Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2945, Did:0, useCase: 3

''The Athletic'' apskatnieks: ''Dalasa vasarā varētu censties aizmainīt Dāvi''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''The Athletic'' apskatnieks: ''Dalasa vasarā varētu censties aizmainīt Dāvi''
Dāvis Bertāns. Foto. USA Sports Today. Scanpix

Vasarā, iespējams, jaunu komandu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) var atrast latvietis Dāvis Bertāns, kuru starpsezonā aizmainīt varētu mēģināt esošā komanda Dalasas ''Mavericks'', portālam ''Sportacentrs.com'' pauda ''The Athletic'' apskatnieks Tims Kato. Lai šādi mēģinājumi notiktu, klubam gan vispirms jāvienojas par sadarbības turpināšanu ar Kairiju Ērvingu.

Neveiksmīgu 2022./2023. gada sezonu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīja Dāvja Bertāna Dalasas ''Mavericks'', kas nespēja kvalificēties pat ''play-in'' stadijai un ar 38 uzvarām 82 spēlēs ieņēma 11. vietu Rietumu konferencē.

Arī Dāvim šī kļuva par neveiksmīgu sezonu. Viņš laukumā devās vismazāk spēlēs savas NBA karjeras laikā (45), vidēji gūtajos punktos tikai nedaudz esot priekšā iespētajam debijas sezonā (4.6). Tālmetienus Bertāns izpildīja ar 39 % precizitāti, kas ir viņa piektais augstākais rādītājs karjerā. Esošā līguma ietvaros, kas pirms 2020./2021. gada sezonas tika noslēgts ar Vašingtonas ''Wizards'', atlikušas divas sezonas, 16 miljoniem dolāru esot garantētiem vien uz nākamo.

''The Athletic'' Dalasas ''Mavericks'' apskatnieks Tims Kato uzskata, ka starpsezonā Dalasa būs ļoti aktīva spēlētāju tirgū un par savu nākotni komandā bez Lukas Dončiča drošs nevar būt neviens. Kluba pārstāvji jau izteikušies, ka to galvenā prioritāte ir panākt jaunu vienošanos ar Kairiju Ērvingu, kuram var piedāvāt 272 miljonus dolāru uz nākamajiem pieciem gadiem. Pie šāda scenārija tas nozīmētu mēģinājumus atbrīvoties no citiem spēlētājiem un viens no tiem varētu būt Bertāns, uzskata Kato.

''Ja ''Mavericks'' izdodas noslēgt maksimālo līgumu vai tuvu tam ar Ērvingu, tad viņi tikai līguma dēļ centīsies aizmainīt Dāvi. Domāju, ka klubā pastāv cerība, ka Dāvim izdosies atrast maiņas darījumu,'' pauž Kato. ''Joprojām uzskatu, ka Bertāns ir labs basketbolists, kurš atsevišķās līgas komandās var labi pastiprināt spēli no rezervistu soliņa. Manuprāt, viņam NBA komandu vidū vēl ir vērtība, jo metienu realizācija līgā joprojām tiek augstu vērtēta.''

Plašāka Dalasas ''Mavericks'' sezonas analīze kopā ar ''The Athletics'' apskatnieku Timu Kato portālā ''Sportacentrs.com'' būs lasāma tuvākajās dienās.

  +5 [+] [-]

, 2023-04-13 20:30, pirms gada
Kāpēc lai viņu censtos aizmainīt? Tik labs špiļoks

  +4 [+] [-]

, 2023-04-13 21:50, pirms gada
Viņiem ir piki, ko dot, lai Rūjienas mūrnieku aizmainītu?

  +4 [+] [-]

, 2023-04-13 21:58, pirms gada
nevis centīsies, bet gan pieliks maximālas pūles, lai atkratītos no Dāvja vaļā

  +3 [+] [-]

, 2023-04-13 22:24, pirms gada
Kopš noklausījos viņa sievas interviju, neinteresē!

  +3 [+] [-]

, 2023-04-13 22:32, pirms gada
Man īsti nav saprotama tāda "loģika": nopirkt spēlētāju par brangu naudiņu un marinēt, lai vēlāk censtos aizmainīt. Būtu devuši godam atstrādāt to aldziņu - kā Wizards darīja. Lai met pa 10-15 truļiem spēlē, krāj punktus un visi būtu priecīgi. Es vēl neko neteiktu, ja Dalasa tagad par čempiones titulu cīnītos - tad varbūt liktos, ka viss tomēr pareizi ir ticis darīts. Bet tik vārgai komandai, kāda ir Dallasa, jau nu snaiperi pa 80 miljoniem uz soliņa turēt nav prāta darbs. Dotu mest - samestu. Redzams taču, ka ar dončiku un Ervingu pat līdz izslēgšanas spēlēm par īsu.

  +4 [+] [-]

, 2023-04-13 22:35, pirms gada
Jo tālāk prom no Lukas, jo labāk. Ja Dāvis tiks pie spēles laika, varu garantēt būs vismaz 10-12 p vid spēlē

  +6 [+] [-]

, 2023-04-13 22:45, pirms gada
Leitnants rakstīja: Kopš noklausījos viņa sievas interviju, neinteresē!
Ko sieva tādu pateica?

  +3 [+] [-]

, 2023-04-13 23:23, pirms gada
Limpompo rakstīja: Man īsti nav saprotama tāda "loģika": nopirkt spēlētāju par brangu naudiņu un marinēt, lai vēlāk censtos aizmainīt. Būtu devuši godam atstrādāt to aldziņu - kā Wizards darīja. Lai met pa 10-15 truļiem spēlē, krāj punktus un visi būtu priecīgi. Es vēl neko neteiktu, ja Dalasa tagad par čempiones titulu cīnītos - tad varbūt liktos, ka viss tomēr pareizi ir ticis darīts. Bet tik vārgai komandai, kāda ir Dallasa, jau nu snaiperi pa 80 miljoniem uz soliņa turēt nav prāta darbs. Dotu mest - samestu. Redzams taču, ka ar dončiku un Ervingu pat līdz izslēgšanas spēlēm par īsu.
Daudz kas no tā, ko ar Dallasas Mavericks izstrādājuši Kjūbana menedžeri, ir tālu no loģikas. Nav ko satraukties par Mavericks.
Ļoti iespējams, ka kāda no komandām plāno atjaunot run-and-gun spēli, kurā noderētu Bertāna spēles prasmes.

  +3 [+] [-]

, 2023-04-14 00:42, pirms gada
Ko par to Dallasas komandu var ņemties, būs nenormals prieks, ka Davis tiks prom no turienes. Suņu kantories, negrib atteikties no Lukas, lai neparadītu, ka slikts overated špīlers ir. Visi Top NBA veči spēlē arī defa, Pončikam tiki individuālā statistika interesē. + Neliekot sev pamatus fizukai, var arī līguma beigās braukt uz eurolīgu spēlēt. Ervings ar Luku duetu neuztaisīs, divi pompozie spēlētaji, kuri deķi velk uz savu pusi, un ar 3 defā partneriem spēli neuzvarēt

     [+] [-]

, 2023-04-14 02:55, pirms gada
Kāpēc neveiksmīgu?

  +1 [+] [-]

, 2023-04-14 07:29, pirms gada
cobham rakstīja: Jo tālāk prom no Lukas, jo labāk. Ja Dāvis tiks pie spēles laika, varu garantēt būs vismaz 10-12 p vid spēlē
Jo tālāk no Lukas,jo labāk,tam es piekrītu. Vēl tikai jautājums- vai vēl kāda komanda vispār ir ieinteresēta Dāvi paņemt.

     [+] [-]

, 2023-04-14 09:53, pirms gada
būtu cerīgāka bilde par citu klubu interesi tad, ja Dāvim šī būtu vienīgā čābīgā sezona, bet šis tomēr sanāk jau trešais gads pēc kārtas, kad sniegums iet lejup..

pilnīgi skaidrs, ka Maviem nav vajadzīgs 10. spēlētājs par 16M gadā, un jācer, ka Dalasa turpinās viļņoties pa spēlētāju tirgus dīķi un atdos Dāvi kādam citam..

tā kā Dāvim nākamais ir pēdējais pilnībā garantētais gads, var jau gadīties, ka nekas labs nenotiek.. (paliek DAL, vai nonāk citā komandā, kas viņu paņem tikai treidā pievienota draftpika dēļ). tad jau redzēs

  -1 [+] [-]

, 2023-04-14 10:40, pirms gada
Ja mēs runājam par Dāvja skilsetu, tad tas būtu nepieciešams un arī pielietojams jebkurā NBA komandā - 4. nr., ar lielu pieredzi NBA, labu metienu no faktiski jebkura laukuma punkta, spēju gūt daudz punktus īsā laikā, spēju nākt no soliņa un tikt raustītam virsū/nost. Pieticīgs, centīgs un ar cīnītāja raksturu. Vienīgais šķērslis šobrīd - lielā alga. Ar ciparu 5-8M robežās, jebkura komanda būtu gatava viņu ņemt savā paspārnē kaut tūlīt.
Nebrīnīšos, ja Dāvis starpsezonā tiks iesaistīts lielā vairāku komandu maiņā un kaut kādā mistiskā veidā nonāks atpakaļ Spurs.

  -2 [+] [-]

, 2023-04-14 11:11, pirms gada
Domāju ka Dāvim ir pie vienas vietas kur spēlēt, vai sēdēt. Pēc līguma beigām nedomāju, ka kurpinās karjeru.

     [+] [-]

, 2023-04-15 08:06, pirms gada
knaible rakstīja: Domāju ka Dāvim ir pie vienas vietas kur spēlēt, vai sēdēt. Pēc līguma beigām nedomāju, ka kurpinās karjeru.
Ieknieb sev pats zini, kurā vietā!