Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Adetokunbo: "Es neesmu svarīgākais spēlētājs Grieķijas izlasē"

Rolands Eliņš

Adetokunbo: "Es neesmu svarīgākais spēlētājs Grieķijas izlasē"
Grieķijas izlases spēlētāji. Foto: imago images / Xinhua/Scanpix

Grieķijas basketbola izlases līderis Jannis Adetokunbo pēc uzvaras pār Melnkalni medijiem pastāstīja, ka nevēlas, lai viņu šobrīd sauc par MVP, jo šis Nacionālajā basketbola asociācijā iegūtais tituls jau ir pagātnē.

Ķīnā notiekošajā Pasaules kausa izcīņā Grieķija vakar ar 85:60 pieveica Melnkalni, sākot finālturnīru pārliecinoši. Šajā uzvarā Grieķija varēja atļauties nepārpūlēt savu vērtīgāko spēlētāju, un Jannis Adetokunbo nospēlēja tikai 16 minūtes, gūstot desmit punktus. Pēc mača viņam tika vaicāts par iespēju otrās kārtas turnīrā sacensties ar ASV.

“Mēs šobrīd vēl nedomājam par spēli ar ASV,” atbildēja Adetokunbo. “Mēs domājam par izcīnītu lielisku uzvaru un lietām, ko varam izdarīt labāk. Mūsu nākamā spēle ir pret Brazīliju, domājam par to, bet mačs ar ASV vēl ir ļoti tālu.”
Grieķija spēlē F grupā, bet ASV- E grupā. Abas komandas uzvarēja savās pirmajās spēlēs, sperot platu soli pretim iekļūšanai nākamajā kārtā, kur vienā grupā spēlēs E un F grupu divas labākās komandas, attiecīgi Grieķijas un ASV tikšanās jau otrajā grupu turnīra fāzē ir ļoti ticama, taču iespējams arī variants, ka abas izlases tik un tā tiks ceturtdaļfinālā, neskatoties uz to, kura uzvarēs savstarpējā mačā.

“Un jā, par MVP…” turpināja Adetokunbo. “Jau iepriekš esmu teicis, ka nevēlos, lai mani tā sauc, tas jau ir pagātnē. Es vienkārši cienu spēlētājus, kuri dodas laukumā un cīnās līdz pēdējam, un es daru to pašu. Galvenais ir palīdzēt komandai tikt pie uzvaras. Ja jāspēlē aizsardzībā, jāsavāc atlēkušās bumbas, jālec pēc bumbas uz grīdas, esmu tam visam gatavs. Tāpēc arī mani nosauca par MVP.”

Adetokunbo intervijā arī vēlējās uzsvērt, ka Grieķijas izlasē ir vēl 11 spēlētāji un neesot pareizi šo saukt par “Adetokunbo komandu”. “Mani komandas biedri ir forši puiši,” teica Milvoki “Bucks” zvaigzne. “Kad izlases treneris atbrauca uz Milvoki, viņš teica, ka vēlas izlasē savākt spēlētājus, kuri pirmām kārtām ir labi cilvēki. Skaidrs, ka ir notikusi paaudžu maiņa, taču es neesmu svarīgākais spēlētājs Grieķijas izlasē – protams, ka ļoti svarīgi ir vīri kā Printezis, Papajannis, Burusis, Slukass, Kalatess. Es šeit varu nosaukt visus no mūsu izlases, viņi visi ir ļoti svarīgi un var sniegt lielu pienesumu Grieķijas izlasei.”

Adetokunbo, vaicāts par turnīra cerībām, norādīja, ka neredz limitu šim Grieķijas izlases sastāvam un ka iespējams sasniegt maksimumu, taču nepieciešams izdarīt visu nepieciešamo darbu.

Grieķijai rīt gaidāma spēle pret Brazīliju, bet grupu turnīra pirmā kārta tiks noslēgta ar maču pret Jaunzēlandi.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/fibawc...

     [+] [-]

, 2019-09-02 12:52, pirms 5 gadiem
Grieķu izrunā nav dubultais nn, pareizāk atveidot it Janis.