Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Dambretistiem medaļas pasaules ātrspēles čempionātā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dambretistiem medaļas pasaules ātrspēles čempionātā
Guntis Valneris

Ar Latvijas dambretistu līderu triumfu gadu mijā Berlīnē noslēdzās pasaules ātrspēles čempionāts uz 100 lauciņu galdiņa. Zoja Golubeva kļuva par pasaules čempioni sieviešu konkurencē, Guntis Valneris izcīnīja sudraba medaļu vīriešu sacensībās.

Sieviešu turnīra fināls notika pēc riņķa sistēmas. Rīdziniecei 22 partijās izdevās iegūt 35 punktus, par diviem punktiem apsteidzot 2. un 3. vietas ieguvējas Ņinu Hukmani (Nīderlande) un Oļesju Abduļinu (Krievija).

Nervus kutinošas bija vīriešu finālsacensības: vienmīnusa (play-off) sistēmas problēmas pastiprināja īpatna laika kontrole – spēle notika līdz pirmai uzvarai. Ja spēle beidzas neizšķirti, spēlēja nākamo partiju. Uz visu maču tikai viena pamatkontrole, + 3 sekundes par katru izdarītu gājienu. Guntim Valnerim ceļā līdz fināla mačam bija vairāk spēcīgu spēlētāju nekā otram finālmača spēlētājam - Aleksandram Švarcmanam (Krievija).

Pusfinālā Guntim ļoti saspringtā un ilgstošā mačā izdevās pieveikt vairākkārtējo pasaules čempionu Aleksandru Georgijevu. Pirmajās divās fināla mača partijās ar Aleksandru Švarcmanu neizšķirts iznākums. Taču rīdzinieks bija patērējis vairāk apdomas laika. Tas noveda pie zaudējuma trešajā partijā. Tā Aleksandrs Švarcmans kļuva par pasaules čempionu, Guntim Valnerim – vicečempiona tituls, Aleksandram Georgijevam – bronza.

Informāciju sagatavoja:
Pēteris Freidenfelds

  +1 [+] [-]

, 2010-01-02 16:17, pirms 15 gadiem
Visu cieņu šiem vīriem!

  -1 [+] [-]

, 2010-01-02 16:36, pirms 15 gadiem
Nerdy!!!