Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

ASV pēdējā pārbaudes spēlē pārliecinoši apspēlē Kanādu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

ASV pēdējā pārbaudes spēlē pārliecinoši apspēlē Kanādu
Donavans Mičels. Foto: AFP/Scanpix

Pēdējo pārbaudes spēli, gatavojoties Pasaules kausa izcīņai Ķīnā, aizvadījusi ASV vīriešu basketbola izlase. ASV basketbolisti Austrālijas pilsētā Sidnejā pārliecinoši ar rezultātu 84:68 pārspēja Kanādas valstsvienību.

Pirms divām dienām ASV izlase piedzīvoja pirmo zaudējumu kopš 2006. gada, ar rezultātu 94:98 piekāpjoties Austrālijas valstsvienībai. Te gan jāpiezīmē, ka šajā statistikā netiek ņemtas vērā tās ASV izlases spēles, kas cīnījās Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā. Savu pēdējo pārbaudes spēli pirms Pasaules kausa izcīņas Ķīnā ASV basketbolisti aizvadīja Sidnejā, tiekoties ar Kanādas izlasi, kas šīs vasaras pārbaudes spēļu ciklā uzveikusi Nigēriju, Austrāliju un divreiz Jaunzēlandi, bet zaudēja Somijai un Austrālijai atbildes spēlē.

Pirmajās divās minūtēs uzbrukumā spīdēja Donavans Mičels, izvirzot ASV vadībā ar 5:0. Kanāda pie pirmajiem punktiem tika vien pēc teju trīs nospēlētām minūtēm. Kanādieši ar lielām grūtībām tika pie uzbrukuma iespējām, kamēr ASV basketbolisti nereti pārspēlēja savus uzbrukumus. Tas gan neliedza pēc piecām nospēlētām minūtēm būt vadībā ar 11:2. Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē, kad ASV spēlēja ar otro piecinieku, Kanādas basketbolistiem klājās vieglāk. Metienu precizitāte gan varēja būt labāka (3/16). Pēdējās divās minūtēs komandas cīnījās gana līdzīgi, bet uz pēdējām piecām sekundēm laukumā atgriezās Kemba Vokers, atzīmējoties ar trīs punktu gājienu - 20:9.

Otrajā ceturtdaļā nepagāja pat trīs minūtes, kad Grega Popoviča pacietības mērs bija pilns. ASV basketbolisti turpināja pārspēlēt uzbrukumus, meklējot labākas metienu iespējas, pieļāva kļūdas un ļāva Kanādas izlasei iegūt pārliecību. ASV atkal izdevās neliels izrāviens, bet Kevins Pangos ar tālmetienu sadeldēja Kanādas deficītu līdz 10 punktiem (18:28). Ceturtdaļas otrajā pusē Kanādas izlase divreiz sadeldēja deficītu līdz septiņiem punktiem, arī spēle aizsardzībā uzlabojās. Divas minūtes līdz puslaika beigām Kanāda panāca 30:35, bet Džeilens Brauns uzreiz atbildēja ar trīs punktu gājienu, kas ievadīja 11:1 izrāvienu. Pirmais puslaiks noslēdzās ar ātro uzbrukumu un skaistu triecienu grozā no augšas Mičela izpildījumā - 46:31.

Pēc lielā pārtraukuma komandas cīnījās kā līdzīga pret līdzīgu. Kanādai izdevās sadeldēt deficītu līdz 11 punktiem (39:50). Trešās ceturtdaļas vidū pēc ātrā uzbrukuma Džeisons Teitums skaisti trieca bumbu grozā no augšas par prieku pārpildītajā arēnā esošajiem līdzjutējiem (56:41). Nika Nērsa ņemtie minūtes pārtraukumi nespēja apturēt ieskrējušos ASV izlasi, kas pirmo reizi pietuvojās 20 punktu pārsvaram. Ceturtdaļas pēdējās divās minūtēs ASV basketbolisti pieļāva vairākas kļūdas, kas neļāva šo robežu pārsniegt. Pēc 30 spēlētām minūtēm rezultāts bija 64:47.

Trešās ceturtdaļas beigās un ceturtās sākumā Kanādu uz priekšu vilka Kails Viltjērs, bet ar to bija par maz, lai būtiski samazinātu rezultāta starpību. Viņa veiksmes uzbrukumā ļāva līdzīgāk spēlēt pret ASV izlasi, kas ceturtajā ceturtdaļā spēja atjaunot 20 punktu pārsvaru (72:52). Atlikušajās minūtēs Popovičs turpināja rotēt ar sastāvu, skatītāji pieprasīja laukumā paturēt Brūku Lopesu, kas izvērsās jau par joku. Popovičam joki pāris minūtes nebija prātā, bet pēc skatītāju spiediena arī viņš padevās un ļāva Lopesam aizvadīt vēl nepilnas divas minūtes laukumā spēles izskaņā, ko ASV uzvarēja ar rezultātu 84:68.

Uzvarētāju labā 19 punktus guva Džeilens Brauns, bet pa 12 punktiem Donavanam Mičelam un Kembam Vokeram. Mailzs Tērners tika pie "double-double", gūstot 10 punktus un izcīnot 15 atlēkušās bumbas. Kanādas izlasē rezultatīvākais ar 21 punktu bija Kails Viltjērs, bet Kems Birčs atzīmējās ar 13 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām.

Amerikāņi grupu turnīrā spēkosies ar Turciju, Japānu un Pasaules kausa debitanti Čehiju. Savukārt Kanāda spēlēs pret Austrāliju, Lietuvu un Senegālu.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-26 14:49, pirms 5 gadiem
Vienu lietu pateikšu - NBA džeki ir pamatīgi pārvērtēti saņemt tādu ļimakus. Eirolīgas džeki līmenī daudzi tik stipri neatšķirās no NBA čaļiem, bet saņem 10-20x mazāk. Labi, superstāri, tie ir tiešām pārāki, bet piemēram kkāds Plumlee, Lopez vai Barnes (25 m alga), nu noteikti nav tās algas cienīgi.

     [+] [-]

, 2019-08-26 14:53, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Vienu lietu pateikšu - NBA džeki ir pamatīgi pārvērtēti saņemt tādu ļimakus. Eirolīgas džeki līmenī daudzi tik stipri neatšķirās no NBA čaļiem, bet saņem 10-20x mazāk. Labi, superstāri, tie ir tiešām pārāki, bet piemēram kkāds Plumlee, Lopez vai Barnes (25 m alga), nu noteikti nav tās algas cienīgi.
Nu ko lai saka, NBA tas ir bizness un speletaju algas parada to, cik reizhu veiksmigaks bizness tas ir nekaa Eiropas liigas.

     [+] [-]

, 2019-08-26 14:55, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Vienu lietu pateikšu - NBA džeki ir pamatīgi pārvērtēti saņemt tādu ļimakus. Eirolīgas džeki līmenī daudzi tik stipri neatšķirās no NBA čaļiem, bet saņem 10-20x mazāk. Labi, superstāri, tie ir tiešām pārāki, bet piemēram kkāds Plumlee, Lopez vai Barnes (25 m alga), nu noteikti nav tās algas cienīgi.
Tirgus nosaka vērtību.......

     [+] [-]

, 2019-08-26 15:02, pirms 5 gadiem
Šī USA izlase savu talanta trūkumu uzbrukumā, labi kompensē ar savu aizsardzību. Grūti būs dabūt zeltu, bet vienalga sliecos vairāk par amīšiem.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-26 15:27, pirms 5 gadiem
Pirmajās divās minūtēs uzbrukumā spīdēja Donavans Mičels, izvirzot ASV vadībā ar 5:0.

Divās minūtēs iemest 5 punktus.... tā tiešām ir SPĪDĒŠANA.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-26 15:54, pirms 5 gadiem
Nu, ja Eirolīgas viduvējības būtu spējīgi tikt NBA komandu rotacijà, tad spēlētu štatos...

Viegla uzvara būs tpt.