Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Latvija FIBA spēka rangā iegūst vēl divas pozīcijas un nonāk kaimiņos Lietuvai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvija FIBA spēka rangā iegūst vēl divas pozīcijas un nonāk kaimiņos Lietuvai
Dairis Bertāns. Foto: LBS

Piektdien startēs Pasaules kauss basketbolā, un FIBA publicējusi trešo spēka rangu. Latvijas izlase pacēlusies divas vietas augstāk un tagad atrodama 14. pozīcijā, tieši aiz Lietuvas, bet priekšā Grieķijai.

"No vienas puses, Kristaps Porziņģis nevarēs palīdzēt savainojuma dēļ. No otras puses, Latvija joprojām ir laba izlase, labāka nekā daudzi sagaida. Šovasar tā apspēlējusi Zviedriju, Gruziju, Dominikānu, Somiju un Puertoriko," atzīmē FIBA.

Norādīts, ka Latvijas galvenais klupšanas akmens ir atrašanās nāves grupā, taču sajauktas pretinieces – FIBA raksta, ka Latvijai vajadzēs apsteigt vai nu olimpisko spēļu un Eiropas čempionāta sudraba medaļnieci Franciju, vai nu olimpisko spēļu un Pasaules kausa pusfinālisti Austrāliju. Taču Latvija spēlē vienā grupā ar Franciju, Kanādu un Libānu.

Iepriekšējā versijā Latvijas izlase atradās 16. vietā, bet pirmajā numurā valstsvienība bija atrodama 19. pozīcijā.

Šobrīd Latvija atrodas aiz Somijas un Lietuvas, bet priekšā Grieķijai, Meksikai, Melnkalnei un Gruzijai. Ar pilno rangu iespējams iepazīties šeit. Pirmajā vietā nemainīgi atrodas Amerikas Savienotās Valstis, bet pēc trīs pozīciju lēciena vicelīdere tagad ir Vācija, kas apsteigusi Franciju. Kanāda ir piektajā vietā, bet Libāna ir 28.