Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bulmeistars tiek pie augsta līmeņa cīņas pret vācieti Haningu

Bulmeistars tiek pie augsta līmeņa cīņas pret vācieti Haningu
Kristaps Bulmeistars. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing

Latvijas bokseris Kristaps Bulmeistars oktobrī "LNK Boxing" cīņu šovā sacentīsies ar Niku Haningu, neseno WBC "International" čempionu, kamēr Milans Volkovs piedāvās revanšu Kristapam Zīlem, ar kuru viņam iepriekšējā cīņā tika fiksēts neizšķirts.

Kristaps Bulmeistars (10-0) dažādu apstākļu dēļ šogad bija spiests pēdējā brīdī atcelt divas savas cīņas, kas viņam noveda pie vairāk nekā gadu ilga pārtraukuma starp cīņām. Viņš iepriekš bija izteicis vēlmi pieteikt sevi augstākā līmenī, un tagad viņš ieguvis tieši šādu iespēju – noslēgts līgums ar Vācijas bokseri Niku Haningu par astoņu raundu cīņu astotajā oktobrī.

Niks Hanings (10-1-1) Latvijas boksā ir jau iepazīts uzvārds. Pirms pusotra gada viņš lika galdā savu WBC "International" čempiona jostu cīņā pret Ralfu Vilcānu, un toreiz Vilcāns sarūpēja nosacītu pārsteigumu, pieveicot rangā daudz augstāk izlikto pretinieku. Hanings pēc tam centās tikt pie revanša iespējas, taču vienošanās netika panākta, turklāt Vilcāns pirms gada pārgāja svara kategoriju zemāk un atsacījās no WBC titula.

Hanings pēc zaudējuma Vilcānam atstāja savu vietu lielo organizāciju rangos. Decembrī viņš guva uzvaru zemāka līmeņa cīņā un šobrīd ieņem 66. vietu "BoxRec" rangā otrā vidējā svara kategorijā. Bulmeistars šobrīd ir ārpus ranga, jo gada laikā nav aizvadījis cīņu, taču šis viņam būs neapšaubāmi nopietnākais pārbaudījums karjerā.

Haningam šī būs tikai trešā cīņa karjerā ārpus Vācijas. Viņš joprojām cer tikt pie revanša iespējas pret Vilcānu, un, kā liecina portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija, tieši tāda ir oktobra cīņas likme, proti, uzvarētājs varēs mest izaicinājumu IBF rangā šobrīd 13. vietā izliktajam Vilcānam. Attiecīgi, ja Bulmeistars izcīnīs uzvaru, pastāv iespēja, ka "LNK Boxing" decembrī savstarpējā cīņā sūtīs divus savus Latvijas bokserus, abus ar perfektām bilancēm. Līdz decembrim gan daudz kas vēl var mainīties, turklāt Vilcānam šobrīd ir savainojums.

Astotā oktobra cīņu šovā, kas notiks "Arēnā Rīga", būs arī Milana Volkova (8-2-2) cīņa, cenšoties revanšēties kikbokserim Kristapam Zīlem. Volkovs maijā pārliecinoši pieveica Kristapu Zuti un kļuva par Latvijas čempionu smagsvaros, taču drīz pēc tam mūsu portālam apliecināja savus nolūkus atgriezties krūzeru svara kategorijā. Pret Zīli viņam bija cīņa 2020. gada augustā, kurā tika fiksēts neizšķirts. Zīlem tā joprojām ir vienīgā cīņa profesionālajā boksā.

Tāpat cīņu šovā piedalīsies Latvijas vadošais kikbokseris Zaurs Džavadovs, aizvadot savu kārtējo cīņu. Viņš iepriekš aprīlī Igaunijā pieveica vietējo cīkstoni Hendriksu Temasu un pagarināja savu uzvaru sēriju. Džavadovs arī iepriekš piedalījies vairākos LNK cīņu šovos. Džavadovam tagad pretim stāsies spānis Fernando Sančess (24-8).


, 2022-09-07 19:29, pirms 2 gadiem
Tas revanšs sen jau ir piedāvāts un pieņemts, ko tas diletants te stročī
Emanuels Navarete un Deniss Berinčiks. Foto: Boxing Scene
1

Vēl viens triumfs Ukrainas boksam: Berinčiks kļūst par vieglā svara WBO čempionu

Ukrainas bokseris Deniss Berinčiks San Djēgo, ASV, aizvadītajā cīņā par WBO pasaules čempiona titulu vieglajā svarā pieveica par favorītu uzskatīto meksikāni Emanuelu Navareti.
Oleksandrs Usiks cīņā pret Taisonu Fjūriju. Foto: AP/Scanpix
85

Usiks pieveic Fjūriju un kļūst par neapstrīdēto pasaules čempionu

Cīņā par neapstrīdētā čempiona titulu boksa smagsvaros Oleksandrs Usiks pēc punktiem pieveica Taisonu Fjūriju, kļūstot par pirmo visu četru vadošo boksa organizāciju čempionu smagsvaros.
Džeijs Opetaija un Mairis Briedis. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
172

Briedis pēc punktiem piekāpjas Opetaijam cīņā par IBF čempiona titulu

Cīņā par IBF pasaules čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā Mairis Briedis pēc punktiem piekāpās Austrālijas bokserim Džeijam Opetaijam, piedaloties Fjūrija-Usika cīņu vakarā Saūda Arābijā.