Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Oficiāli izziņota Heinija un Lomačenko cīņa par neapstrīdētā čempiona godu

Rolands Eliņš

Oficiāli izziņota Heinija un Lomačenko cīņa par neapstrīdētā čempiona godu
Devins Heinijs un Vasils Lomačenko. Foto: Top Rank

20. maijā Lasvegasā notiks boksa cīņa starp Devinu Heiniju un Vasilu Lomačenko, kurā Heinijs aizstāvēs visus četrus pasaules čempiona titulus vieglajā svarā.

Devina Heinija un Vasila Lomačenko savstarpējā cīņa tika piesaukta jau ilgāku laiku, jo viņi abi savulaik izvirzīja savas pretenzijas saukties par WBC pasaules čempionu. Lomačenko 2019. gadā ieguva WBC titulu, taču dažādu formalitāšu dēļ viņš ieguva nevis oficiālo WBC pasaules čempiona titulu, bet gan īpaši izveidoto "WBC Franchise" titulu, kamēr Heinijs ieguva vakanto "īsto" čempiona titulu.

Teorētiski neviens nebija plānojis, ka Lomačenko viņam īpaši izveidoto titulu aizstāvēs, taču viņš darīja tieši to, un WBC neiebilda. Taču Lomačenko cieta negaidītu zaudējumu pret Teofimo Lopesu, un izveidojās situācija, ka WBC ir divas paralēlas čempionu līnijas, kas, protams, jau tā sarežģīto boksa titulu alfabētu padarīja vēl grūtāk saprotamu.

Radušos problēmu likvidēja Heinijs pats, to paveicot ringā. Viņš pārspēja Džordžu Kambososu, tobrīd pārējo čempiona jostu īpašnieku, un gluži vienkārši ieguva pilnīgi visas čempiona jostas. Heinijs pēc tam 2022. gada oktobrī savus titulus aizstāvēja revanšā pret Kambososu, un 24 gadus vecais ASV bokseris šobrīd ir vieglā svara divīzijas kalna virsotnē. Līdz pilnīgai dominancei atlicis tikai viens punkts, proti, viņš līdz šim vēl nav cīnījies pret Lomačenko.

Tas tiks labots 20. maijā, šodien tika apstiprināts oficiāli. Cīņa norisināsies Lasvegasā, un tajā Heinijs liks galdā visus četrus (WBC, IBF, WBA un WBO) pasaules čempiona titulus.

Lomačenko pēc zaudējuma Lopesam atgriežas ar divām uzvarām 2021. gadā, bet tad sekoja Krievijas iebrukums un karš Ukrainā, un savas valsts aizstāvēšanā tiešā veidā piedalījās arī Lomačenko, pievienojoties Bilhorodas-Dņistrovskas aizsardzības bataljonam, kas gan, kā medijiem norādīja viņa menedžeris, nebija kara zonā un relatīvā drošībā.

Lomačenko augustā atstāja Ukrainu, lai turpinātu boksera karjeru, un oktobrī Ņujorkā pēc punktiem droši pieveica Džeimeinu Ortisu, un tas noveda pie loģiska nākamā soļa - cīņas pret Heiniju.

Heinijs 2019. gadā, kad bija izveidojušies divi WBC tituli, jau bija izaicinājis Lomačenko, toreiz paliekot bez atbildes. Tagad atbilde ir saņemta, tiesa, situācija ir citāda. Heinijs, lai arī joprojām boksa pasaulē kotējas kā jauneklis (viņam ir tikai 24 gadi), sevi apliecinājis vairākās smagās cīņās, saglabājot perfektu bilanci (29-0). Tikmēr Lomačenko jau sasniedzis 35 gadu slieksni un bukmeikeru vērtējumā nemaz netiek uzskatīts par favorītu šajā cīņā.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/boxing/ne...