Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

O'Braienu pie "Pacers" stūres nomaina Vogels

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

O'Braienu pie "Pacers" stūres nomaina Vogels
Frenks Vogels
Foto: AP/Scanpix

Galvenā trenera maiņa notikusi Nacionālās Basketbola asociācijas klubā Indiānas „Pacers”. Džima O`Braiena vietā stājies Frenks Vogels, kurš līdz šim klubā strādāja par galvenā trenera asistentu.

„Pacers” sezonas pirmajā pusē izskatījās pēc „play off” kandidātes, taču ieilgusī neveiksmju sērija komandai likusi pamest Top 8 Austrumu konferencē. Pašreiz „Pacers” (17-27) ieņem 10. vietu, no „play off” zonas atpaliekot trīs uzvaras.

O`Braiena liktenis tika izlemts pēdējās izbraukuma tūres laikā. Tajā „Pacers” zaudēja četrus mačus pēc kārtas („Clippers”, „Warriors”, „Trail Blazers” un „Nuggets”), pēc kā sekoja mājās zaudējums pret „Magic” (96:111) un uzvara pret „Nets” – 124:92. Taču nākamā spēle trenerim kļuva par pēdējo pie Indiānas vienības stūres – izbraukumā ar 89:110 zaudēts Čikāgas „Bulls”. Tas komandai bija septītais zaudējums pēdējās astoņās spēlēs.

Par O`Braiena noņemšanu paziņoja kluba prezidents Larijs Bērds: „Trīs mačos mums bija iespējas, tikai pret Denveru nebija variantu. Atgriezāmies mājās un pret Orlando viss bija beidzies jau trešajā minūtē. Tad sāku domāt par to, ka mums nepieciešamas izmaiņas.”

O`Braiena nostrādātajās 3.5 sezonās ar „Pacers” bilance bija 121-169. Ironiski, ka pēdējo spēli viņš nepabeidza, jo saņēma tehnisko piezīmi par tiesnešu darba kritizēšanu.

Līdz sezonas beigām „Pacers” vadīs līdzšinējais asistents Frenks Vogels. Viņš savulaik darbojies par skautu „Lakers” un „Wizards” klubos, bet trenera arodā bijis asistenta lomā O`Braiena vadībā Filadelfijā, Bostonā un Indiānā.

37 gadus vecais Vogels debitēs šonakt, kad plkst. 2:00 pēc Latvijas laika „Pacers” savā arēnā uzņems vēl vienu dziļā bedrē esošo komandu Toronto „Raptors” izskatā. Kanādas vienība zaudējusi jau 11 mačus pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
AP