Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

MLB fenomens Otani plāno piedalīties Pasaules beisbola klasikā

Juris Miņins
Juris Miņins

MLB fenomens Otani plāno piedalīties Pasaules beisbola klasikā
Šoheis Otani Foto:AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) superzvaigzne Šoheis Otani ir paziņojis, ka plāno palīdzēt Japānas izlasei gaidāmajā Pasaules beisbola klasikas (WBC) turnīrā.

28 gadus vecais MLB komandas Losandželosas "Angels" fenomens Šoheis Otani, kurš 2021. gadā tika atzīts par Amerikas līgas MVP, ir paziņojis, ka plāno piedalīties 2023. gada Pasaules beisbola klasikas turnīrā.

Par fenomenu Otani tiek saukts tāpēc, ka viņš spēlē gan metēja, gan atsitēja pozīcijās, turklāt dara to pārsteidzoši labi, konkurējot ar līgas labākajiem spēlētājiem abās kategorijās. Mūsdienu visaugstākā līmeņa beisbolā šāda kombinācija, spēlēšana gan kā regulāram atsitējam, gan metējam, nav saucama pat par retu, jo Otani ir vienīgais, kuram tas izdodas.

WBC ir starptautiskā beisbola nozīmīgākais turnīrs, kas ir analogs futbola vai regbija Pasaules kausam. Tas notiek reizi četros gados un planētas 20 labākās izlases tajā piedalās ar maksimāli labākajiem iespējamajiem sastāviem.

2023. gada klasika sāksies 8. martā un jau tagad var teikt, ka šis būs viens no zvaigžņotākajiem turnīriem, jo par spēlēšanu ASV izlasē ir paziņojuši tādi spēlētāji kā Pols Goldšmits, Nolans Arenado, Braiss Hārpers (divkārtējs MLB MVP), Maiks Trauts (trīskārtējs MLB MVP), Tims Andersons, Tīdžejs Realmuto, Vils Smits un Pīts Alonso.

Dominikānas Republikas izlasē arī būs interesanta situācija, jo par vienības ģenerālmenedžeri ir nosaukts 42 gadus vecais Nelsons Kruzs, kurš pats būs arī spēlētājs. Iepriekš veterāns, kurš nemaz nedomā par karjeras beigām, ir piedalījies trīs klasikas turnīros.

Atgriežoties pie olimpisko čempionu, Japānas, komandas sastāva, tad tas vēl nav zināms, taču daudzi Otani piekrišanu spēlēšanai izlasē saista ar to, ka komandas galvenais treneris ir Hideki Kurijama, ar kuru sportists strādāja, kad spēlēja Hokaido "Nippon Ham Fighters" komandā.

Jāpiebilst arī, ka Japānas izlase ir visu laiku veiksmīgākā komanda Pasaules beisbola klasikas vēsturē, jo ir uzvarējusi divos turnīros un ne reizi šajā turnīrā nav palikusi bez medaļām. Tāpat, kā jau minēts, japāņi ir 2021. gada olimpisko spēļu beisbola turnīra uzvarētāji. Esošie čempioni ir ASV, kas savu vienīgo titulu izcīnīja 2017. gadā.

Izmantotie resursi:
https://www.thescore.com/