Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Usmans vēlreiz pieveic Kovingtonu un aizstāv čempiona titulu

Rolands Eliņš

Usmans vēlreiz pieveic Kovingtonu un aizstāv čempiona titulu
Kamaru Usmans cīņā pret Kolbiju Kovingtonu. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Ņujorkā "Madison Square Garden" aizvadītajā UFC 268 cīņu šovā savus čempiona titulus aizstāvēja MMA cīkstoņi Kamaru Usmans un Rouza Namajuna, tāpat pie uzvaras tika Džastins Geičī.

# Vakara galvenajā cīņā Kamaru Usmans aizstāvēja savu UFC pusvidējā svara kategorijas čempiona titulu, pēc punktiem ar vienbalsīgu lēmumu pārspējot Kolbiju Kovingtonu. Usmans guva savu 20. uzvaru karjerā (20-1), piekto reizi pēc kārtas aizstāvēja čempiona titulu un nostiprināja savu statusu kā UFC labākais "pound-for-pound" cīkstonis.

# Šī Kovingtonam bija revanša cīņa – pirms diviem gadiem viņš Usmanam lieliskā cīņā zaudēja ar nokautu. Arī šonakt Kovingtons parūpējās par kārtīgu cīņu, pēdējos raundos trāpot vairākus bīstamus sitienus un uzturot intrigu par cīņas iznākumu.

# Viss gan varēja beigties jau otrajā raundā, kad Usmans pamatīgi ievainoja Kovingtonu un nogāza viņu uz grīdas. Kovingtons bija nonācis neapskaužamā pozīcijā, un Usmans varēja apbērt viņu ar sitieniem, taču amerikāni izglāba gongs un raunda beigas.

# Kovingtons pirms cīņas bija izcēlies ar vairākiem skaļiem izteikumiem, ieskaitot arī Usmana virzienā, taču uzreiz pēc šodienas cīņas pēdējā gonga viņš novērtēja pretinieka paveikto un izteica savu cieņu.

# Savu čempiones titulu aizstāvēja arī Rouza Namajuna (11-4), ASV cīkstone ar lietuviešu izcelsmi. Viņa aizvadīja revanša cīņu pret ķīnieti Veili Džanu (21-3) un sīvā cīņā guva uzvaru pēc punktiem ar dalītu tiesnešu lēmumu. Jāatzīmē, ka pirms cīņas Namajuna, lai arī bija čempiones statusā, nebija izlikta kā favorīte pret Džanu, taču Namajuna šīs prognozes apgāza.

# Uzvaru guva arī amerikāni Džastins Geičī (23-3), kurš pēc punktiem pārspēja Maiklu Čendleu. Geičī šī bija pirmā cīņa kopš zaudējuma Habibam Nurmagomedovam, kad Geičī cīnījās par čempiona titulu vieglā svara divīzijā.

# Trāpot lielisku sitienu ar kāju, uzvaru ar nokautu guva Mārlons Vera (18-7-1), kurš pieveica Frenkiju Edgaru. Vakara iespaidīgākais nokauts gan tāpat piederēja "Early card" sarakstā aizvadītajai smagsvaru cīņai Kriss Bārnets pret Žanu Vilanti, kad 120kg smagais Bārnets otrajā raundā izcēlās ar šajā svara kategorijā reti redzamo sitienu ar kāju apgriezienā ap savu asi.

''UFC 267'' main card

Nr.CīņaRezultāts
1.Džastins Geičī - Maikls ČendlersGeičī UD (29-28; 29:28; 30:27)
2.Šeins Burgoss - Billijs KvarantiljoBurgoss UD (29:28; 29:28; 29:28)
3.Frenkijs Edgars - Marlons VeraVera KO
4.Rouza Namajuna - Veili DžanaNamajuna SD (48:47; 47:48; 49:46)
5.Kamaru Usmans - Kolbijs KovingtonsUsmans UD (48:47; 48:47; 49:46)

     [+] [-]

, 2021-11-07 08:51, pirms 2 gadiem
Geičī pret Čendleru nedaudz atgādināja klasisko UFC cīņu Lovlers pret Makdonaldu.Protams nebija tik daudz asiņu un lauzto degunu,bet viena otra dauzīšana bija iespaidīga

     [+] [-]

, 2021-11-07 13:04, pirms 2 gadiem
Bostonietis rakstīja: Geičī pret Čendleru nedaudz atgādināja klasisko UFC cīņu Lovlers pret Makdonaldu.Protams nebija tik daudz asiņu un lauzto degunu,bet viena otra dauzīšana bija iespaidīga
Džeki to arī solīja 3 raunda biegās jau gan šķita, ka Geičī nedaudz pažēlo. Main cards labs, visas cīņas varēja beigties arī savādāk.

     [+] [-]

, 2021-11-07 14:08, pirms 2 gadiem
Lieliska cīņa, atbalstīju Covingtonu, cerot redzēt trešo cīņu, bet tagad ej nu sazin kad tā notiks 😅
Bet cīņa izvērtās tāda kāda es to biju gaidījis

     [+] [-]

, 2021-11-07 22:05, pirms 2 gadiem
Bostonietis rakstīja: Geičī pret Čendleru nedaudz atgādināja klasisko UFC cīņu Lovlers pret Makdonaldu.Protams nebija tik daudz asiņu un lauzto degunu,bet viena otra dauzīšana bija iespaidīga
Jā! Čendlers tik tiešām ir 1 raunda čempions,tajā viņš ir karalis!
Geidži ierija negaidīti daudz,pēdējā laikā izskatījās gudrāks un progresēja zem jaunā trenera.
Episks vakars,nedaudz bojāja sieviešu piesardzīgā mīcīšanās.
Usmans pret Kovingtonu arī labs,tā arī nesapratu ko Kolbijs gaidīja pirmās 10 min.
Interesanti,ka čempions vispār nemēģināja iet parterā,aizsardzība gan satriecoša