Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Portlendā rēķinās ar Fernandezu

Portlendā rēķinās ar Fernandezu
Rūdijs Fernandess (pa kreisi)
Foto: AFP

Gaidāmajā sezonā Spānijas basketbolists Rūdijs Fernandess var rēķināties ar pieņemamu spēles laiku NBA klubā Portlendas "Blazers", kura galvenais treneris Neits Makmilans ir augstās domās par spāņu aizsargu.

Šomēnes aizvadītajās Pekinas Olimpiskajās spēlēs Spānijas izlases sastāvā lielisku sniegumu demonstrēja aizsargs Rūdijs Fernandess. Tas nepalika nepamanīts no viņa nākamās sezonas kluba puses, jo Pekinā bija Portlendas "Blazers" galvenais treneris Neits Makmilans, kurš strādāja par ASV izlases galvenā trenera Maika Križevska palīgu. Makmilans izteica sajūsmu, ka viņa vadītajā komandā spēlēs 195 cm garais spāņu aizsargs: "Finālā centos sēdēt ar nopietnu seju, nemēģinot smaidīt. Spānija ir mūsu pretinieki, bet man ir divējādas sajūtas, jo pie viņiem spēlē mans spēlētājs. Gribās aplaudēt, bet jābūt par savējiem, jo spēlējam pret viņiem," tā Makmilans.

Makmilans pat pēc otrās grupu turnīra spēles neesot varējis gulēt, jo visu laiku domājis par lielisko Fernandeza sniegumu, un arī par to, kā labāk spēlētāju izmantot gaidāmajā NBA sezonā: "Uz mani viņa sniegums bija atstājis tik lielu iespaidu, ka nevarēju nemaz gulēt, jo apdomāju iespējamās spēlētāju rotācijas ar Portlendu. Varu apgalvot, ka viņš spēlēs pie mums."

Olimpiskajās spēlēs 23 gadus vecais aizsargs izcēlās ar vidēji spēlē 13,1 punktu, 3,5 atlēkušajām bumbām un 2,1 rezultatīvu piespēli. Protams, NBA viņam nebūs tik daudz iespējas tikt pie bumbas kā tas bija Spānijā, bet Makmilans neuzskata to par problēmu, jo, viņaprāt, Fernandess apliecinās sevi ar spēli bez bumbas, piemēram, ātro uzbrukumu noslēgšanu, izcīnītu bumbu uzbrukumā, bumbu pārtveršanu. Makmilans jau izteicās, ka viņš saskata Fernandesu spēlējam otrajā pieciniekā kopā ar citu daudzsološo debitantu Džeridu Beilesu un uzbrucēju Trevisu Autlāvu, kur punktu gūšana tiktu koncentrēta uz Autlāvu un Fernandesu. Makimlans solīja arī kādreiz laukumā turēt komandas līderi Brendonu Roju ar Fernandesu. "Ja varētu pateikt vienu lietu par viņu, teiktu, ka viņš ir bezbailīgs. Viņš nebaidās uztaisīt kaut ko, kas ir lieliski, ja runā par spēlēšanu NBA," tā Makmilans.

Izmantotie resursi:
oregonlive.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-08-31 13:49, pirms 16 gadiem
Treneris rēķinās ar Fernandesu, bet pārējās NBA komandas ar Portlendu
P.s. nenoliedzami talantīgakā komanda NBA

  +2 [+] [-]

, 2008-08-31 16:59, pirms 16 gadiem
Nu pret ASV viņš noplosījās, kā viņam tie trinīši krita. Ļoti ceru, ka viņam izdosies sezona NBA.

  -2 [+] [-]

, 2008-08-31 19:11, pirms 16 gadiem
Sola iekļaut otrajā pieciniekā. Ļoti daudzsološi!

     [+] [-]

, 2008-09-01 19:20, pirms 16 gadiem
vf rakstīja: Sola iekļaut otrajā pieciniekā. Ļoti daudzsološi!

tevi pat pie dvieļiem nelaistu