Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Par supercīņu jūlijā vienojas neuzvarētie Krofords un Spenss

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Par supercīņu jūlijā vienojas neuzvarētie Krofords un Spenss
Terenss Krofords. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Pusvidējā svara bokseri Terenss Krofords (39-0, 30 KO) un Erols Spenss juniors (28-0, 22 KO) vienojušies par ilgi gaidītu titulu apvienošanas dueli, un 19. jūlijā tiksies Lasvegasas “T-Mobile Arena” ringā.

Abi bija tuvu tam, lai par cīņu vienotos jau pagājušoruden, taču pārrunas izjuka burtiski pēdējā brīdī. WBO pusvidējā svara čempions Krofords tā vietā oktobrī aizvadīja cīņu ar krievu bokseri Davidu Avanesjanu, uzvarot ar nokautu sestajā raundā, bet WBA, WBC un IBF titulu īpašnieks Spenss nav cīnījies jau vairāk kā gadu – 2022. gada aprīlī 33 gadus vecais amerikānis desmitajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica kubieti Jordenisu Ugasu, toreiz izcīnot WBA jostu.

Pirmo no četriem lielo boksa organizāciju tituliem Spenss izcīnīja 2017. gadā, kad kļuva par IBF čempionu pēc uzvaras pār britu Kelu Bruku. Šo jostu viņš nosargājis jau sešas reizes, divreiz – arī WBC titulu.

Tikmēr divus gadus vecākais Krofords par WBO pusvidējā svara [līdz 66,7 kg] čempionu pēc pārejas no vieglā svara kļuva 2018. gadā pēc uzvaras pār Džefu Hornu. Arī viņa rēķinā sešas veiksmīgas aizstāvības cīņas.

Krofords un Spenss tiek uzskatīti par vieniem no vislabākajiem bokseriem neatkarīgi no svara kategorijas [pound-for-pound] – prestižā boksa izdevuma “The Ring” vērtējumā abi ieņem attiecīgi trešo un ceturto vietu, ESPN – pirmo un ceturto.

“Gaidīšanas laiks ir beidzies. Nāciet mani atbalstīt un skatīties, kā pamēģinu šo zivi,” saviem faniem paziņoja Krofords, atsaucoties uz Spensa izteikumiem, sevi dēvējot par divīzijas “lielo zivi”. “Beidzot dodam faniem, ko viņi grib! Līdzīga cīņa uz papīra, bet var būt arī vienpusēja sadošana pa pakaļu. Viena no lielākajām cīņām gadsimtā,” tā Spenss.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/spence-...