Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:108, Did:0, useCase: 3

Šonedēļ sāksies jaunā SBL sezona

Jānis Pārums

2007. gada 25. oktobrī savu sesto sezonu uzsāks SEB Studentu Basketbola līga.

Šajā gadā sacensībās piedalās 9 komandas: bez pagājušā gada finālistiem - Biznesa augstskolas Turība un Latvijas Universitātes, dalībnieku sarakstā vēl ir Latvijas Sporta Pedagoģijas augstskola (LSPA), Banku augstskola, Rīgas Stradiņa universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Rīgas Ekonomikas augstskola, Rīgas Tehniskā universitāte. Pirmo reizi līgai pievienojusies augstskola no Latvijas reģioniem – šajā sezonā dalībnieku vidū ir arī Vidzemes augstskolas basketbola komanda no Valmieras.

Sezonas pirmajā daļā komandas izspēlēs divus apļus, bet pēc tam tās tiks sadalītas divās divīzijās, kur aizvadīs vēl divus apļus. Ceturtdaļfinālā “A” divīzijas 1. vietas ieguvēji spēlēs ar “B” divīzijas 4.vietu, A2-B3, A3-B2 un A4-B1. Uzvarētāji iekļūs „Četru finālā”, kur cīnīsies par 2007./08. gada sezonas čempiona godu.

Sandijs Baškevics, SEB Studentu Basketbola līgas valdes priekšsēdētājs: „Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, mazliet ir mainījies dalībnieku sastāvs, taču viena augstskola ir atteikusies no dalības. Tas gan jāsaista ar augstskolu nespēju nokomplektēt komandas no tiem studentiem, kuri pašreiz atrodas tās rīcībā. Taču kopumā komandu skaits turnīrā ir pieaudzis. Prieks, ka atkal dalībnieku sarakstā ir LSPA komanda. Vēl vairāk jāpriecājas par Vidzemes augstskolas iesaistīšanos šajās sacensībās. Ceru, ka nākamajās sezonās viņu piemēram sekos arī citas augstskolas no Latvijas reģioniem. Šajā gadā plānojam nopietni strādāt, lai izveidotu SEB Studentu līgu kā vietu jaunajiem spēlētājiem, kur pierādīt un attīstīt sevi. Tas, ka pēc Jaunatnes līgas beigšanas tu neesi iekļuvis Latvijas labāko klubu sastāvos, vēl neko nenozīmē. SEB Studentu Basketbola Līga ir vieta, kur vēl var slīpēt savu meistarību un sevi parādīt arī klubiem. SEB Unibanka sezonas garumā organizēs konkursu līdzjutējiem, tā galvenā balva būs brauciens uz SEB Baltijas Basketbola Līgas finālu Lietuvā. Ceru, ka šī sezona būs vēl interesantāka par iepriekšējo un mūs gaida bezkompromisa cīņa par čempiona titulu.”

“Aktīvie jaunieši ir pierādījuši, ka arī viņiem ir nepieciešama sava vide, kur sportot un gūt uzvaras, un sešus gadus jau sportiska sāncensība valda dažādu augstskolu sporta zālēs,” uzsver SEB Unibankas prezidents Ainārs Ozols. “Ir liels prieks, ka aizvien vairāk jaunieši iesaistās šajā projektā, kas sekmē lielāku intrigu un skatītāju interesi par studijas biedru aktivitātēm un basketbolu kopumā. Lai arī uzvarētājs būs tikai viens, spēles gaitu, intrigu veido visi, kas tobrīd atrodas uz laukuma.”

Sīkāk par SEB SBL spēļu rezultātiem informēs portāls eSports www.esports.lv un sacensību mājaslapas www.sbl.lv, un www.sacensibas.lv.

Informāciju sagatavoja:
Sporta attīstības centrs sadarbībā ar SEB SBL

     [+] [-]

, 2007-10-22 10:19, pirms 17 gadiem
Sandijs Baškevics sākumā domāju ka nepareizi uzrakstīts bet palasot tālāk sapratu ka tā tik sakritība ar sandi buškevicu

  -1 [+] [-]

, 2007-10-22 11:11, pirms 17 gadiem
go Turība go!

  +2 [+] [-]

, 2007-10-22 11:33, pirms 17 gadiem
Šogad Turība tiks gāzta no troņa!

     [+] [-]

, 2007-10-22 18:27, pirms 17 gadiem
Šogad Turība spēlēs ABL. Bet tas tā starp citu. Un vispār jau varēja SBL ar ABL apvienot spēkus- būtu ļoti interesanta līga- kā nekā tajā sitās komandas par iespēju iekļūt LBL... Vairāk komandu = vairāk spēļu + lielāka konkurence, kas noved pie kvalitātes augšanas gan individuāli, gan visai līgai kopumā. Bet nu augstskolām jau arī ir nepieciešams pamērīties krāniņiem- tas ir saprotams.

     [+] [-]

, 2007-10-22 23:06, pirms 17 gadiem
turiibai vairs nebuus teicamaa Arta Putninja - tas visu izsaka...lai arii Sondors bija vilceejs - komandas labaakais speeleetaajs bija Putninsh

     [+] [-]

, 2007-10-22 23:23, pirms 17 gadiem
bet Valmierai speelees gan Čavars, gan Piļkevičs, gan Volkops, gan visi paareejie... totalizatora es liktu uz ViA

     [+] [-]

, 2007-10-23 15:33, pirms 17 gadiem
karali lauva 50% sbl speeleetaaju jau speelee abl.

     [+] [-]

, 2007-10-23 16:20, pirms 17 gadiem
Turiiba kritiis shogad...
Bet kopumaa vispaar buus jauns un aizraujosh chempionaats!!!
Vieniigi RTU jau vareeja dabuut kaadu labaaku sporta zaali, nekaa vienmeer puskreeslas apgaismotaa VEF izmirusho zaali...

     [+] [-]

, 2007-10-24 18:11, pirms 17 gadiem
ViA šogad ir diezgan reāls pretendets uz medaļām!!

Tiešām, labs sastāvs

  -2 [+] [-]

, 2007-10-26 00:08, pirms 17 gadiem
ViA buutu labs pretinikes visaam komandaam, ja vien visi buutu uz speeleem...pirmajaaa speele 7 cilveeki