Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Neuzvarētais francūzis Gans dominē pār Lūisu un izcīna UFC smagsvaru pagaidu titulu

Neuzvarētais francūzis Gans dominē pār Lūisu un izcīna UFC smagsvaru pagaidu titulu
Sirils Gans. Foto: AFP/Scanpix

ASV pilsētā Hjūstonā par jauktās cīņas mākslas organizācijas UFC smagsvaru divīzijas pagaidu čempionu kļuvis 31 gadu vecais francūzis Sirils Gans (10-0), pārspējot 36 gadus veco amerikāni Deriku Lūisu (25-8-1). Nākamais solis visdrīzāk būs pilnvērtīga titulcīņa pret kamerūnieti Fransisu Ngannū (16-3).

Cīņa par pagaidu titulu notika Lūisa mājas pilsētā Hjūstonā, taču Gans sarūgtināja vietējo publiku, nokautu rekordistam nedodot praktiski nekādas cerības izdarīt savus kroņa sitienus. Gans nozīmīgo sitienu statistikā dominēja ar 98:16 un trešajā raundā ar sitienu sēriju tika pie uzvaras ar tehnisko nokautu.

"Viņš mani aizskāra varbūt vienu vai divas reizes. Domāju, ka šī cīņa bija meistarklase," sacīja Gans, kurš ar MMA nodarbojas tikai trīs gadus. "Viņš ir liels, spēcīgs smagsvars, kurš kustās kā vidējā svara cīkstonis. Viņš pilnībā neitralizēja Lūisu un lika šai cīņai izskatīties viegli pret vīru, kurš var izslēgt gaismu ar vienu sitienu," teica UFC prezidents Diena Vaits. Tagad Ganu visdrīzāk sagaida cīņa pret smagsvaru divīzijas pilnvērtīgo čempionu un savu bijušo treniņbiedru Ngannū, kurš titulu ieguva martā, uzveicot horvātu izcelsmes amerikāni Stipi Miočiču.

Gans aizvadīja trešo cīņu šogad. Februārī viņš ar vienbalsīgu lēmumu pieveica Surinamas cīkstoni Žairzinjo Rosenstreiku (12-2), bet jūnija beigās ar vienbalsīgu lēmumu pārspēja arī krievu Aleksandru Volkovu (33-9).

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mma/story/_/id...


, 2021-08-08 12:01, pirms 3 gadiem
Nevis "dominē", bet nokautē. Un tālāk jau rakstā detaļas

Diena Vaits- Nu jā, nu jā, profesionāli žurnālisti te ir.
, 2021-08-08 15:14, pirms 3 gadiem
Gans un Diena...
, 2021-08-08 15:55, pirms 3 gadiem
Labi vismaz, ka nav Baltā Diena.

Žēl par Deriku, Ngannou - Lewis 2 izpaliks, bet Gānam nu neko nevar pielikt vai atņemt, uzvarēja pārliecinoši un arī Ngannou būs daudz grūtāk pret viņu kā pret Lūisu. Aldo izskatījās ļoti labi, tagad vēl Garbrandtu, Fontu, TJ vai Sandheigenu uzvarēt un cīņa par jostu garantēta.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.