Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2958, Did:0, useCase: 3

Brieža komanda noraida Vaha apsūdzības par līguma nepildīšanu

Rolands Eliņš

Brieža komanda noraida Vaha apsūdzības par līguma nepildīšanu
Mariušs Vahs cīņā pret Hjū Fjūriju. Foto: AFP/Scanpix

Polijas bokseris Mariušs Vahs, ar kuru Mairim Briedim pavasarī bija panākta vienošanās par cīņas aizvadīšanu, publiski apsūdzējis Brieža pārstāvjus līguma nepildīšanā un grasās izmantot savas juridiskās iespējas, lai saņemtu solīto samaksu par cīņu, kas nenotiks, jo Briedim izziņota cīņa 16. oktobrī pret citu pretinieku. Brieža menedžeris Raimonds Zeps portālam Sportacentrs.com paskaidroja, ka nepiekrīt Vaha izklāstītajai versijai un ka visas līgumsaistības esot nokārtotas.

Mariušs Vahs bija paredzēts kā iespējamais pirmais pretinieks smagsvaros Mairim Briedim, kurš vakar preses konferencē apliecināja, ka patiešām bijis plāns pacelties uz smagsvariem, bet šobrīd tomēr Latvijas bokseris turpinās savas gaitas pirmā smagā svara kategorijā. Kā pavasarī ziņoja portāls Sportacentrs.com, Briedim un Vaham bija panākta principāla vienošanās par cīņas aizvadīšanu, taču organizatorisku iemeslu dēļ pavasarī tas neizdevās, taču līgums par šādu apņemšanos palika, atstājot abiem bokseriem iespējas par noteiktu naudas summu no šī līguma atkāpties un piekrist citai cīņai.

Vaha pārstāvji Polijas medijos augustā bija pauduši neapmierinātību, ka Brieža komanda šo atkāpšanās summu nav samaksājusi, lai gan uztur sarunas ar citu poļu bokseri Mihalu Cešlaku par cīņas rīkošanu. Beigās izrādījās, ka Cešlakam netrūkst pašam savu problēmu, viņš zaudēja obligātā kandidāta statusu, un Briedim tika izziņota cīņa 16. oktobrī pret Vācijas bokseri Arturu Mannu, kuram ir tieša saikne ar Kalles Zauerlanda, Brieža promoutera, aģentūru.

Kā Polijas medijam "Interia" tagad norāda Vahs, viņš pats apzināti izvairījies no publicitātes vasaras gaitā, taču tagad nolēmis vairs neklusēt, jo uzskata, ka Brieža pārstāvji viņu grasās atstāt pie tukšas siles.

"Iespējas, ka cīņa Vahs-Briedis kādreiz notiks, droši vien vairs nav," sacīja pieredzējušais Polijas boksa veterāns, kurš savulaik par pasaules čempiona titulu cīnījās pret Vladimiru Kļičko. "Vēl vairāk, Briedis nemaz negrib samaksāt atkāpšanās naudu, kas ir desmit tūkstoši eiro. Cīņai pret viņu biju gatavojies visnotaļ pamatīgi, bija treniņi Poznaņā, pēc tam Dzeržonovā. Ieguldījums bija pietiekami liels. Domāju, ka drīz mēs visi būsim gudrāki par to, ko darīt šajā lietā."

"Sākumā bija tā, ka domājām, ka šeit varēsim visu miermīlīgi izrunāt un nokārtot," turpināja Vahs. "Taču viņi nepildīja līgumā sacīto. Brieža puse nevēlas maksāt atrunāto avansu, tāpēc tagad jau man vairs nav nekā, ko zaudēt, nerunājot par situāciju. Mums ir savi juristi, kuri ar to strādā, taču apzināmies, ka tā būs grūta cīņa kaut ko panākt."

Intervijā tika piesaukts, ka tagad Vaha juristi grasās pieprasīt visu līgumā ierakstīto samaksu, kas esot bijusi 100 tūkstoši eiro. "Nauda ir svarīga lieta, un šāda summa nav nieks. Šobrīd gan uz to īpaši neceru," atbildēja poļu bokseris.

Vahs uzsvēra, ka Brieža dēļ esot zaudējis vairākus mēnešus, turklāt šajā laikā atteicis citiem piedāvājumiem: "Man bija dažas interesantas iespējas, piemēram, piedāvājums cīnīties pret bulgāru Kubratu Pulevu (iepriekšējais Entonija Džošua pretinieks). Taču līgums ar Briedi mani bloķēja no tām. Ja es būtu sācis kaut kādas sarunas, tad viņi paši mani apsūdzētu līguma pārkāpumā. Sēdēju klusu un ne ar vienu nerunāju. Paši redziet, kā tas izskatās, jo Brieža štābs tikmēr runāja par cīņu ar citu poļu bokseri Cešlaku. Bet nu boksā esmu jau sen, un vispār vairs nekas mani nepārsteidz."

Brieža menedžeris Raimonds Zeps portālam Sportacentrs.com iepriekš nebija vēlējies publiski apstiprināt, ka bijusi noslēgta vienošanās ar Vahu, un arī šobrīd plašākus komentārus par Vaha apsūdzībām neizteica, taču uzsvēra, ka šādai notikumu interpretācijai nepiekrīt: "Mums nav nekādu nenokārtotu līgumsaistību ar Mariušu Vahu vai viņa pārstāvjiem. Jā, mums bija parakstīta principiāla vienošanās par iespējamu cīņas aizvadīšanu, taču cīņa nenotika."

"Vēlos piebilst, ka iepriekš jau mums bijušas galvassāpes ar diviem Polijas bokseriem, izskatās, ka tagad rindā nācis vēl trešais," rūgti norādīja Zeps.

Par to, vai parakstītajā līgumā bija iekļauts punkts, kas kavē Vahu iesaistīties pārrunās ar citiem bokseriem par cīņas aizvadīšanu, Brieža menedžeris neatbildēja, norādot, ka tā ir juridiska detaļa, par ko viņš acumirklī nav drošs.

Par Vaha iespējām vērsties tiesā vai kā citādi mēģināt pierādīt savu taisnību Zeps nevēlējās izteikt komentārus, taču īpaši liels satraukums viņa balsī nebija jūtams.

Izmantotie resursi:
https://sport.interia.pl/boks/news-...

     [+] [-]

, 2021-09-24 21:08, pirms 3 gadiem
Karsējam boksu pirms cīņas Usiks-Džošua

     [+] [-]

, 2021-09-25 07:51, pirms 3 gadiem
Poļi visos laikos bijuši uzmetēji un kapeiku piiii....

     [+] [-]

, 2021-09-25 10:46, pirms 3 gadiem
Briedim nav naudas ne priekš kā, pat lai samaksātu par sava švāģera cīņu pret vēzi. Laikam tāpēc tik ļoti lenca to jūtūberi lai nopelnītu smuku čekiņu.