Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Jannis, Rikijs un Džedi: Pasaules kausā piedalās NBA spēlētāju rekordskaits

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jannis, Rikijs un Džedi: Pasaules kausā piedalās NBA spēlētāju rekordskaits
Donovans Mičels. Foto: FIBA

Pasaules astoņpadsmitajās meistarsacīkstēs basketbolā piedalās 54 pašreizējie NBA spēlētāji – par deviņiem vairāk nekā 2014. gada finālturnīrā Spānijā.

Procentuāli NBA pārstāvniecība Pasaules kausā nav pieaugusi. Pirms pieciem gadiem 24 komandās spēlēja 45 aizokeāna līgas pārstāvji, savukārt Ķīnā 54 vīri sadalījušies starp 32 valstsvienībām. Precīzāk, NBA spēlētāji pārstāv 17 nacionālās izlases.

Pieskaitot basketbolistus ar NBA pieredzi un jauno spēlētāju izvēles ceremonijas dalībniekus, Pasaules kausā piedalās 103 spēlētāji ar līgas pierakstu. Pirms pieciem gadiem viņu skaits bija 92.

FIBA uzsver, ka Ķīnā ieradies pasaules šībrīža labākais spēlētājs – NBA MVP, “Milwaukee Bucks” un Grieķijas izlases līderis Jannis Adetokunbo. Finālturnīrā spēlē vēl viens NBA simboliskā piecinieka dalībnieks, serbs Nikola Jokičs.

NBA trešo simbolisko piecinieku pārstāv ASV saspēles vadītājs Kemba Vokers (Boston Celtics) un Francijas centrs Rudijs Gobērs (Utah Jazz). Amerikāņi uz Ķīnu atveduši 12 līgas spēlētājus, kamēr Serbijas un Francijas sastāvos ir pa pieciem NBA vīriem.

Jokičam pievienojies Bogdans Bogdanovičs, Bobans Marjanovičs, Nemaņja Bjeļica un Marko Guduričs. Gobēram talkā nākuši Evans Furnjē, Nikolā Batums, Franks Ntilikina un Vensāns Puarjē.

Austrālijas galvenais treneris Andrejs Lēmanis var rēķināties ar četriem NBA spēlētājiem. Tie ir Ārons Beinss, Džo Inglss, Metjū Delavedova un Patijs Milzs. Vēl divi “Boomers” dalībnieki līgā spēlēja aizvadītajā sezonā – Endrū Boguts un Mičs Krīks.

Arī Spānijai ir četri pašreizējie NBA spēlētāji – Marks Gazols, Rikijs Rubio, brāļi Villijs un Huančo Ernangomesi. Līgā agrāk uzspēlēja Rūdijs Fernandess un Viktors Klavers.

Vismaz divi NBA spēlētāji ir Brazīlijas, Kanādas, Vācijas, Grieķijas, Itālijas, Japānas, Lietuvas, Nigērijas un Turcijas rīcībā. Čehija, Melnkalne un Puertoriko šovasar var rēķināties ar viena NBA spēlētāja palīdzību.

Vācija: Deniss Šrēders, Maksi Klebers, Izāks Bonga, Daniels Taiss.
Kanāda: Hems Bērčs, Oši Brisets, Korijs Džozefs.
Nigērija: El-Farūks Aminu, Čimezi Metu, Džošs Okogi.

Turcija: Džedi Osmans, Ersans Iljasova, Furkans Korkmazs.
Brazīlija: Krištianu Felišu, Brunu Kabošlu.
Grieķija: Jannis Adetokunbo, Tanasis Adetokunbo.

Itālija: Marko Belinelli, Danilo Galināri.
Lietuva: Jons Valančūns, Domants Sabonis.
Puertoriko: Jesaja Pineiro.

Čehija: Tomašs Satoranskis.
Japāna: Rui Hačimura, Juta Vatanabe.
Melnkalne: Nikola Vučevičs.

Valstis bez NBA spēlētājiem: Ziloņkaula krasts, Polija, Venecuēla, Ķīna (visas A grupā), Krievija, Argentīna, Koreja (visas B grupā), Irāna, Tunisija (C grupa), Angola, Filipīnas (D grupa), Jaunzēlande (F grupa), Dominikāna, Jordānija (G grupa), Senegāla (H grupa).

Izmantotie resursi:
Record number of NBA players on rosters at FIBA...
https://www.nba.com/article/2019/08...

  -2 [+] [-]

, 2019-09-01 01:09, pirms 5 gadiem
Kas tā par valsti Ziloņkaulu krasts?

  +2 [+] [-]

, 2019-09-01 07:28, pirms 5 gadiem
Elv21 rakstīja: Kas tā par valsti Ziloņkaulu krasts?
Kotdivuāra jeb Ivory coust ko vēl nesaproti?Un NBA spēlētāju būtu krietni vairāk ja ne daudz atteikumu.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-01 07:36, pirms 5 gadiem
Jā PK basketbolā ir vēl interesantāks, kā hokejs, kad tur Āzijas čempionei deva vietu... nesaprotu, kāpēc gan nedeva arī Āfrikai!!!
Kam tā Āfrika+vairums Āzija ir vajadzīga, ja viņi EČ finālturnīrā pat netiktu! Prestiža šādam cirkam nav vispār!!!
p.s. Tagad kliedzēji, kas tā sajūsminājās par u-19 Āfrikas brīnumu... nākamajā PK Āfrika liks drebēt VISIEM, ne??? Lai jau tā būtu, jo viss liek domāt, kā Āfrikā līdz 20gadiem izšauj VISU, un pēc tam tas viss ir cirks!!! PK rezultāti ar +/-50 punktiem nebūtu jābūt normālai parādībai!!!

     [+] [-]

, 2019-09-01 11:44, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Jā PK basketbolā ir vēl interesantāks, kā hokejs, kad tur Āzijas čempionei deva vietu... nesaprotu, kāpēc gan nedeva arī Āfrikai!!!
Kam tā Āfrika+vairums Āzija ir vajadzīga, ja viņi EČ finālturnīrā pat netiktu! Prestiža šādam cirkam nav vispār!!!
p.s. Tagad kliedzēji, kas tā sajūsminājās par u-19 Āfrikas brīnumu... nākamajā PK Āfrika liks drebēt VISIEM, ne??? Lai jau tā būtu, jo viss liek domāt, kā Āfrikā līdz 20gadiem izšauj VISU, un pēc tam tas viss ir cirks!!! PK rezultāti ar +/-50 punktiem nebūtu jābūt normālai parādībai!!!
Nez man piemēram basīša un futbola OS/Čempjos vienmēr patikušas Āfrikas komandas,jo viņas bieži ir ļoti interesantas.