Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Blue Jays" atgriežas Toronto un atspēlējas no 0:7

Juris Miņins
Juris Miņins

"Blue Jays" atgriežas Toronto un atspēlējas no 0:7
Teoskars Hernanedzs (no kreisās) guva trīs punktus, bet Lordess Gurīls - divus, Foto:Zumapress.com/Scanpix

Pēc divu gadu pauzes Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda Toronto "Blue Jays" drīkstēja atgriezties savā mājas stadionā, "Rogers Center", un pirmajā spēlē pēc lielā pārtraukuma, komanda parādīja raksturu un, atspēlējoties no 0:7, pārspēja Teksasas "Rangers" ar 10:8.

- Jau sezonas pašā ievadā notiek pirmie Bostonas "Red Sox" un Ņujorkas "Yankees", kas ir viens no vēsturiski principiālākajiem derbijiem, mači. Jāsaka arī, ka pirmajā spēlē līdzjutēji sagaidīja to, ko vēlējās, proti, sīvu spēkošanos, kuras iznākums noskaidrojas vien pagarinājumā.

Bostonieši pirmie izvirzījās vadībā, taču mājinieki spēja atspēlēties un tādā garā, kad "Red Sox" bēga, bet "Yankees" ķēra, mačs norisinājās visus deviņus iningu, kuru beigās rezultāts bija 4:4. Desmitajā iningā komandas atkal apmainījās punktu guvumiem un tikai 11. spēles cēlienā Ņujorkas komandas jaunpienācējs Džošs Donaldsons, kurš savulaik tika arī pie MVP balvas, izsita uzvaru nesošo punktu.

- Cits jaunpienācējs, šobrīd Filadelfijas "Phillies" pārstāvošais Kails Švārbers, ilgi laiku netērēja un jau pirmajā mačā izsita bumbiņu ārpus laukuma. Tas palīdzēja Filadelfijas "Phillies" tikt galā ar Oklendas "Athletics" – 9:5. Kopumā Švārbera kontā divi punkti, bet iepriekšējās sezonas MVP Braiss Hārpers sezonu sāka ar viena punkta izsišanu.

- Sezonu ar uzvaru sāka arī Tampabejas "Rays". Larī Baltimoras "Orioles" tika pieveikti tikai ar 2:1, Floridas komandas līderi parādīja cerīgu sniegumu. Piemēram, Vanders Franko, kurš gan punktus neguva un neizsita, četros piegājienos trīsreiz tika pie atsitiena, divi atsitieni arī Rendija Arozarenas kontā.

- Losandželosas "Dodgers" pirmajā sezonas spēlē tika galā ar Kolorado "Rockies" (5:3). Fredijs Frīmens, kurš "Dodgers" pievienojās šajā starpsezonā uzreiz pēc Pasaules sērijas čempiona titula izcīnīšanas, guva vienu punktu, kā arī tika pie viena atsitiena un brīvgājiena.

- Par vienu no dienas dramatiskākajām spēlēm kļuva Čikāgas "White Sox" un Detroitas "Tigers" cīņa. Čikāgieši nespēja noturēt trīs punktu pārsvaru, bet "Tigers" astotajā iningā panāca 3:3. Devītajā spēles cēlienā "White Sox" pēc Endrjū Vona "Home run" izvirzījās vadībā, bet ininga otrajā daļā to pašu paveica arī Eriks Hāss. Šajā brīdī neizturēja arī Līema Hendriksa dzelzs nervi un viņš nebija glābējs, tāpat kā nebija glābējs arī Eidžejs Poloks, kurš nospēlēja neprecīzi aizsardzībā un "Tigers" spēja gūt punktu – 4:3 mājinieku labā.

Spēles sākumā gan lielisku sniegumu nodemonstrēja "White Sox" metējs Lukass Džiolito, kura kontā četri iningi, seši straikauti, tikai viens atsitiens un divi brīvgājieni.

- Toronto "Blue Jays" pēc divu gadu pārtraukuma atkal varēja spēlēt savā mājas stadionā (iepriekš to nevarēja Kanādas Covid-19 ierobežojumu dēļ). Pie pilnām tribīnēm viņi guva 10 punktus un pārspēja Teksasas "Rangers" ar 10:8. Tiesa, te gan jāpiebilst, ka mājinieki atspēlējās no 0:7, kas dega uz tablo ceturtā ininga vidū.

- Vašingtonas "Nationals" un Ņujorkas "Mets" spēlē, kuru ņujorkieši vinnēja ar 7:3, norisinājās arī pirmās lielās nekārtības, pēc tam kā ar bumbiņu dabūja Fransisko Lindors. Pēc šī incidenta laukumā devās visi, kas atradās uz abu komandu soliņiem. Līdz kautiņam, kā jau šādos gadījumos visbiežāk gadās, tomēr, nenonāca.

- Par pirmo spēlētāju, kuram ir izdevies gūt divus "Home run" kļuva Hjūstonas "Astros" spēlētājs Kails Takers. Viņš divreiz bumbiņu no laukuma izlidināja spēlē pret Losandželosas "Astros" (13:6). Losandželosas komandas superzvaigžņu duets Šoheis Otani un Maiks Trauts uzbrukumā šosezon vēl nav nodemonstrējuši savu varējumu.

- Visbeidzot, iepriekšējās sezonas uzvarētāji Atlantas "Braves" ar otro piegājienu tika pie pirmās uzvaras 2022. gada kampaņā, ar 7:6 tiekot galā ar Sinsinati "Reds".

MLB spēļu tiešraides piedāvā Viaplay.

MLB regulārā sezona, 08.04.2022.

ViesiMājiniekiRezultāts
Red SoxYankees5:6
White SoxTigers4:5
AthleticsPhillies5:9
OriolesRays1:2
DodgersRockies5:3
MarinersTwins2:1
MarlinsGiants5:6
MetsNationals7:3
RangersBlue Jays8:10
RedsBraves6:7
AstrosAngels13:6
PadresDiamondbacks3:0

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/