Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Par "Hawks" galveno treneri kļūs ilggadējais "Spurs" treneris Badenholcers

Rolands Eliņš

Par "Hawks" galveno treneri kļūs ilggadējais "Spurs" treneris Badenholcers
Maiks Badenholcers
Foto:AP/Scanpix

NBA klubs Atlantas „Hawks” par savu jauno galveno treneri iecels Maiku Badenholceru, kurš līdz šim 17 gadus strādājis kā Grega Popoviča trenera palīgs Sanantonio „Spurs” treneru kolektīvā. Badenholcers pievienosies "Hawks" pēc šīs sezonas beigām.

Lai arī Maiks Badenholcers vēl nekad nav atradies pie NBA komandas stūres kā galvenais treneris, par saviem panākumiem viņam nevajag kautrēties – kopā ar Gregu Popoviču un „Spurs” viņš izcīnījis četrus NBA čempionu titulus un šobrīd ir gatavības pilns pacīnīties arī par piekto, jo „Spurs” jau nodrošinājusi vietu NBA finālā.

„Spurs” vadība deva atļauju Badenholceram uzsākt sarunas ar citiem klubiem jau play-off laikā, kā arī piekrita viņa pārejai uz „Hawks” komandu, protams, pēc NBA finālu beigām. Zīmīgi, ka Badenholcers atradis vietu tieši „Hawks” klubā, kura ģenerālmenedžeris ir Denijs Ferijs, kurš savulaik spēlējis un strādājis „Spurs” sistēmā.

Atlantas „Hawks” šosezon jau sesto reizi pēc kārtas iekļuva izslēgšanas spēlēs, taču sagaidāms, ka šis fakts neapturēs Feriju turpināt veikt drastiskās pārmaiņas komandā, kuras viņš uzsāka, aizmainot Džo Džonsonu un Mārvinu Viljamsu. Pašlaik garantēti līgumi nākamajai sezonai ir tikai trim spēlētājiem, un „Hawks” ir brīvi vairāk nekā 40 miljoni līdz NBA noteiktajiem algu griestiem, kas ļaus viņiem pretendēt uz tādiem brīvajiem aģentiem kā Dvaits Hovards un Kriss Pols.

Pašreizējā „Hawks” trenera Lerija Drū līgums ir spēkā līdz 30. jūnijam un tas pagarināts netiks.

„Man ir liels prieks par Maiku (Badenholceru) daudzu iemeslu dēļ,” izsakās „Spurs” Gregs Popovičs, „jebkurš, kam bijusi iespēja būt daļai no „Spurs” komandas, zina, ka Maiks jau ilgu laiku ir gandrīz kā mans partneris, nevis tikai palīgs. Viņa zināšanas par basketbolu ir apbrīnas vērtas. Man viņa pietrūks gan profesionālajā ziņā, gan personiskajā.”

Kopā ar Popoviču Badenholcers NBA izslēgšanas spēlēs ir uzvarējis 130 mačos, kas ir tikai par sešām uzvarām mazāk nekā „Hawks” izcīnījusi visā savā garajā kluba vēsturē, sākot ar 1949. gadu.

Izmantotie resursi:
Mike Budenholzer hired as Atlanta Hawks' new...

  +3 [+] [-]

, 2013-05-29 13:12, pirms 11 gadiem
Man šķiet, ka nedaudz pasteidzās. Vajadzēja pirmkārt par to runāt pēc fināliem. Otrkārt, Pops jau teica ka līdz ar Dankanu aizies arī viņš, līdz ar to pēc gada dieviem būtu Spurs sistēmas galvenais. Kā nekā visu izskolojies pie Popa.