Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Volkovs: "Tagad vēl viena cīņa, operācija, un tad tiekšos uz ranga Top100"

Rolands Eliņš

Volkovs: "Tagad vēl viena cīņa, operācija, un tad tiekšos uz ranga Top100"
Kristaps Zutis cīņā pret Milanu Volkovu. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing

Latvijas jaunais bokseris Milans Volkovs maijā ieguva Latvijas čempiona jostu smagsvaros, pieveicot Kristapu Zuti. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Volkovs norādīja, ka titulu diez vai aizstāvēs, jo plāno atgriezties krūzeru svara kategorijā, taču uzskata to par īpašu ieguvumu savā karjerā.

"Man pašam šī čempiona josta ir nozīmīga lieta," teica Milans Volkovs, 22 gadus vecais Latvijas bokseris (8-2-2), kurš maijā "LNK Boxing" cīņu šovā pieveica Kristapu Zuti. "Tā ir pirmā reize, kad šāda josta Latvijas boksā vispār izcīnīta, kamēr man pašam tā bija pirmā titulcīņa."

"Domāju gan, ka tā netiks aizstāvēta. Mans plāns tomēr bija atgriezties krūzeros, un šī cīņa pret Zuti smagsvaros bija atsaukšanās vienam konkrētam piedāvājumam, kas tagad ir izpildīts," turpināja Volkovs. "Piedāvājums par šādu cīņu nāca no "LNK Boxing" un Zuša, viņi tur kopā bija izplānojuši šādu variantu. Nu, es arī zināju, ka jau iepriekš interese par tādu vārdu savienojumu "Zutis pret Volkovu" Latvijas boksa fanu vidū ir bijusi, var teikt, ka cilvēki tādu cīņu gaidīja, un tad arī piekritu."

"Mana komanda arī atrada rakstu, kur bija intervija ar Zuti, un tur viņš bija teicis, ka ir pirmais smagsvars Latvijā. Nu, tad arī teicām, ka lai to pierāda," pasmaidīja Volkovs.

Volkovs cīņa pret Zuti uzvarēja pēc punktiem ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu, un jautājumu par uzvarētāju patiešām nebija. Volkovs pats savu cīņu novērtēja kā labu, taču reize arī norādīja, ka neko pārdabisku nav paveicis.

"Jau pirmā raunda beigās, kad trāpīju viņam ar kreiso roku pa galvu, redzēju, ka Kristaps sāk "peldēt". Tobrīd varēju viņu nokautēt, taču speciāli piebremzēju, negāju uz to. Taču nākamajos trīs raundos jau devos pēc nokauta, taču Kristaps malacis, visu izturēja un sagaidīja cīņas beigas."

Par brīdi, kad īsti būs cīņas beigas, gan bija neskaidrība, jo sākotnēji bija paredzēti seši raundi, tad parādījās ziņas par četriem, tad pēc ceturtā raunda ringā tāpat izskanēja signāls, ka tūlīt būs piektais raunds, bet tad tas tika izlabots un tika sagaidīts tiesnešu vērtējums. Attiecīgi loģisks bija jautājums Volkovam, vai viņš pats iepriekš vispār zināja, cik raundus vajadzēs aizvadīt vakara galvenajā cīņā.

"Nu, vecīt, ko lai saku," smējās Volkovs. "Jāpavaicā laikam Jevgeņijam (Saproņenko, "LNK Boxing" vadītājam), ko te drīkst teikt. Bet nu situācija bija tāda, ka pēc ceturtā raunda, kad ringā iznāca dāma ar plakātu par piekto raundu, gatavojāmies atgriezties ringā un turpināt cīņu."

Zutis pēc cīņas savos sociālajos tīklos rakstīja, ka "uzvara vai zaudējums, bet es naudu saņēmu". Arī Volkovs apstiprināja, ka šīs cīņas honorārs izcēlies uz viņa citu cīņu fona, taču konkrētākus skaitļus nepiesauca: "Man vēl ir ilgtermiņa līgums ar "LNK Boxing", šķiet, vēl uz pieciem gadiem."

Zutis, kurš pazīstams ar asākiem viedokļiem un izteicieniem, pēc cīņas rakstīja, ka "nav nekādu attaisnojumu zaudējumam, traumu nav, un Volkovs bija labāks". Milans intervijā pats piesauca šo sociālo tīklu ierakstu, norādot, ka bijis pozitīvi pārsteigts par to: "Kristaps tomēr ir cilvēks, kurš prot taisīt reklāmu, tad nu mēs pēc cīņas gaidījām, ka būs kaut kādi attaisnojumi vai pārmetumi. Taču visu cieņu viņam, visu korekti pateica un apsveica."

Volkovs tagad noskaņojas rudenī aizvadīt cīņu pret Kristapu Zīli, pret kuru viņam 2020. gada augusta tika fiksēts neizšķirts sešu raundu cīņā: "Zīle pēc cīņas pret Zuti pats pienāca pie manis, apsveica un aprunājās, tad piedāvāja revanša iespēju. Domāju, ka, ja reiz mums bijis neizšķirts, tad būtu labi to izlabot. Visticamāk gan, ka tā nebūs oficiāla cīņa, jo Zīle jau profesionālajā boksā aizvadījis tikai vienu cīņu, pret mani, viņš ir plaša profila cīkstonis, tāpēc man šāda cīņa rangā nāktu par sliktu, jo viņam ir ļoti maz punktu."

Volkovam gan pašam situācija rangā nav izcila. Kopš zaudējuma smagsvaros 2019. gadā pret Labino Džodžaju (64. vieta pasaulē smagsvaros šobrīd) Šveicē Volkovs nav aizvadījis nevienu cīņu, kurā viņa pretinieka reitings būtu augstāks par 0.1, attiecīgi arī viņa uzvaras rangā nozīmējušas kritumu. Šobrīd pēc uzvaras pār Zuti Volkova reitings nokrities līdz 0.44, kas ir 153. labākais pasaulē smagsvaros.

"Savus tuvākos plānus varu ieskicēt šādi: jau gatavojoties cīņai pret Zuti, daudz trenējos, man ir normāli, ka aizvadu 16 treniņus nedēļā," sacīja Volkovs. "Tagad gatavošos cīņai pret Zīli, kas arī būs "LNK Boxing" šovā. Pēc tam domāju, ka būs nepieciešama labās rokas operācija. Ar to nepieciešams tikt galā, lai nepaliek arī nekādas psiholoģiskas barjeras, kad es situ cīņā vai treniņos un domāju, vai man tagad sāpēs vai nē. Pēc tam vajadzētu pacensties aizvadīt augstāka līmeņa cīņas un iekļūt pasaules ranga simtniekā, tad arī varētu aicināt, lai LNK man izkārto cīņas ārzemēs, būtu priecīgs, ja rastos iespēja iegūt vēl kādu čempiona jostu."

"Taču skatos uz nākotni reālistiski, tas vēl nozīmē darbu un laiku, lai tiktu arī līdz manam piesauktajam scenārijam," sacīja Volkovs. "Man ļoti daudzi cilvēki arī vaicā, kad tad cīnīšos pret Mairi Briedi. Iespējams, kaut kad tas arī notiks, taču šobrīd saprotu, ka esmu daudzus līmeņus zem viņa. Boksa ringā Briedis man ir kā tēva figūra, kā piemērs. Bet tas, ko viņš dara ārpus ringa un par ko cilvēki tagad tik daudz runā, nu, tā jau ir viņa paša darīšana, un viņš savas lietas paveicis, neskatoties uz to, ko citi runā par viņu."

     [+] [-]

, 2022-06-02 15:22, pirms 2 gadiem
Izklausās sakarīgs čalis. Lai izdodas sasniegt mērķus!

     [+] [-]

, 2022-06-02 15:48, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Izklausās sakarīgs čalis. Lai izdodas sasniegt mērķus!
Briedis ar agrāk izklausijās sakarīgs čalis

  +1 [+] [-]

, 2022-06-02 16:51, pirms 2 gadiem
Ne tikai izklausās sakarīgi, bet arī cienīgi izturās pret pretinieku (arī Zutis korekts un atzīst zaudējumu). Man personīgi šāda korekta un sportiska izturēšanās patīk.

  -1 [+] [-]

, 2022-06-02 17:23, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Ne tikai izklausās sakarīgi, bet arī cienīgi izturās pret pretinieku (arī Zutis korekts un atzīst zaudējumu). Man personīgi šāda korekta un sportiska izturēšanās patīk.
Vārdi Zutis un korekts vienā teikumā Ko tādu var gaidīt tik no mākslīgā troļļa

     [+] [-]

, 2022-06-02 17:32, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Ne tikai izklausās sakarīgi, bet arī cienīgi izturās pret pretinieku (arī Zutis korekts un atzīst zaudējumu). Man personīgi šāda korekta un sportiska izturēšanās patīk.
Kādam jau arī jābūt piezemētākam. Šaubos vai Zutis būtu baigi korektais,sportiskais,ja pretī noliktu otru tādu pašu kā viņš

     [+] [-]

, 2022-06-02 18:28, pirms 2 gadiem
GATERŠŅIKS rakstīja: Kādam jau arī jābūt piezemētākam. Šaubos vai Zutis būtu baigi korektais,sportiskais,ja pretī noliktu otru tādu pašu kā viņš
Par to var spekulēt un iespējams, ka Tev ir taisnība, bet šajā reizē viņš bija korekts - to es arī te centos atzīmēt.