Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Bijušais UFC čempions Dilašovs pēc ilgas prombūtnes atgriežas ar uzvaru

Bijušais UFC čempions Dilašovs pēc ilgas prombūtnes atgriežas ar uzvaru
Korijs Sendheigens (pa kreisi) un Tīdžejs Dilašovs. Foto: twitter.com/UFC

Izciešot divu gadu diskvalifikāciju par dopinga lietošanu, ar uzvaru UFC oktagonā atgriezies bijušais vieglākā svara čempions Tīdžejs Dilašovs (17-4), kurš aizvadītajā naktī Lasvegasā "UFC Fight Night" cīņu šova galvenajā duelī piecu raundu cīņā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveica Koriju Sendheigenu (14-3).

35 gadus vecais Tīdžejs Dilašovs aizvadīja savu pirmo cīņu kopš 2019. gada 19. janvāra, kad cīņā par mušas svara titulu piekāpās Henrijam Sehudo. Toreiz amerikāņu cīkstonim ne tikai neizdevās savam vieglākā svara titulam pievienot vēl otru UFC čempiona jostu, bet vēl pēc piedzīvotās sakāves Dilašovs tika pieķerts dopinga lietošanā, saņemot bargu sodu - divu gadu diskvalifikāciju.

Atgriešanās cīņā Dilašova priekšā bija grūts pārbaudījums - vieglākā svara divīzijas reitinga otrais numurs Korijs Sendheigens. 29 gadus vecais ASV cīkstonis savās iepriekšējās divās cīņās bija izcēlies ar spilgtiem nokautiem, sakaujot Marlonu Moraešu un Frenkiju Edgaru.

Dilašova un Sendheigena duelī svaru kausi tomēr nosvērās par labu pieredzējušākajam cīkstonim, izcīnot grūtu uzvaru pilnā piecu raundu cīņā. Pašā sākumā gan Sendheigenam bija iespēja savam rezumē pievienot vēl vienu "labāko momentu'' izlases nokautu, gandrīz trāpot Dilašovam ar flying knee un pēc tam mēģinot izkārtot sev žņaugšanas paņēmienu.

Turpinājumā bijušais čempions vairāk centās pārvest cīņu parterā - cīnoties stājā, Dilašovam neklājās vienkārši, jo Sendheigens labi ieturēja distanci, vairākkārt labi trāpot un atverot arī stipri asiņojošu brūci pie pretinieka acs. Dilašovs gan tāpat devās uz priekšu, cenšoties samazināt distanci, strādājot klinčā un sperot pa pretinieka kājām. Noslēdzošajos raundos bijušais čempions spēja turēt augstu tempu un izdarīt lielāku spiedienu, kas galu galā lika diviem no trim tiesnešiem punktu skaitīšanā pārsvaru atdot tieši Dilašovam (48-47, 48-47, 47-48).

Pēc panākuma Dilašovs nevairījās darīt zināmu savu nākamo mērķi: "Tētuks pakaļ jostai." Nupat arī kļuvis zināms, ka oktobrī "UFC 267" šovā revanša cīņu aizvadīs pašreizējais vieglākā svara čempions Aldžemeins Stērlings un bijušais titula īpašnieks Pjotrs Jans. Dilašovs izteicās, ka gaida dueli ar šīs cīņas uzvarētāju, bet nevēlas gaidīt arī pārāk ilgi, un pieļāva iespēju savu nākamo cīņu aizvadīt pret kādu citu no divīzijas reitinga labāko piecinieka.

"Sākumā pieļāvu kļūdas, bet pēc tam pielāgojos. Neuzņēmu arī pārāk bīstamus sitienus. Nezinu. Nedomāju, ka viņš varēs uzņemt sitienus tik labi, kā to izdarīja. Man vajadzēja būt labākam, bija jāuzvar,'' vīlies par cīņas iznākumu bija Sendheigens.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/


, 2021-07-25 22:46, pirms 3 gadiem
Dillašovs, Dillašovs. Iesauka attiecīgi Killašovs, nevis "kila"

Šitais gan rēcīgi, jeb dīvaini: "izkārtot sev žņaugšanas paņēmienu"
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.