Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2958, Did:0, useCase: 3

Brieža cīņas vakarā varētu piedalīties arī britu boksa zvaigzne Jūbenks

Rolands Eliņš

Brieža cīņas vakarā varētu piedalīties arī britu boksa zvaigzne Jūbenks
Kriss Jūbenks un Kalle Zauerlands (pa kreisi un centrā) svēršanās ceremonijā. Foto: Sky Sports Boxing

Britu bokserim Krisam Jūbenkam šovakar bija paredzēta cīņa Londonā, taču viņa pretinieks Anatolijs Muratovs neizgāja medicīniskās pārbaudes, un dažas stundas pirms paredzētā sākuma tika nolemts cīņu atcelt. Jūbenks atvainojies līdzjutējiem par situāciju un apsolījis aizvadīt citu cīņu šomēnes. Kā liecina portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija, tas varētu notikt 16. oktobrī Rīgā.

Kriss Jūbenks (30-2) pirmajā Supersērijas sezonā nokļuva līdz pusfināla otrā vidējā svara kategorijā, bet pēc tam bija pārgājis vienu divīziju zemāk un izcīnījis WBA pagaidu čempiona titulu. Viņam šovakar bija paredzēta cīņa pret Vācijas sportistu Anatoliju Muratovu, taču dažas stundas pirms tās sākuma Britu Boksa padome (BBBofC) raisīja bažas par Muratova medicīnisko pārbaužu rezultātiem. Ņemot vērā risku boksera veselībai, tika nolemts cīņu atcelt.

Cīņu vakars gan tāds Londonā tik un tā norisināsies, un par vakara galveno cīņu līdz ar to kļuva mačs par Eiropas čempiona titulu starp Davidu Avanesjanu un Līemu Teiloru pusvidējā svara kategorijā.

Šī cīņu vakara rīkošanā piedalās arī "Wasserman Boxing" ar Maira Brieža promouteru Kalli Zauerlandu, kurš britu medijiem norādīja, ka situācija ir ļoti nepatīkama, taču viņi bokseru veselību uzskata par prioritāti: "Diemžēl tik īsā brīdī arī nebija iespējams atrast jaunu piemērotu pretinieku. Zinu, ka Kriss bija ļoti noskaņots cīņai Vemblija arēnā, kas būtu pārraidīta "Sky Sport Boxing" tiešraidē. Mēs jau veicam pārrunas par jauna cīņas datuma atrašanu."
Arī pats Jūbenks, kurš ir divkārtējs IBO pasaules čempions otrā vidējā svara kategorijā, savos sociālajos tīklos pauda atvainošanos līdzjutējiem par situāciju un apsolīja, ka šomēnes aizvadīs citu cīņu.

Kā liecina mūsu portāla rīcībā esošā informācija, Jūbenks to varētu darīt 16. oktobrī Maira Brieža cīņu vakara "undercard" cīņā. Arī šo cīņu organizē "Wasserman Boxing", un Zauerlandam nebūtu nekādu problēmu pieskaņot vakara plānu Jūbenka cīņai. Briedim pret Arturu Mannu paredzēta IBF krūzeru divīzijas čempiona titula aizstāvēšana, kamēr "undercard" cīņas bija paredzēts nodrošināt Latvijas "LNK Boxing".

"LNK Boxing" šobrīd izziņojusi četras "undercard" cīņas, kurās piedalīsies Latvijas bokseri Sergejs Marčenko, Jevgeņijs Aleksejevs un Francis Rozentāls. Bija plānots, ka šajā cīņu vakarā piedalītos arī Ralfs Vilcāns, WBC "International" čempiona jostas īpašnieks, kuram tā būtu atgriešanās ringā pēc lieliskās uzvaras maijā Belgradā, taču šie plāni pagaidām esot nolikti malā.

Jūbenks šobrīd portālā "BoxRec" izlikts kā ceturtais pasaules rangā otrā vidējā svara kategorijā – aiz Kanelo Alvaresa, Daniela Džeikobsa un Billija Džo Sondersa.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/boxing/ne...