Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Karatists Kalniņš iekļuvis Eiropas čempionāta finālā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Karatists Kalniņš iekļuvis Eiropas čempionāta finālā
Kalvis Kalniņš (pa labi). Foto no sportista Facebook profila

Horvātijā notiekošā Eiropas čempionātā Latvijas karatē cīkstonis Kalvis Kalniņš, pusfinālā uzveicot Vācijas pārstāvi, sasniedza finālu, kas notiks rīt.

Uz Horvātiju, lai startētu Eiropas čempionātā karatē, devās vairāki Latvijas sportisti. Kaut arī vēl izšķirošā cīņa vēl priekšā, jau tagad var teikt, ka vislabāk no mūsējiem nostartējis Kalvis Kalniņš, kurš startē "kumite" grupā līdz 60 kilogramiem un kurš sestdien finālā cīnīsies par uzvaru ar titulēto turku Eraju Šamdanu. Eiropas čempionātā sportisti pelna punktus olimpisko spēļu kvalifikācijas rangā.

Kalniņš pirmajā kārtā cīnījās neizšķirti 3:3 ar dāni Kasperu Lidegārdu, bet pēc papildrādītājiem sasniedza nākamo kārtu, kur ar 3:1 pārspēja slovāku Dominiku Imrihu. Trešajā kārtā mūsu karatists ar 3:1 uzveica šveicieti Luku Špicu, bet pēc tam ar rezultātu 6:3 neatstāja cerības grieķim Hristam Stefanam Ksenam. Pusfināla cīņā par iekļūšanu finālā Kalniņš pārliecinoši ar 4:1 tika galā ar vācieti Floriānu Hāsu.

Tikmēr Dens Sadikovs (līdz 84 kilogramiem) zaudēja otrajā kārtā un nepārvarēja gandarījuma turnīra otro kārtu, paliekot vienas uzvaras attālumā no cīņas par trešo vietu. Ruslanam Sadikovam (-75 kg) un Andrejam Ozerovam (84+ kg) neizdevās pārvarēt pirmo kārtu, Alita Popova (-61 kg), Ērika Koridze (68+ kg) un Nikolajs Bodrovs (-67) apstājās otrajā kārtā, bet Viktorija Rezajeva (-68 kg) aizcīnījās līdz trešajai kārtai. Kirils Membo "kata" sacensībās palika piektajā vietā savā apakšgrupā.