Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Porziņģis uzņemas atbildību, Kārlails aizstāv latvieti un skaidro pārtraukuma neņemšanu

Agris Suveizda

Porziņģis uzņemas atbildību, Kārlails aizstāv latvieti un skaidro pārtraukuma neņemšanu
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix

Dalasas "Mavericks" Nacionālajā basketbola asociācijā šonakt galotnē atzina Milvoki "Bucks" pārākumu (109:112), pēdējā pusminūtē pie divu punktu deficīta tālmetienu netrāpot gan Trejam Bērkam, gan Kristapam Porziņģim. Pēc neveiksmīgā uzbrukuma ļoti pikts bija Luka Dončičs, kurš izrādīja neapmierinātību ar pārtraukuma nepieprasīšanu.

"Tas ir trenera lēmums, bet, ja mēs būtu trāpījuši metienu, viss būtu bijis kārtībā," pēc spēles jau mierīgāks bija Luka Dončičs, kurš izcēlās ar 28 punktiem (2p. 11/17, 3p. 1/7, 1p. 3/7), 13 rezultatīvām piespēlēm, deviņām atlēkušajām bumbām un četrām kļūdām. "Nezinu…Tas ir trenera lēmums – ņemt pārtraukumu vai neņemt -, tā ka viss bija kārtībā. Vai par šo situāciju runāju ar treneri? Ja runāsim, tad runāsim, bet tas nenotiks medijos, bet gan starp mums."

"Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails izskaidroja, kādēļ ļāva turpināt uzbrukumu gan tā sākumā, gan arī pēc atlēkušās bumbas izcīnīšanas: "Man patīk, ja bumba ir viņa [Dončiča] rokās un pretinieku aizsardzība nav sakārtota. Ir ļoti grūti ņemt pārtraukumu pret Milvoki organizēto aizsardzību, tādēļ, ja šajās situācijās vari bumbu nogādāt labākā spēlētāja rokās, viņš izkārtos labākas izdevības. Tāds bija iemesls. Bērks izpildīja tālmetienu no labas pozīcijas pretī grozam, un tad pēc atlēkušās bumbas laba pozīcija bija arī Porziņģim. Allaž gribas pietaupīt pārtraukumu, ja tas ir iespējams, un mēs dabūjām divus labus metienus – kā treneris neko vairāk nevaru vēlēties."

Otro spēli kopš atgriešanās aizvadīja Kristaps Porziņģis, kurš sakrāja 15 punktus, 10 atlēkušās bumbas, divus bloķētus metienus un četras kļūdas, taču uzbruka ar zemu precizitāti – 2p. 4/12, 3p. 2/7, 1p. 1/2. "Bija lietas, kuras varēju paveikt daudz labāk, un tas šajā spēlē būtu daudz ko mainījis. Vēlos uzņemties atbildību par šo spēli. Ir jābūt līdzsvaram. Ir jābūt agresīvam, taču agresīvam jābūt situācijās un pozīcijās, kurās jūties ērti. Nav nepieciešams forsēt notikumus."

Treneris liepājnieku gan aizstāvēja: "Pamēģiniet iejusties viņa ādā. Ja jūs būtu prom piecus mēnešus un tagad tiktu pie iespējas būt atpakaļ komandā, arī jūs būtu agresīvi. Viņš izmisīgi vēlas palīdzēt komandai. Ja viņš nebūtu agresīvs, tad es būtu norūpējies daudz vairāk." Atgriešanās spēlē pret Šārlotas "Hornets" (104:93) spēka uzbrucējs 21 minūtē tika pie 16 punktiem (2p. 2/7, 3p. 4/9) un četrām atlēkušajām bumbām, bet šonakt aizvadīja 29 minūtes.

Dalasas "Mavericks" nākamo spēli aizvadīs rītvakar, plkst. 22:00 pēc Latvijas laika uzņemot Čikāgas "Bulls".

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://twitter.com/townbrad/status...
https://twitter.com/townbrad/status...

  +6 [+] [-]

, 2021-01-16 10:37, pirms 3 gadiem
Neviens nav vainīgs, ka spēlētāji netrāpa, metieni bija brīvi, nav teikts ka Dončiks būtu trāpījis, drīzāk jau ka nē!

  -3 [+] [-]

, 2021-01-16 10:53, pirms 3 gadiem
Gan jau Poņčiks zilos metienus vēl vairāk izpildīs! Bet cerams ka komandai veiksies ar šiem metieniem, un būs uzvaras!

  +3 [+] [-]

, 2021-01-16 11:12, pirms 3 gadiem
Nu abi jau "labi": ne Dončičs, ne Kristaps nav tie labākie snaiperi, bet ai kā viņiem patīk piļīt tik un tā. Kristapam 2/7, Dončičam 1/7 - diez kas jau nav. Būtu kaut abiem pa 3/7, būtu pilnīgi cits stāsts.

Spēli neredzēju, tāpēc varu tikai piekrist Kristapa teiktajam intervijā - droši vien pats savu veikumu godīgi novērtējis un sliktais divpunktnieku procents izskaidrojams ar to, ka meta grūtus metienus.
Pa lielam jau tā arī ir NBA atšķirība no Eiropas, ka ir pilnīgi pieņemami mocīties 1 pret 1, kamēr pārējie 4 stāv un skatās. Eiropā tādā ziņā basketbols ir interesantāks, jo komandas vairāks strādā uz tikšanu pie brīva metiena. Kristaps jau arī: zinot, ka tiklīdz viņš sāk spēlēt 1 pret 1, pretinieki nāk palīgā, nu ir jāspēj pacelt galvu un atrast brīvo spēlētāju - komandai tas nāks tikai par labu. Viegls metiens ir precīzāks. Un, kas nav mazsvarīgi - arī komandas biedri novērtēs, ja dosi labas piespēles.
Slēpts komentārs: ---ZzZ---

  +3 [+] [-]

, 2021-01-16 12:53, pirms 3 gadiem
---ZzZ--- rakstīja: Podriņķis sāk apzināties, ka ir enkurs, kurš velk komandu uz leju. Ja viņš būtu goda vīrs, tad beigtu karjeru jau tagad un ļautu Lukam tikt pie panākumiem.
Es domāju tev jākļūst par NBA treneri.

  +7 [+] [-]

, 2021-01-16 12:59, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Es domāju tev jākļūst par NBA treneri.
Es domāju, ka jābeidz barot psihiski nelīdzsvarotas personas.

  +2 [+] [-]

, 2021-01-16 13:06, pirms 3 gadiem
Limpompo rakstīja: Nu abi jau "labi": ne Dončičs, ne Kristaps nav tie labākie snaiperi, bet ai kā viņiem patīk piļīt tik un tā. Kristapam 2/7, Dončičam 1/7 - diez kas jau nav. Būtu kaut abiem pa 3/7, būtu pilnīgi cits stāsts.

Spēli neredzēju, tāpēc varu tikai piekrist Kristapa teiktajam intervijā - droši vien pats savu veikumu godīgi novērtējis un sliktais divpunktnieku procents izskaidrojams ar to, ka meta grūtus metienus.
Pa lielam jau tā arī ir NBA atšķirība no Eiropas, ka ir pilnīgi pieņemami mocīties 1 pret 1, kamēr pārējie 4 stāv un skatās. Eiropā tādā ziņā basketbols ir interesantāks, jo komandas vairāks strādā uz tikšanu pie brīva metiena. Kristaps jau arī: zinot, ka tiklīdz viņš sāk spēlēt 1 pret 1, pretinieki nāk palīgā, nu ir jāspēj pacelt galvu un atrast brīvo spēlētāju - komandai tas nāks tikai par labu. Viegls metiens ir precīzāks. Un, kas nav mazsvarīgi - arī komandas biedri novērtēs, ja dosi labas piespēles.
Skatijos spēli.KP metieni nekrita,bet spēle atgadināja pagajušās sezonas sākumu. KPnebija izpēļu, netiek spēlē iesaistīts un stav uz trīspunktu linijas lielāko dalu laika. Kad dabū bumbu,tad 90 procenti,ka metīs. Un tapec,tads procents.Plus fiziski vēl nav gatavs. Daudzi metieni par īsu bija.
Eiropas basketu beidzot pietiek salīdzinat ar NBA. Dažādi laukumi un noteikumu. Plus NBA spēlētāju meistarība daudz augstāka,tāpēc var viens pret vienu apspēlet,nevis shēmot. Kā futbolā vieni meģina spēlēt(NBA),otri liek autobusu(eiropa). Kāda butu spēle NBA,ja aizsardzibā pie groza visu uzbrukuma laiku var stāvēt,nevis tikai tris sekundes? Plus tīspunktu līnija.

     [+] [-]

, 2021-01-16 13:41, pirms 3 gadiem
Spēles lielākā problēma ir, ka Luka un KP katrs spēlē savā komandā. Starp viņiem abiem atkal nav dajebkāda saspēle un es tagad nesaku ka Luka nedod KP bumbu, viņi abi spele savtīgu basketbolu nedomajot kā sastrādāties savā starpā. Pagājušās sezonas otrajā pusē viņi saspēlējās daudz labāk, šobrīd viens driblējas, otrs met kā saņem = atkal zaudējums galotnē.

     [+] [-]

, 2021-01-16 14:57, pirms 3 gadiem
Dīvānā pirdēji noteikti būtu iemetuši un nākamajā dienā dabūtu max kontraktu maksimas kasēs

     [+] [-]

, 2021-01-16 15:16, pirms 3 gadiem
vai nav vienalga uzvara vai zagis ka tik kp spele un izpilda metienus manis pec kaut visi zagji bet lai kp norm spele fanoju par kp nevis komandu un pareizi kp dara ka met pie pirmas iespejas jo parejais bars melnishu un izteikti ponchiks nedos bumbu kp tamdelj japillji pie pirmas iespejas

     [+] [-]

, 2021-01-16 15:29, pirms 3 gadiem
abs-1982 rakstīja: vai nav vienalga uzvara vai zagis ka tik kp spele un izpilda metienus manis pec kaut visi zagji bet lai kp norm spele fanoju par kp nevis komandu un pareizi kp dara ka met pie pirmas iespejas jo parejais bars melnishu un izteikti ponchiks nedos bumbu kp tamdelj japillji pie pirmas iespejas
Neviens kaut kā negrib atcerēties, ka pirms KP neveiksmīgā metiena Dončics lauzās uz groza apakšu, kur, neesot pat basketbola ekspertam, bija skaidrs, ka viņam nekas nesanāks, jo groza apakša bija cieši nosegta. Kamēr viņš varēja atmest atpakaļ, lai kāds mēģina iemest no pustālās distances. Tieši tāda pati situācija bija, kad KP izdarīja neveiksmīgo trinīti, jo groza apakša atkal bija cieši nosegta. KP riskēja, bet diemžēl šis risks neattaisnojas.

     [+] [-]

, 2021-01-16 15:36, pirms 3 gadiem
Robis rakstīja: Spēles lielākā problēma ir, ka Luka un KP katrs spēlē savā komandā. Starp viņiem abiem atkal nav dajebkāda saspēle un es tagad nesaku ka Luka nedod KP bumbu, viņi abi spele savtīgu basketbolu nedomajot kā sastrādāties savā starpā. Pagājušās sezonas otrajā pusē viņi saspēlējās daudz labāk, šobrīd viens driblējas, otrs met kā saņem = atkal zaudējums galotnē.
Piekrītu, pagaidām saspēle starp abiem ir pilnīga 0

  +1 [+] [-]

, 2021-01-16 16:24, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Neviens kaut kā negrib atcerēties, ka pirms KP neveiksmīgā metiena Dončics lauzās uz groza apakšu, kur, neesot pat basketbola ekspertam, bija skaidrs, ka viņam nekas nesanāks, jo groza apakša bija cieši nosegta. Kamēr viņš varēja atmest atpakaļ, lai kāds mēģina iemest no pustālās distances. Tieši tāda pati situācija bija, kad KP izdarīja neveiksmīgo trinīti, jo groza apakša atkal bija cieši nosegta. KP riskēja, bet diemžēl šis risks neattaisnojas.
Es arī par to momentu gribēju iebilst, bet tā ka neesmu Lukas dievinātājs - mani uzreiz noknābātu. Būtu Luka to grozu iemetis - un viss pagrieztos citādi. Bet viņš uzdūrās aizsardzībai un pēc neveiksmīga metiena Dallasa vienkārši zaudēja bumbu, Luka pat nepaspēja atmest piespēli ( 1 minūte līdz beigām).

  +1 [+] [-]

, 2021-01-16 16:58, pirms 3 gadiem
Neiemests metiens nav kļūda. Tā kā vis mierīgi. Iespēlēsies un būs labi.

     [+] [-]

, 2021-01-16 20:18, pirms 3 gadiem
Robis rakstīja: Spēles lielākā problēma ir, ka Luka un KP katrs spēlē savā komandā. Starp viņiem abiem atkal nav dajebkāda saspēle un es tagad nesaku ka Luka nedod KP bumbu, viņi abi spele savtīgu basketbolu nedomajot kā sastrādāties savā starpā. Pagājušās sezonas otrajā pusē viņi saspēlējās daudz labāk, šobrīd viens driblējas, otrs met kā saņem = atkal zaudējums galotnē.
Divi nenobriedushi jaunieshi Gluzhi kaa trio - Westbrooks, Hardens, Durents. Kas notika? ai, izjuka un pilnbriedumaa kopaa speeleet grib atkal taa nu dziivee notiek. Jauni traki, EGO pliist pushu un nepiennem, ka vareetu buut kaa Klaids un Bonija