Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2990, Did:0, useCase: 3

Kalniņš pasaules čempionātā karatē zaudē otrajā cīņā

Rolands Eliņš

Kalniņš pasaules čempionātā karatē zaudē otrajā cīņā
Kalvis Kalniņš. Foto: f64

LETA. Latvijas karatists Kalvis Kalniņš trešdien pasaules čempionāta sacensībās zaudēja otrajā cīņā.

Kalniņš, kurš "kumite" sacensībās startēja svara kategorijā līdz 60 kilogramiem, turnīru sāka no otrās kārtas, kurā ar 5:1 pārspēja kolumbieti Huanu Forero.

Trešajā kārtā viņam stājās pretī šī gada Eiropas U-21 čempions Aminagha Gulijevs no Azerbaidžānas, kurš bija pārāks ar 13:4. Gulijevs piekāpās nākamajā duelī, tādējādi Kalniņam zuda cerības uz gandarījuma turnīru.

Kalniņš šajā svara kategorijā rangā ieņem augsto septīto vietu, bet Gulijevs ir 40.pozīcijā, toties 19 gadus vecais azerbaidžānis ir līderis U-21 vecuma grupas reitingā.

Pie vienas uzvaras tika arī Marija Luīze Muižniece, kura, startējot svara kategorijā līdz 55 kilogramiem, pirmajā kārtā ar 2:0 uzvarēja Kamerūnas karatisti Leu Klēru Nanu Nukellu. Otrajā kārtā bija neizšķirts 1:1 pret bosnieti Paolu Kosticu, bet papildrādītāji nākamo kārtu ļāva sasniegt pretiniecei.

Tikmēr Leons Gaiduks, kurš cīnījās svara kategorijā līdz 67 kilogramiem, pirmajā kārtā ar 0:2 zaudēja horvātam Beranam Borakam. Čempionāts pirmajā kārtā noslēdzās arī Aleksandrai Mihailovai, kura, startējot svarā līdz 50 kilogramiem, cīnījās neizšķirti 4:4 ar kolumbieti Danielu Galjego Moru, tālāk tiekot pretiniecei.

Ceturtdien "kata" sacensībās startēs Kirils Membo. Jau ziņots, ka otrdien divas uzvaras izcīnīja Andrejs Ozerovs (84+ kg), bet pirmajā cīņā zaudēja Ruslans Sadikovs (-84 kg).

Meistarsacīkstes, kam Dubaijā bija jānotiek jau 2020.gada vasarā, norisināsies no 16. līdz 21.novembrim.

Karatē bija iekļauts Tokijas olimpisko spēļu programmā un Latviju šajās sacensībās pārstāvēja Kalniņš. 2024.gada Parīzes olimpiskajās spēlēs nav paredzētas sacensības karatē.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2021-11-17 20:11, pirms 2 gadiem
Nevajag rakstīt muļķības! Ruslans Sadikovs otrdien nestartēja. Un vispār nestartēs šajā pasaules čempionātā. Piedalījās Ruslana brālis Dens. Pārbaudiet, pirms kaut ko publicējat!