Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Kabreram 3000. atsitiens, atkritumu lietus Ņujorkā un "Cubs" uzvar ar 21:0

Juris Miņins
Juris Miņins

Kabreram 3000. atsitiens, atkritumu lietus Ņujorkā un "Cubs" uzvar ar 21:0
Migels Kabrera īsu brīdi pirms 3000. atsitiena, Foto: AFP/Scanpix

Notikumiem bagāts izvērtās 23. aprīlis Augstākajās beisbola līgās (MLB). Migels Kabrera sasniedza 3 000 atsitienu atzīmi, Čikāgas "Cubs" sagrāva Pitsburgas "Pirates", bet "Yankees" fani laukumā izgāza atkritumus.

- Venecuēlietis Migels Kabrera vakar vakarā nostiprināja savu vārdu profesionālā beisbola vēstures grāmatās, jo sasniedza 3 000 atsitienu robežu Augstākajās beisbola līgās, tādējādi kļūstot par tikai 33. spēlētāju visā čempionāta 146 gadus ilgajā vēsturē, kuram kas tāds ir izdevies.

Tāpat Migijs ir tikai septītais spēlētājs MLB vēsturē, kurš ir spējis sakrāt 3 000 atsitienu un vismaz 500 reizes raidīt bumbiņu ārpus laukuma.

Jāsaka arī, ka Detroitas "Tigers" līdzjutējiem Kabreras sasniegums nebija vienīgais iemesls priekiem, jo šajā spēlē komanda svinēja arī pārliecinošu uzvaru – 13:0.

- Pie vēl pārliecinošāka panākuma tika Čikāgas "Cubs", kas ar 21:0 sagrāva Pitsburgas "Pirates". Alfonso Rivass izsita piecus punktus, bet Vilsonam Kontrerasam, Džonatanam Vilaram un Niko Horneram pa trim izsistiem punktiem.

Jāpiebilst, ka šī arī bija visu laiku lielākā "sausā" uzvara "Cubs" komandas pastāvēšanas vēsturē.

- Tampabejas "Rays" un Bostonas "Red Sox" mačs izvērtās par īstu drāmu. Deviņu iningu laikā neviena no komandām nespēja gūt punktus, taču tā bija puse no stāsta, jo otra bija tāda, ka seši "Rays" metēji deviņu iningu laikā neļāva bostoniešiem veikt nevienu atsitienu un vienīgais veids kā viņi tika uz bāzēm bija brīvgājieni.

Tomēr, desmitajā iningā Bostonas komanda ne tikai veica atsitienu, bet izvirzījās vadībā ar 2:0, kas lika domāt, ka skaistajam stāstam par "no-hitter" ir pienākušas pavisam nelāgas beigas, taču viss vēl tikai sākās, jo vispirms kļūdu aizsardzībā pieļāva Trevors Storijs, kas ļāva Tampabejas vienībai gūt punktu, bet uzvaru nesošais atsitiens Kevina Kīrmaiera kontā – viņš raidīja bumbiņu tribīnēs un kopā ar Teiloru Volsu neviena netraucēts sasniedza mājas bāzi.

- Savukārt sevi no sliktākās puses parādīja Ņujorkas "Yankees" fani, kas bija ieradušies uz savas komandas maču pret Klīvlendas "Guardians". Pēc tam kā ņujorkietis Gleibers Toress veica uzvaru nesošo atsitienu, tribīnēs esošie skatītāji sāka mest atkritumus uz Klīvlendas komandas ārējās līnijas spēlētājiem.

- Turpinās Čikāgas "White Sox" neveiksmes. Bez tā, ka viņi piedzīvoja bezierunu kapitulāciju pret Minesotas "Twins" (2:9) šajā spēlē augšstilba savainojumu guva Elojs Himenezs. Lai arī komanda cer, ka šis savainojums nebūs nopietns, kādu laiku 25 gadus vecajam dominikānim būs jāpavada bez mačiem. Atgādināsim, ka iepriekšējās sezonas lielāko daļu Himenezs nespēlēja krūšu muskula plīsuma dēļ.

MLB spēļu tiešraides piedāvā Viaplay

MLB regulārā sezona, 23.04.2022.

ViesiMājiniekiRezultāts
CardinalsReds5:0
White SoxTwins2:9
GuardiansYankees4:5
GiantsNationals5:2
RockiesTigers0:13
PiratesCubs0:21
BrewersPhillies5:3
RangersAthletics2:0
Blue JaysAstros3:2
Red SoxRays2:3
RockiesTigers3:2
MarlinsBraves9:7
MetsDiamondbacks2;5
DodgersPadres2:3
OriolesAngels5:4
RoyalsMariners7:13

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/