Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Kāpēc "Athletics" zaudēja?

Kāpēc "Athletics" zaudēja?
Oklendas "Athletics" spēlētājiem atlika vien brīnīties...
Foto: AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) pirmā izslēgšanas spēļu kārta ir noslēgusies un noslēgusies tā ir ar vienu ne pārāk patīkamu pārsteigumu, proti, Oklendas "Athletics" izkrišanu no tālākās cīņas. Kāpēc tā notika?

Beisbola nepārzinātājiem ir nepieciešama neliela atkāpe ne tik senā vēsturē, proti, šīs sezonas pirmajā pusē, kad Oklendas "Athletics" bija MLB labākā komanda un viņu iekļūšana izslēgšanas spēlēs likās tikpat loģiska un neizbēgama kā pašu izslēgšanas spēļu pienākšana, taču... nē, MLB kalendārs netika pēkšņi pamainīts vai "play-off" mači atcelti, taču Oklendas sniegums pēc "All-Stars" mača strauji sāka virzīties pa lejupejošu līkni. Ja līdz pussezonas punktam viņu bilance bija 59-36, tad pēc 29-38, t.i., uzvaru procents no 62% noslīdēja uz 43%. Ja šo lejupslīdes laiku pavēro rūpīgāk, tad kopš 1. augusta, kad tika aizvadītas 55 pēdējās sezonas spēles, tika piedzīvoti 30 zaudējumi.
Līdz beigu beigās, no MLB labākās komandas bija palikusi tik vāja atblāzma un oklendieši izslēgšanas mačos iekļuva vien pateicoties vienai, pēdējā spēlē izcīnītai uzvarai. Ja tiktu izgāzta arī šī cīņa, viņu vietā "Wild card" spēlē piedalītos Sietlas "Mariners".

Jautājums, protams, rodas viens un ļoti loģisks – kāpēc tā notika? Atbilde, kā par brīnumu, arī nav tālu jāmeklē, jo visam pamatā ir šaubīgie komandas menedžmenta lēmumi.

Oklendas "Athletics" noteikti nav ne ambiciozākā, ne bagātākā MLB komanda, tāpēc viņu maiņas darījums ar Bostonas "Red Sox", kura rezultātā tika iegūts Džons Lesters, bija pārsteigums daudziem. Vēl lielāks šis pārsteigums kļuva apskatot kas tiek dots pretī, bet tas bija Jonis Cespadess. "A's" menedžeris Bilijs Beins šo maiņu attaisnoja ar to, ka komanda ieguva pieredzējušu un izslēgšanas mačos rūdītu metēju un, lai iegūtu šādus spēlētājus, kaut kas ir arī jāziedo.

Pats interesantākais gan sākās mazliet vēlāk, kad līdz ar Cespadesa aiziešanu viņa iepriekšējās komandas uzbrukums faktiski apstājās un tas ir tikai loģiski, jo Jonis sevi MLB ir pierādījis kā atsitējs, kurš "notīra bāzes", proti, spēj izdarīt sitienus pēc kuriem komandas biedri var vairāk vai mazāk mierīgi sasniegt "mājas plati", kā arī divas reizes ir uzvarējis "Home run derby", kas arī šo to pasaka par viņa atsitēja prasmēm.

Pirms tam gan bija cits ne pārāk saprotams solis, proti, komanda, kurai bija vismazākā metēju "caurlaidība" (ERA), no Čikāgas "Cubs", atdodot vairākus vadošos jaunos spēlētājus, iemainīja divus metējus – Džefu Samardziju un Džeisonu Hamelu. Šajā punktā jāatgriežas arī pie Lestera maiņas. Ja "Athletics" vēlējās savās rindās kādu patiešām lielu "dūzi", tad, protams, ka Lestera iegūšana ir attaisnojama, tikai tad līdz galam nav saprotams gājiens ar Samardziju un Hamelu, kuri arī ir ļoti laba līmeņa metēji. Vērtējot abus darījumus kopumā, lai arī tika iegūti trīs labas klases metēji, pretī tika atdots pārāk daudz.

Vēl viens darījums, kas liek uzdot jautājumus notika 31. augustā, kad Oklenda ieguva veterānu Adamu Danu. Ar viņa atnākšanu "Athletics" cerēja kaut kādā veidā uzlabot uzbrukumu un aizpildīt robu, kas veidojās pēc Cespadesa maiņas. Rezultātā Dans, kurš nekad nav bijis izteikti precīzs sitējs, taču labs "Home run" sitienu izpildītājs (statistiski karjeras laikā vidēji katrā sezonā guva 37 HR), guva tikai desmit punktus un tikai divas reizes raidīja bumbiņu ārpus stadiona. Tas viss beidzās ar to, ka "Wild card" mačā veterāns nepiedalījās un, kā jau solīja iepriekš, pēc 14 sezonām MLB, pametīs profesionālo sportu.
Ak, jā, par Danu tika atdots vēl viens jaunais talants, metējs Nolans Sanburns.

Kopumā šīs maiņas var saukt par haotiskām un nepamatotām, taču kāpēc tādas tika izdarītas? Beins tūlīt pēc zaudējuma Kanzassitijas "Royals" atzina, ka viņš jau paredzēja, ka Losandželosas "Angels" no Anaheimas viņus panākšot, jo sezonas laikā viņi bija uzņēmuši labu tempu un uzvarēja ap 70% no visiem mačiem. Kādus secinājumus varam izdarīt? Manuprāt, viss ir vienkārši, "Athletics" menedžments vienkārši baidījās no "Angels" pietuvošanās, tāpēc mēģināja uzlabot jau tā labi spēlējošo komandu. Taču, kā tas šādos gadījumos gadās ļoti bieži, tas visu tikai sabojā.

Kas tālāk? Oklendas komanda nākamajā sezonā noteikti būs pavisam citādāka nekā šogad. Cespadess ir prom, Dans beigs karjeru, Lesters kļūs par brīvo aģentu, kuru dēļ mazā budžeta "A's" nevarēs atļauties. Par brīvo aģentu kļūs arī Hamels. Tiek baumots, ka maiņas darījumiem būs pieejami arī Samardzija, Dūlitls un, kas jo īpaši svarīgi, Džošs Donaldsons, kurš arī ir tas spēlētājs, kas oklendiešiem dod cerību uz veiksmīgu maiņas darījumu. Šis gads brīvo aģentu tirgū būs visai "liess" tieši spēcīgu atsitēju ziņā, tāpēc Donaldsona cena noteikti pārsniegs viņa reālo vērtību, taču tās ir MLB tirgus reālijas.

Kādus secinājumus no šī stāsta var izdarīt? Faktiski galvenais ir, lai secinājumus izdara Oklendas "Athletics" vadībā, jo, godīgi un atklāti sakot, ar neapdomīgām un baiļu sasteidzinātām maiņām, šī sezona tika atklāti "sačakarēta", lai gan, ja viss turpināto bez tik azartiskas skriešanas pēc "zvaigznēm", viss varēja sanākt daudz labāk.


, 2014-10-02 21:05, pirms 10 gadiem
Vispopulārākais komentārs ko esmu lasījis ir, ka Lesters atstājis dvēseli Bostonā
, 2014-10-02 21:43, pirms 10 gadiem
A's zaudēja Royals - burtiski komandai, kas lielā daļā aspektu cenšas līdzināties Oaklendas komandai. ALDS no tā nekļūs mazāk interesantas, tomēr paliek gan Tigers, gan Angels.. Vārdu sakot, man kā Giants, Nationals, Cardinals, Tigers fanam ir par ko priecāties un matus plēst ārā..
, 2014-10-02 21:51, pirms 10 gadiem
nightee rakstīja: A's zaudēja Royals - burtiski komandai, kas lielā daļā aspektu cenšas līdzināties Oaklendas komandai. ALDS no tā nekļūs mazāk interesantas, tomēr paliek gan Tigers, gan Angels.. Vārdu sakot, man kā Giants, Nationals, Cardinals, Tigers fanam ir par ko priecāties un matus plēst ārā..
Es kā Cardinals fans ar 10 gadu stāžu droši varu teikt - neuztraucies, un koncentrējies tieši Cards sniegumam, būs ok.
, 2014-10-02 21:52, pirms 10 gadiem
Cespadess arī diezgan labi spēlēja aizsardzībā, passkataties kādu metienus taisīja no outfild pozīcijas, cik daudz spēlētājus tādējādi izslēdza.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-02 22:19, pirms 10 gadiem
arhivs X rakstīja: Brínos kā var interesēt šitas amerikāņu s... bet tā jau laikam modes lieta. Kādreiz gandrīz katrā sētā puikas spēlēja futeni, tagad to gandrīz vairs nevar redzēt, toties parādās visādi sviestaini "sporta veidi"
Ja kas, basketbols un ledus hokejs arī ir izteikti amerikāņu sporta veidi.

Taču atļaušos paprasīt - kā tu sasaisti to, ka Latvijas sporta portālā tiek rakstīts par pasaules sporta dzīvē zīmīgu notikumu (MLB play-off) ar to, ka, redz, pagalmos futbolu nespēlē?
, 2014-10-02 22:25, pirms 10 gadiem
Es tak arī nemaz nesatraucos, Juri.. Profilaksei tos matus plēšu Man jau gan vairāk šķiet, ka būs Giants. Bet, jebkura no manām 4 dos gandarījumu.
Būtu vēl Diamonds Latvijā uzvarējuši, vispār laime pilnīga.
, 2014-10-02 22:27, pirms 10 gadiem
nightee rakstīja: Es tak arī nemaz nesatraucos, Juri.. Profilaksei tos matus plēšu Man jau gan vairāk šķiet, ka būs Giants. Bet, jebkura no manām 4 dos gandarījumu.
Būtu vēl Diamonds Latvijā uzvarējuši, vispār laime pilnīga.
Amerikā jau stāsta, ka šis būšot Nationals gads...
, 2014-10-02 22:36, pirms 10 gadiem
Nationals ir īpaši, manā skatījumā. 2009. gadā, kad sāku vairāk par beisbolu interesēties un spēlēt, ironiski paziņoju, ka tā ir mīļākā komanda un favorīti jebkurā spēlē. Patīkami vērot kā pareizs fārmings un drafts+maiņas pacēlis no pārliecinošas pēdējās vietas līdz reāliem "contenderiem". Ja Giants nebūtu Lincecum un Triple P uzbrukumā, vai arī Tigers ar JV+Cabrera+Martinezi+Avila, vai Cardinals ar simpātiskumu(pičings, uzbrukums kopumā), tad nenoliedzami Nationals. Piemēram, kā var nepatikt Strasbūrs, Hārpers..
, 2014-10-02 22:43, pirms 10 gadiem
Un, tas ir neskatoties uz statistiku. Bet, tīri - haips, mārketings un simpātisms. Tādas komandas interesanti skatīties, piesaista vairāk neitrālo skatītāju, arī ilglaicīgākiem faniem liels prieks.
, 2014-10-02 22:45, pirms 10 gadiem
Kad nav ne BOS, ne NYY postseasonā, tāda sajūta tomēr, ka AL kaut kas pietrūkst. Par STL nav emociju.
, 2014-10-02 22:53, pirms 10 gadiem
Viss vienkārši - BOS pēdējos gadus pietrūkst pārliecinošas rotācijas, savukārt NYY šos pēdējos divus gadus(ar Riveras un Džītera atvaļināšanos un traumām) var uzskatīt par ļoti ieilgušu starpsezonu. Un ar to visu, sezonā virs 0.500 rādītājs U/Z kolonnā. Nākamgad ARod atgriežas, jābūt labāk. Grūti tādām komandām atjaunoties, kad pajūk kodoli, jāsaka atklāti.
, 2014-10-02 22:55, pirms 10 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Kad nav ne BOS, ne NYY postseasonā, tāda sajūta tomēr, ka AL kaut kas pietrūkst. Par STL nav emociju.
NYY pietrūka jau to piecu spēļu, kas nav nekas daudz, taču šī gada Yankees modelis un PO... labāk jau lai nav.
Bostona... piecu sezonu laikā tik reizi tiek PO... un uzvar WS. Protams, arī tas ir jāprot, taču tagad nav tie labākie laiki kā vieniem tā otriem.

Lai šogad paspēlē BAL, WSN... kas tai laikā, kad es sāku sekot MLB, vispār bija eksotika, t.i., galīgi ne tās komandas, kuru spēlētājiem oktobris būtu aizņemts.
, 2014-10-02 22:58, pirms 10 gadiem
nightee rakstīja: Viss vienkārši - BOS pēdējos gadus pietrūkst pārliecinošas rotācijas, savukārt NYY šos pēdējos divus gadus(ar Riveras un Džītera atvaļināšanos un traumām) var uzskatīt par ļoti ieilgušu starpsezonu. Un ar to visu, sezonā virs 0.500 rādītājs U/Z kolonnā. Nākamgad ARod atgriežas, jābūt labāk. Grūti tādām komandām atjaunoties, kad pajūk kodoli, jāsaka atklāti.
Robinsons Kano ar aizgājis.
Bet par Rodrigezu... viņš, protams, ir pārāk labs un vajadzīgs spēlētājs NYY, taču... nu cik ilgi MLB vēl cietīs tādu dopingotāju? Jau sen bija jāliek DSQ uz visu laiku.

Jebšu - es saprastu, ka reizi vai otru iekrīt, bet kad šams krīt kā iekšējās, tā publiskajās pārbaudēs, viņa vārds mūsdienu MLB ir sinonīms dopingam un kā ir kāds dopinga skandāls līgā, tā gandrīz vai vienmēr tur ir A-Rod kkā iepīts... .
, 2014-10-02 23:07, pirms 10 gadiem
Dopings ta dopings. Es neesmu par, nepārproti. Vienkārši, ņemot vērā faktu, ka ar tām klīnikām saistīti ļoti daudz spēlētāju, un kaut vai tie paši Cardinals.. Sāku ignorēt to visu. Tu taču arī saproti, ka gan NFL, gan MLB dopings ir sinonīms kaut kam tik regularam kā brokastis, piemēram.
, 2014-10-02 23:21, pirms 10 gadiem
nightee rakstīja: Dopings ta dopings. Es neesmu par, nepārproti. Vienkārši, ņemot vērā faktu, ka ar tām klīnikām saistīti ļoti daudz spēlētāju, un kaut vai tie paši Cardinals.. Sāku ignorēt to visu. Tu taču arī saproti, ka gan NFL, gan MLB dopings ir sinonīms kaut kam tik regularam kā brokastis, piemēram.
Dopinga jautājums ir ļoti interesants, proti, pašlaik ir riktīgs ķīselis. Vieni izliekas, ka nelieto, otri izliekas, ka ķer.

Par to kas un kā ir ar dopingu, man jau sen nav nekādu jautājumu, turklāt PRO līgās, turklāt tajās, kuras nav WADA pakļautībā, BET... es ta ka gribētu kaut kādas konsekvences no MLB puses - ja jau līga rāda savus muskuļus cīņā pret aizliegtām vielām, tad, vot, ir spēlētājs - ņemiet, sodiet... nē, viņu sodīt nevar, a viņam vēl nav tik daudz pozitīvo testu, a viņam tas, a viņam šitas... par to ir runa. MLB dopinga jautājumu izmanto, lai manipulētu ar spēlētājiem, komandām un rezultātu.

Manā izpratnē - ja grib sodīt spēlētāju un viņa nodarītā apmērs ir tik liels, ka ir jāizlaiž sezona (tātad ir diezgan nopietni), diskvalificējiet šamo nafig! Savādāk tas diskreditē visu sportu.

Es pats gan neesmu par šādām izrādēm un PRO sportā ir jābūt skaidrai un atlētiem pretīmnākošai politikai, kas, protams, nekad nenotiks.
, 2014-10-03 01:14, pirms 10 gadiem
Es sezonu iesāku diezgan aktīvi, redzēju ap 20 mačiem sākumā. Tad man apnika lietus pauzes. Stulbie amīši turpiniet neticēt klimata izmaiņām
, 2014-10-03 03:34, pirms 10 gadiem
Pamatīgi uzrakstīts. Taču neesmu beisbola piekritējs, domāju, tāpat kā vairums Latvijas sporta līdzjutēju. Mums tomēr ar gadiem jau ir citas prioritātes - hokejs, basis, futbols, ziemas sporti u.c. Šovakar Panorāmā redzēju reportāžu no Latvijas beisbola mača-jāsaka, spēle bezmaz vai meža vidū.
Mans ieteikums beisbola (un arī amerikāņu futbola) popularizētājiem-vispirms parūpēties par jau esošo, vairāk vai mazāk attīstīto sporta veidu attīstību. Lai labāk ir vairāk potenciāli labu futbolistu, hokejistu, basketbolistu, volejbolistu utt. Beisbolam (kura noteikumus arī droši vien zin retais sporta līdzjutējs) Latvijā nākotni neredzu. Ja kļūdos, būšu tikai priecīgs, bet...
, 2014-10-03 08:57, pirms 10 gadiem
denebs rakstīja: Pamatīgi uzrakstīts. Taču neesmu beisbola piekritējs, domāju, tāpat kā vairums Latvijas sporta līdzjutēju. Mums tomēr ar gadiem jau ir citas prioritātes - hokejs, basis, futbols, ziemas sporti u.c. Šovakar Panorāmā redzēju reportāžu no Latvijas beisbola mača-jāsaka, spēle bezmaz vai meža vidū.
Mans ieteikums beisbola (un arī amerikāņu futbola) popularizētājiem-vispirms parūpēties par jau esošo, vairāk vai mazāk attīstīto sporta veidu attīstību. Lai labāk ir vairāk potenciāli labu futbolistu, hokejistu, basketbolistu, volejbolistu utt. Beisbolam (kura noteikumus arī droši vien zin retais sporta līdzjutējs) Latvijā nākotni neredzu. Ja kļūdos, būšu tikai priecīgs, bet...
A zin kur tā fiška? Man (tā kā pa lielam tik es esmu tas rakstītājs) nav nekādas vēlēšanās popularizēt kko vai kā... es tikai rakstu par to, kas sportā ir interesants, zīmīgs un mani pašu interesējošs.
, 2014-10-03 09:15, pirms 10 gadiem
plin pat beisbolam sāk jau braukt virsū, a es te domāju diskusijas pa tēmu...domāju tik hokeja sadaļā salien visādi bimbambolisti un futbolisti, jo redz tikai viņu sporta veids ir pareizais un Latvijai atbilstošs, ka pat varētu Satversmē iegrāmatot
, 2014-10-03 09:51, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: plin pat beisbolam sāk jau braukt virsū, a es te domāju diskusijas pa tēmu...domāju tik hokeja sadaļā salien visādi bimbambolisti un futbolisti, jo redz tikai viņu sporta veids ir pareizais un Latvijai atbilstošs, ka pat varētu Satversmē iegrāmatot
Kas mani visvairāk uzjautrina - sākas runas par to, ka Latvijā besibolu nespēlē, ka jāatīsta citi sporti... bez maz vai tāpēc, ka kkas tiek rakstīts par MLB, no tā tagad citiem paliek mazāk laika, naudas, kādi jauni sportisti izvēlas neiet uz futbola vai basketbola treniņiem un vispār pasaule apstājas.

Tie, kam tas interesē - izmantos iespēju diskusijām par tēmu LATVIEŠU VALODĀ (tas ir vienīgais mans mērķis rakstot, jo pa lielam izskrieties info plūsmā ar ZAmerikas medijiem, kurus tāpat visi Latvijas beisbolfani lasa, nav reāli), tie kam neinteresē... nu ko te var teikt... jūs neesat šī raksta auditorija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-03 12:47, pirms 10 gadiem
Es vakar skatījos DET - BAL spēli... spēles pats sākums vienkārši bombonga. Tākā spēles norises vieta ir viens no sitējiem parocīgākajiem stadioniem, tad pirmajos 2 inn tika uzsisti 3 HR! Pičeri arī labie - atdod HR un tad trīs straikauti pēc kārtas. Interesanti. Tālāk gan sirdssāpes, bet visā visumā - tādas spēles arī letiņu skeptiķiem šķistu interesantas.
Juris Miņins rakstīja: Kas mani visvairāk uzjautrina - sākas runas par to, ka Latvijā besibolu nespēlē, ka jāatīsta citi sporti... bez maz vai tāpēc, ka kkas tiek rakstīts par MLB, no tā tagad citiem paliek mazāk laika, naudas, kādi jauni sportisti izvēlas neiet uz futbola vai basketbola treniņiem un vispār pasaule apstājas.

Tie, kam tas interesē - izmantos iespēju diskusijām par tēmu LATVIEŠU VALODĀ (tas ir vienīgais mans mērķis rakstot, jo pa lielam izskrieties info plūsmā ar ZAmerikas medijiem, kurus tāpat visi Latvijas beisbolfani lasa, nav reāli), tie kam neinteresē... nu ko te var teikt... jūs neesat šī raksta auditorija.
, 2014-10-03 17:12, pirms 10 gadiem
Sorry visiem beisbola cienītājiem, nevienu negribēju aizskart. Vakardienas komentārā neprecīzi uzrakstīju. Tādēļ gribu precizēt savu viedokli šajā jautājumā. Galvenais - beisbola mīļotājiem, protams, nevajag rūpēties par citu sporta veidu attīstību, par to parūpēsies citi, kam attiecīgais sporta veids patīk, un visiem sportiem entuziastu un talantu pietiks.
Bet problēma jau tajā apstāklī, ka beisbolam Latvijā piekritēju gaužām maz, vismaz salīdzinājumā ar populārākajiem sporta veidiem. Un tad var jautāt - kāpēc? Un pat nesalīdzināsim ar hokeju, futbolu utt., bet kaut vai ar citiem salīdzinoši jauniem (beisbols ne tuvu nav jauns, bet Latvijai - gan) sportiem, piemēram, BMX vai pludmales volejbolu. Kāpēc par beisbolu ir tik maza interese? Ja nu šajā jautājumā kļūdos, tad pierādiet pretējo, bet, man šķiet, ka, izņemot šī raksta autoru šajā portālā, nekādos citos plaši izplatītos medijos tikpat kā neviens neko par beisbolu Latvijā neraksta/nerāda/neziņo. Droši vien interesentiem ir savas mājas lapas un savi blogi, kur viņi apmainās ar informāciju, bet tādā veidā, vāroties savā sulā, sava sporta veida popularitāti viņi nevairos.
Ja ir vēlme kaut ko popularizēt, tas ir apsveicami, bet tad vajag to sākt "no pamatiem", lai lasītājam, kurš līdz tam par šādu spēli neko daudz nezina (tieši viegli pieejamas informācijas trūkuma dēļ - kaut vai saiti par beisbola spēles būtību iemest, par noteikumiem utt.), būtu priekšstats, par ko iet runa. Līdz ko tā visa nav, tā arī daudzi potenciāli interesenti aiziet garām, sekojot citai informācijas plūsmai.
Bet, ja raksts ir domāts šaurai auditorijai, bet visi pārējie "pie vienas vietas", un citu mērķu, kā savā starpā "profesionāli" papļāpāt, tam nav, tad tikpat labi to var darīt savos attiecīgas specializācijas blogos.
, 2014-10-03 19:43, pirms 10 gadiem
"Gulbja alfa" mazliet pārspīlē - pats regulāri eju uz Latvijas čempja spēlēm, un laukums Lomonosova ielā 1 nav nemaz tik slikts, meža vidus gluži nav.
Labākās ir Interleague spēles, kad Latvijas izlase tiekas ar Kiili Panthers, vai Pēterburgas "North Stars", vai spēcīgajiem lietuviešu klubiem - labi skatāms sporta veids, bumbas bieži tiek blieztas uz nebēdu laukumā, skrējēji skrien, zog bāzes. Zagšana gan nenormāli bieži izdodas, tad saproti, ka šī pieķeršana ir visai grūts process.
Pats ilgi šo spēli nesapratu, bet tad ap 2007.gadu man pieleca...
Pirms tam es tikai biju pamanījis, ka spēļu rezultāti ir ļoti atškirīgi - 2:0,
11:8 utml. Uzskatu, ka tieši beisbolā ir visspilgtāk nodalītas dažādas pozīcijas - ir OF, IF, bet metēji (pičeri) ir cita pasaule - startētāji, relīveri. Var iedomāties, kas būtu, ja hokejā, piem., Rīgas "Dinamo" vajadzētu 5 pamatvārtsargus + 7 aizstājējus, kas spēlētu 3.periodā. Kas par neprognozējamību būtu...
Tā kā esmu piemērs, ka nekad nav par vēlu saprast arī it kā svešākus sporta veidus. Sekoju līdz arī NFL.
Bet īsi izstāstīt beisbola noteikumus arī ir māksla. Tie nav gaužām grūti.
, 2014-10-04 12:08, pirms 10 gadiem
denebs rakstīja: Sorry visiem beisbola cienītājiem, nevienu negribēju aizskart. Vakardienas komentārā neprecīzi uzrakstīju. Tādēļ gribu precizēt savu viedokli šajā jautājumā. Galvenais - beisbola mīļotājiem, protams, nevajag rūpēties par citu sporta veidu attīstību, par to parūpēsies citi, kam attiecīgais sporta veids patīk, un visiem sportiem entuziastu un talantu pietiks.
Bet problēma jau tajā apstāklī, ka beisbolam Latvijā piekritēju gaužām maz, vismaz salīdzinājumā ar populārākajiem sporta veidiem. Un tad var jautāt - kāpēc? Un pat nesalīdzināsim ar hokeju, futbolu utt., bet kaut vai ar citiem salīdzinoši jauniem (beisbols ne tuvu nav jauns, bet Latvijai - gan) sportiem, piemēram, BMX vai pludmales volejbolu. Kāpēc par beisbolu ir tik maza interese? Ja nu šajā jautājumā kļūdos, tad pierādiet pretējo, bet, man šķiet, ka, izņemot šī raksta autoru šajā portālā, nekādos citos plaši izplatītos medijos tikpat kā neviens neko par beisbolu Latvijā neraksta/nerāda/neziņo. Droši vien interesentiem ir savas mājas lapas un savi blogi, kur viņi apmainās ar informāciju, bet tādā veidā, vāroties savā sulā, sava sporta veida popularitāti viņi nevairos.
Ja ir vēlme kaut ko popularizēt, tas ir apsveicami, bet tad vajag to sākt "no pamatiem", lai lasītājam, kurš līdz tam par šādu spēli neko daudz nezina (tieši viegli pieejamas informācijas trūkuma dēļ - kaut vai saiti par beisbola spēles būtību iemest, par noteikumiem utt.), būtu priekšstats, par ko iet runa. Līdz ko tā visa nav, tā arī daudzi potenciāli interesenti aiziet garām, sekojot citai informācijas plūsmai.
Bet, ja raksts ir domāts šaurai auditorijai, bet visi pārējie "pie vienas vietas", un citu mērķu, kā savā starpā "profesionāli" papļāpāt, tam nav, tad tikpat labi to var darīt savos attiecīgas specializācijas blogos.
Nu ko nozīmē "maz piekritēju"? Un kāpēc beisbols ir jāsalīdzina ar populārākajiem sporta veidiem? Beisbols Latvijas gadījumā nevienā mirklī nepretendē uz kkādu populāro un tautā mīlēto sportu kategoriju. Tajā pašā laikā, tas pie mums bez pārtraukumiem tiek spēlēts jau vairāk kā 10 gadus (ar pārtraukumiem - ap 20), ir čempionāts, kurā labākajos laikos spēlēja 10 komandas (divās līgās, pie tam), ir izlase, kas spēlē starptautiskos turnīros un ar sava līmeņa komandām, pat izcīna uzvaras. Klubu līmenī ar notiek starptautiskie mači.

Tā kā šis sporta veids balstās uz absolūtu spēlētāju entuziasmu un pašu ieguldījumiem, liekas, ka ir pat ļoti OK.

Par BMX un Pludmales volejbolu - iespējams esi, bet iespējams neesi pamanījis, taču tie ir olimpiskie sporta veidi. Līdz ar to šiem sporta veidiem ir daudz lielākas iespējas piesaistīt kā uzmanību, tā finansējumu, kas, protams, noved pie plašākas to atpazīstamības.

Neraksta citos medijos? A kā ar tādu apstākli, ka Sportacentrs ir vadošais sporta medijs valstī? Līdz ar to, šādā formā ziņas par šiem sporta veidiem ir tīri ok. Protams, ka delfi vai tēvēnets nerakstīs par beisbolu, jo viņi nav specializētie sporta portāli, kā arī sporta sadaļa kopumā viņiem ir tikai viena no.

Atkārtošos - nav vēlmes neko popularizēt. Ir vēlme parādīt cilvēkiem, ka ir šāds sports, ir šādi notikumi (starp citu, pasaules sporta mērogā MLB izslēgšanas spēles ir diezgan zīmīgs notikums)... parādīt, ka sports nebeidzas ar Dinamo, un pat ne ar NBA vai Čempionu līgu.

Par to šauro auditoriju un pamatiem - es rakstīju, ka šīs ziņas nav domātas tiem kam NEINTERESĒ. Ja kādam interesē, vienalga - fanam ar stāžu, vai tādam, kurš nezina ar ko atšķiras kečeris no pičera, tad nav nekādu problēmu. Šeit ir izveidojusies stabila komentētāju grupa, kas visiem visu pastāstīs un izskaidros.
Taču gandrīz pie katra raksta lasīt par "stulbo amerikāņu sportu, kas šeit nevienu neinteresē" (kas ne tikai ir parāda komentētāja šauro redzesloku, bet arī neatbilst patiesībai)... nu kaut kā jau ir piegriezies, jo vēl vairāk tāpēc, ka par beisbolu tiek rakstīts ne pirmo gadu un ne tuvu ne pirmo gadu ir arī portālā ATSEVIŠĶA SADAĻA šim sporta veidam.
Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.