Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Kalzage: "Man jāaiztaisa Hopkinsam mute"

Kalzage: "Man jāaiztaisa Hopkinsam mute"
Bernards Hopkinss un Džo Kalzage
Foto: Ethan Miller

Britu bokseris Džo Kalzage pirms 19. aprīlī gaidāmās cīņas pret amerikāni Bernardu Hopkinsu atkal izmantojis iespēju izteikties par pretinieku. Arī Hopkinss nav klusējis, tā vairojot ažiotāžu par cīņu.

Abi bokseri vārdu kaujās iesaistījās jau pirms oficiāli kļuva zināms, ka abu cīņa notiks. Vislielāko rezonansi izraisīja Hopkinsa izteikums, ka viņš nekad nezaudēs "baltajam cilvēkam", kas izraisīja Kalzages pretreakciju. Britu bokseris paziņoja: "Hopkinss mani nevar uzvarēt un viņš zaudēs baltajam cilvēkam. Es gan nesaprotu kāpēc viņš šajā visā iejauca ādas krāsas, bet būtībā tas ir normāli, jo viņš dabūs pa pakaļu."

Tagad Kalzage izteicis savu viedokli par to, ka cīņa notiks Hopkinsa dzimtenē: "Es nevaru izvēlēties tiesnešus, tie visi būs amerikāņi, tāpēc man jāiziet ringā un jāsakauj Hopkinss. Mans plāns ir dominēt pār viņu. Nedomāju, ka viņš apjauš pret ko izies ringā 19. aprīlī."

Par "bendi" sauktais Bernards Hopkinss tikmēr britu presē izteicies par to, kas sagaida Kalzagi: "Es nevis vienkārši uzvarēšu viņu, bet kārtīgi pārmācīšu un Enzo Kalzagem (Džo tēvs – aut.) būs no trenera jākļūst par tēvu un jāglābj dēls no manis. Es esmu dzīva leģenda."

Kalzagem ir tikai viens risinājums: "Man ir jāaizver tam čalim mute!"

2007. gada 21. jūlijā Hopkinss uzreiz pēc uzvaras pār Ronaldu Raitu izaicināja uz cīņu Kalzagi, kurš līdz šim startēja pirmajā pussmagajā svarā (līdz 76.2kg). Tā paša gada 3. novembrī Kalzage pieveica Mikelu Kesleru (savam WBO versijas titulam pievienojot arī WBA un WBC – aut.) un paziņoja, ka pāriet uz pussmago svaru (līdz 79.4kg) un vēlas cīnīties ar Hopkinsu. Drīz pēc tam arī tika panākta vienošanās par abu bokseru cīņu.

Kalzage pirmo reizi par pasaules čempionu kļuva 1997. gadā, kad pārspēja savu tautieti Krisu Jūbenku un pēc tam vēl 21 (!) reizi aizstāvējis čempiona titulu. Kalzages rēķinā ir 44 uzvaras (32KO) un neviena zaudējuma. Hopkinsa bilance – 48 uzvaras (32KO), četri zaudējumi un viens neizšķirts. Savulaik amerikānis bijis savas svara kategorijas absolūtais čempions (pēdējo reizi – 2005. gadā).

Izmantotie resursi:
setantasports.com
sportinglife.com
boxrec.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-03-24 18:04, pirms 16 gadiem
bla bla bla ... atsistas smadzenes, vairaak neko nevaru piebilst par taadaam balamuteeem !!! Saprotu, ka pirms macha var izspert kaadu izaicinoshu fraazi vai joku, bet ja iesaista tajaa rasismu un gjimenes loceklju apvainojumus, tas gan vairs nau normaali !!!
, 2008-03-24 18:32, pirms 16 gadiem
es par Kalzagi, lai sadod tai plaapai pa muti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-03-24 22:16, pirms 16 gadiem
Britu bokseris Džo Kalzage - man gan izklausās un izskatās pēc gruzīna!!!
Taisons Fjūrijs un Oleksandrs Usiks. Foto: Top Rank
4

Usika un Fjūrija revanša cīņa nozīmēta decembra beigās

Paziņots datums, kad ieplānota Oleksandra Usika un Taisona Fjūrija otrā savstarpējā cīņa. Tā Saūda Arābijas Rijādas pilsētā notiks 21. decembrī, paziņojuši organizatori. Pirmajā pēc tiesnešu dalīta lēmuma uzvarēja Usiks.
Deontejs Vailders pret Taisonu Fjūriju. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
1

Vailders: "Tiesnesis Usikam atņēma nokautu cīņā pret Fjūriju"

ASV bokseris Deontejs Vailders, bijušais ilggadējais pasaules smagsvaru čempions, sarunā ar medijiem pirms savas nedēļas nogalē gaidāmās cīņas pret Žileju Žangu dalījās viedoklī par maija vidū aizvadīto visu titulu apvienošanas cīņu starp Oleksandru Usiku un Taisonu Fjūriju.
Oleksandrs Usiks. Foto:  Mikey Williams / Top Rank
4

Usiks pakāpjas uz pirmo vietu "The Ring" pasaules rangā

Prestižākais boksa rangu izdevums ''The Ring'' publicējis jaunāko pasaules boksa rangu, neņemot vērā svara kategorijas (pound for pound). Tajā pirmajā vietā ierindots ukraiņu bokseris Oleksandrs Usiks.