Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Gražulis: ''Spēli viņi salauza pirmā puslaika beigās, kad pieļāvām kļūdas''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Gražulis: ''Spēli viņi salauza pirmā puslaika beigās, kad pieļāvām kļūdas''
Andrejs Gražulis. Foto: FIBA

Latvijas izlases rezultatīvākais basketbolists zaudējumā pret Kanādu Andrejs Gražulis pēcspēles komentārā pauda, ka spēli kanādieši salauzuši pirmā puslaika izskaņā, kad ar izrāvienu pirmo reizi izvirzījušies vadībā. Pašam pret daudzajiem NBA spēlētājiem, kuri redzami Kanādas rindās, spēlēt bijis interesanti.

Šodien pirmo zaudējumu 2023. gada Pasaules kausa izcīņā piedzīvoja Latvijas basketbola izlase, kas pēc laba sākuma otrajā puslaikā pazaudēja inciatīvu un ar 75:101 piekāpās Kanādai. Nākamā spēle 1. septembrī pret Spāniju.

Par Latvijas izlases rezultatīvāko spēlētāju kļuva Andrejs Gražulis, kurš 33:39 laukumā pavadītajās minūtēs guva 16 punktus, kuriem pievienoja divas atlēkušās bumbas, divus blokus un vienu piespēli. ''Nepildījām trenera plānu,'' pēc spēles uz jautājuma, kas notika pēc labi nospēlētām 16 minūtēm, teica basketbolists. ''Pirmā puslaika beigās pieļāvām muļķīgas kļūdas. Viņi aizskrēja ātrajos uzbrukumos, kuros ir bīstami. Puslaika pārtraukumā Kanāda veica pāris uzlabojumus aizsardzībā, spējot aizskriet vēl no mums projām. Pēc tam jau dzīties pakaļ nevienam nav viegli.''

Uz jautājumu, kas salauza spēli Kanādai par labu, Gražulis vēlreiz minēja notikumus laukumā pirmā puslaika beigās. ''Viņi veica to izrāvienu, un mēs no +10 aizgājām līdz mīnuss viens. Viņi sajuta spēles garšu, ko nedrīkstējām ļaut.'' Atbildot par pārkārtojumiem puslaika pārtraukumā, Gražulis minēja spēlēt sava tipa zonu. ''Viņi maskēja savas vājās vietas aizsardzībā. Viņu garie nav tik labi perimetra aizsardzībā. Viņi gandrīz vai sedza sava tipa zonu, un to mēs īpaši ātri nenolasījām. Pretiniekam izdevās pārtvert bumbas un aizskriet ātrajos uzbrukumos.''

Šī kļuvusi par reto reizi, kad Latvijas basketbola izlase aizvada spēli pret valstsvienību, kuras rindās ir tik daudz (šoreiz septiņi) NBA basketbolisti. 2009. gada Eiropas čempionātā mačā Francijai bija seši. ''Spēlētāji kā spēlētāji. Varbūt viņi individuāli ir spēcīgāki, bet mēs cīnījāmies. Bija interesanti, vismaz man personīgi. Vienmēr ir prieks spēlēt pret labākajiem. Tas nav slikti domāts, bet viņi ir tādi paši cilvēki kā visi citi.''

Latvijas izlasei rīt gaidāma brīvdiena, bet no ceturtdienas tā sāks gatavoties mačam pret Spāniju.

Noderīgas saites:

PK 2023 JAUNUMI
PK 2023 KALENDĀRS UN REZULTĀTI
PK 2023 TURNĪRA TABULAS
PK 2023 PROGNOŽU SPĒLE
SKATIES SPĒLES KLĀTIENĒ “OLYBET” SPORTA BĀROS

  +3 [+] [-]

, 2023-08-29 21:31, pirms gada
Gražulis spilgti sevi parādījis šajā čempī. Noturēja Gobēru un sodien 33 minūtes kaplēja!

  +2 [+] [-]

, 2023-08-29 22:18, pirms gada
Piekrītu Gražulim, pirmajā puslaikā man bija emocijas bet otrajā nejutu neko vairs no pirmās sekundes, ļoti dīvaina sajūta un pēcspēles intervijās spēlētāji arī teica ka sāka otro puslaiku nekādi, tomēr skatītāji baigi jūt spēlētāju noskaņojumu .

Lielākā problēma ir -26, pieļauju ka tāpēc Banki turēja uz laukuma tik ilgi dažus spēlētājus, būtu zem 10 tad būtu lielāka iespēja tikt tālāk, bet tagad arī ar 2ām uzvarām varam netikt.

     [+] [-]

, 2023-08-29 22:22, pirms gada
Paga mums vēl +-punktus skaitīs,lai tiktu tālak, nepietiek ja uzvaram kaut vai ar +1 Brazīliju un Spāniju, varat lūdzu kāds sīki izskaidrot situāciju?

     [+] [-]

, 2023-08-29 22:51, pirms gada
Iedomājoties 2 gadus atpakaļ NBA spēlēja Pasačniks- šodien viņš deldē beņķi rezervistos, NBA spēlēja Radions Kuručs- šodien viņš izlase ir čekeris un ne tuvu ne pirmā vijole, un NBA joprojām spēlē Dāvis Bertans- šodien viņš ir galvenais izlases racējs,vot !

     [+] [-]

, 2023-08-30 02:05, pirms gada
heh rakstīja: Piekrītu Gražulim, pirmajā puslaikā man bija emocijas bet otrajā nejutu neko vairs no pirmās sekundes, ļoti dīvaina sajūta un pēcspēles intervijās spēlētāji arī teica ka sāka otro puslaiku nekādi, tomēr skatītāji baigi jūt spēlētāju noskaņojumu .

Lielākā problēma ir -26, pieļauju ka tāpēc Banki turēja uz laukuma tik ilgi dažus spēlētājus, būtu zem 10 tad būtu lielāka iespēja tikt tālāk, bet tagad arī ar 2ām uzvarām varam netikt.
Beidz trollot citus. Uzvarot abus esam 100% 1/4

  -1 [+] [-]

, 2023-08-30 07:12, pirms gada
Kanāda
Itālija
Latvija
Brazīlija

Sūdi var sākties, ja Itālija uzvar Kanādu, bet pašiem jāuzvar Itālija un Brazīlija. Nav ko rēķinat, jo playoff jau ir sācies!

  +1 [+] [-]

, 2023-08-30 07:25, pirms gada
RitvarsKarklins rakstīja: Kanāda
Itālija
Latvija
Brazīlija

Sūdi var sākties, ja Itālija uzvar Kanādu, bet pašiem jāuzvar Itālija un Brazīlija. Nav ko rēķinat, jo playoff jau ir sācies!
Spānija nevis Itālija.

     [+] [-]

, 2023-08-30 10:57, pirms gada
Pietiek lidināties mākoņos, ja ar šo noplicināto sastāvu, kur reāli spēlē 8 cilvēki, bez centriem ,uzvarēsim vēl vienu spēli,tas būs brīnums un varoņdarbs!