu elites grupā labākā bija pieredzējusī un daudzkārtējā čempione Aija Skrastiņa. 2. vietā ierindojās Signe Sirmā, bet trešā bija Irita Puķīte.

Otrajā dienā garajā distancē labāko rezultātu vīriešiem 17km distancē sasniedza Ainārs Lupiķis, kurš pē pirmās dienas bija sestais, bet spēja uzvarēt divu dienu kopvērtējumā, tiekot pie pirmais panākums šajā sezonā. Otro vietu kopsummā ieguva Lieldienu sprinta vicečempions Endijs Titomers, kurš svētdien uzrādīja otro rezultātu un pakāpās no 4.vietas, ko bija ieguvis sestdien vidējā distancē. Vietu trijniekā tomēr nosargāja Matīss Saulīte, kuram otrajā dienā – savā Dzimšanas dienā – priekš sava vecuma neierasti garajā 17km distancē sanāca 7.vieta.

Dāmu elitē garajā distancē labākā bija cita daudzkārtējā čempione Kristīne Bertuka, kura līdz ar to pakāpās uz otro vietu kopvērtējumā, kur līderpozīcijas saglabāja otro laiku garajā distancē uzrādījusī Skrastiņa. Signe Sirmā noslēdza godalgoto trijnieku, aiz kura tieši palika Puķīte.

Junioru konkurencē pušiem abas nepārspēts palika Jēkabs Ločmelis, bet juiorēm ar ļoti labi startu garajā distancē uz pirmo ietu kopsummā pakāpās Anna Emīlija Suta. Vecākajās jauniešu grupās uzaras Emīlam Lazdānam un Agnesei Jaunmuktānei, bet jaunākajās – Mārtiņbam Dzenītim un Līvai Andersonei.

LK sezona turpināsies trešdien ar stafešu sacensībām "Daugavas kauss", kas norisināsies Jaunjelgavas apkārtnē.