Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Šonakt sāk ''Warriors'' un Biedriņš

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Šonakt sāk ''Warriors'' un Biedriņš
Andris Biedriņš
Foto: AP

Šonakt pirmo spēli 64. Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonā aizvadīs Goldensteitas ''Warriors'' basketbolisti, tai skaitā arī vienīgais latvietis basketbola Mekā Andris Biedriņš, kas savā laukumā plkst. 5:30 pēc Latvijas laika uzņems savainojumiem nomocīto Hjūstonas ''Rockets''.

''Rockets'' nomoka savainojumi, ''Warriors'' - Džeksons

Jaunās sezonas sākums Hjūstonas kluba vadībai atnesis galvassāpes - traumas dēļ palīdzēt nevar viens no komandas līderiem Treisijs Makgreidijs, savukārt centram Jao Minam, iespējams, jāizlaiž visa turpmākā karjera, lai gan ekspertu domas dalās. ''Rockets'' šī būs otrā spēle, jo aizvadītajā naktī Portlendā tika atzīts ''Trail Blazers'' pārākums - 87:96. Uzvarētāju rindās, kā jau gaidīts, rezultatīvākais bija Brendons Rojs, savukārt ''raķešu'' rindās 19 punktus guva Ārons Brūkss, piebalsojot komandas jaunpienācējam Trevoram Arizam - 12 punktu. Savukārt ''Warriors'', astoņās pārbaudes spēlēs izcīnot četras uzvaras, tikai šovakar savā laukumā gatavojas uzņemt sāncenšus, kuriem iepriekš minēto apstākļu dēļ netiek paredzēta spoža sezona, lai gan ''Warriors'' ekspertu prognozēs atrodas vēl zemāk.

Pirms sezonas karstākais sarunu temats par un ap Oklendas klubu bija bijušā komandas kapteiņa Stīvena Džeksona aizmainīšana uz kādu potenciāli spēcīgāku klubu, tomēr Džeksons sezonu uzsāks ''Warriors'' vienībā, vismaz pagaidām. ''Šogad bija pirmā reize pēdējo četru gadu laikā, kad pirmssezonas gatavošanās ciklā neizlaidu ne treniņu. Ķermenis jūtas lieliski, esmu stiprāks kā jebkad agrāk,'' tā komandas nu jau bijušais kapteinis Stīvens Džeksons, kurš pirms sezonas publiski pauda vēlmi tikt aizmainīts uz konkurētspējīgāku komandu, taču galu galā samierinājās. ''Man nav citu variantu, kā iet un trenēties, un turpināt darīt savu darbu. Man vienkārši ir jāturpina darīt to, ko esmu iesācis. Nevēlos tēlot. Es tikai iešu un spēlēšu basketbolu, un mēģināšu ar visu tikt galā. Ja kaut kas notiks, tad notiks, un es tikšu aizmainīts. Pagaidām man jākoncentrējas uz ''Warriors'', un jāiet jāspēlē.''

Nelsons: ''Andris spēlēs, cik gribēs''

Arī latviešu centra Andra Biedriņa iespējamā aizmainīšana tika kulstīta itin bieži, tomēr vienīgais latvietis NBA sezonu uzsāks klubā, kurā uzsāka arī savu karjeru basketbola Mekā. Komandas galvenais treneris Dons Nelsons, kurš ir viens no visu laiku leģendārākajiem treneriem, pirms sezonas nāca klajā ar paziņojumu, ka Andris spēlēšot tieši tik, cik gribēšot: "Es no viņa sagaidu labu sezonu. Ja viņš turpinās darīt to, ko dara, tas ir svarīgākais. Nedomāju, ka varētu būt kas jauns, mēs viņu ļoti mīlam un esam priecīgi, ka viņš ir ar mums. Viena no komandas vājākajām vietām ir atlēkušo bumbu izcīnīšana. Tāpēc, zināt ko? Viņš spēlēs tik, cik gribēs."

Nellijs uzticību paudis arī komandas šī gada drafta pirmajai izvēlei saspēles vadītājam Stefenam Karijam, paziņojot, ka NBA zaļknābis sezonu uzsāks starta pieciniekā, otrā numura pozīcijā atstājot Montu Elisu, kurš izlaida aizvadītās sezonas sākumu muļķīga savainojuma dēļ. Nelsons uzskata, ka tieši ar šādu aizsargu pāri (Karijs - Eliss) Goldensteitas ''kareivjiem'' ir vislielākās iespējas cīnīties par uzvaru. Lai arī Hjūstonas ''Rockets'' ārējo līniju veido tādi spēlētāji kā Šeins Batjē (203cm) un Trevors Ariza (203cm), Nellijs ir pārliecināts, ka salīdzinoši mazajiem (Eliss un Karijs ir 190 cm gari) un ātrajiem ''Warriors'' aizsargiem būs pa spēkam šķietamo defektu pārvērst par efektu. ''Mūsu galvenie ieroči ir labs metiens no distances un ātrie uzbrukumi. Ja Eliss un Karijs šos trumpjus pratīs izmantot savā labā, tad ''Rockets'' klāsies problemātiski. Ja nekritīs metieni un spēlēsim lēni, tad augumā īsā ārējā līnija sagādās mums vienīgi raizes,'' spriež ''Warriors'' galvenais stratēģis.

Eliss: ''Nevaru spēlēt kopā ar Kariju''

Pirmgadniekam Karijam sezonas atklāšanas mačā, visticamāk, nāksies segt Āronu Brūksu, taču, kā atzīst pats spēlētājs, viņš ir gatavs cīnīties arī ar augumā raženākiem vīriem. ''Es varu būt īsāks, bet tas jau neatvieglos dzīvi pretiniekam. Centīšos ar visiem līdzekļiem savam pretspēlētājam apgrūtināt dzīvi uzbrukumā. Tiem spēlētājiem, kurus segšu es, cīņa uzbrukumā nebūs kā viegla pastaiga pa parku,'' motivēts sevi apliecināt ir Karijs. ''Patlaban jebkurš, kurš spēlē kopā ar Kariju, laukumā izskatās labi. Tas tāpēc, ka viņš (Karijs) labi pārredz laukumu un atrod partnerus brīvajās pozīcijās. Domāju, ka Montam patiks spēlēt kopā ar viņu,'' atzinīgus vārdus pirmgadniekam velta Nelsons, norādot, ka brīžos, kad laukumā vienlaikus atradīsies Monta Eliss un Entonijs Morovs, komandas saspēli vadīs pirmais.

Komandas meistarīgajiem mazajiem spēlētājiem atzinīgus vārdus veltīja arī Džeksons: ''Tagad laukumā būs gan Monta, gan Karijs, tādēļ man nenāksies domāt par saspēles vadīšanu, bumbas vadīšanu pāri visam laukumam. Varēšu koncentrēties tiešajiem pienākumiem.'' Tiesa, pats Eliss nebūt nav apmierināts ar situāciju, stāstot, ka viņš nevar spēlēt kopā ar komanas jaunieguvumu: ''Mēs nevaram spēlēt kopā. Vienkārši nevaram, nevaram... Visi saka, ka varam, bet es tikai vēlos uzvarēt. Un mēs uz to neejam!''

Nelsons: ''Esam autsaideri''

Jau minēju, ka ''kareivji'' netiek pieskaitīti šīs sezonas favorītiem. Tam piekrīt arī komandas galvenais treneris Nelsons, tiesa, atsakoties prognozēt komandas gaitas: ''Tas jāatstāj ekspertu rokās, lai gan, manuprāt, būsim autsaideri. Taču nepadosimies, cīnīsimies līdz galam. Un mums ir tāds sastāvs, lai varētu sākt domāt par ko vairāk.'' Saprotams, ka leģendārais treneris vēlas sasniegt ko vairāk, jo pēdējo 15 gadu laikā viņa vadītajām vienībām izslēgšanas cīņās izdevies iekļūt vien reizi. ''Es mīlu savu darbu, tas ir labākais, kas man ir. Saprotu, ka man nav atlikuši ilgi gadi trenera arodā, tāpēc jāpacenšas sasniegt maksimumu.'' Jāpiebilst, ka Nelsonam izdevies tikt pie pieciem čempiona gredzeniem, taču ne reizi tas nav izdevies kā trenerim. Varbūt šogad!? Pirmā ''Warriors'' spēle tiešraidē būs vērojama ''Baltkom'' kabeļtelevīzijā.

Goldensteitas ''Warriors'' sastāvs

NrSpēlētājsPV
1.Stīvens DžeksonsU31
2.Eisijs LovsA24
4.Entonijs RendolfsU20
7.Kelena AzubukeA25
8.Monta ElissA24
10.Spīdijs KlakstonsA31
15.Andris BiedriņšC23
19.Devīns DžordžsU32
21.Ronijs TuriafsU26
22.Entonijs MorovsA24
23.Sīdžejs VatsonsA25
30.Stefens KarijsA21
32.Brendons RaitsU22
33.Mikis MūrsC33
50.Korijs MagetīU29

29.10

LaiksSpēle
2:00Magic - 76ers
Raptors - Cavaliers
Hawks - Pacers
2:30Heat - Knicks
Celtics - Bobcats
3:00Grizzlies - Pistons
Timberwolves - Nets
Thunder - Kings
Spurs - Hornets
5:30Warriors - Rockets
Clippers - Suns
Nuggets - Jazz

Izmantotie resursi:
nba.com
espn.com
sfgate.com

1 2 3 104 komentāri

 +16 [+] [-]

, 2009-10-28 13:48, pirms 14 gadiem
Nu, kā sāksi sezonu tā arī beigsi sezonu. Vajag uzvaru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2009-10-28 13:49, pirms 14 gadiem
veiksmi jaunajaa sezonaa...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-10-28 13:51, pirms 14 gadiem
lai veicas! vismaz 40 uzvaras jādabu pa sezonu!

  +4 [+] [-]

, 2009-10-28 13:51, pirms 14 gadiem
''Mūsu galvenie ieroči ir labs metiens no distances un ātrie uzbrukumi."

Un atkal run' n gun basketbols. Nelieku pārāk lielas cerības uz Warriors šsezon.

     [+] [-]

, 2009-10-28 13:53, pirms 14 gadiem
Veiksmi.
Man liekas ka spēle sākas 4:30, jo vakar NBA.com Lakers spēle bija rakstīta ka sāksies 10:30 pēc vietējā un sākas 4:30 pēc Latvijas laika

  +2 [+] [-]

, 2009-10-28 13:56, pirms 14 gadiem
Zažigai!

  +1 [+] [-]

, 2009-10-28 14:05, pirms 14 gadiem
Shadow_92 rakstīja: Veiksmi.
Man liekas ka spēle sākas 4:30, jo vakar NBA.com Lakers spēle bija rakstīta ka sāksies 10:30 pēc vietējā un sākas 4:30 pēc Latvijas laika
Tieši tā jo mēs tak pulksteņus pārgriezām tādēl tagad sešas stundas jāskaita

  +1 [+] [-]

, 2009-10-28 14:08, pirms 14 gadiem
njaaa smuki viss ir nokopets no ''SA''

     [+] [-]

, 2009-10-28 14:09, pirms 14 gadiem
veiksmi GSW un Andrim

     [+] [-]

, 2009-10-28 14:10, pirms 14 gadiem
Jāskatās!

  +1 [+] [-]

, 2009-10-28 14:10, pirms 14 gadiem
ja pret "milzīgo" Rockets centru Chuck Hayes(6-6/1,98) nesavāks bumbas tad es nezinu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-28 14:16, pirms 14 gadiem
Nu tad beidzot!!
Veiksmi Golden steitai un ,cerams, ka Jānis Līgats nekur nav pazudis

  +3 [+] [-]

, 2009-10-28 14:17, pirms 14 gadiem
Atis Sēklinieks rakstīja: .Ta teikt veiks sava veida ''policista'' lomu laukuma.''Tas ir labakais,ko Andris var paveikt aizsardziba'', teica ietekmigais apskatnieks Rusty Simmons.Un nevar vien nepiekrist, aizsardziba lidz shim Biedrinam bija vajaka vieta un labi,ka kartejo reizi Nellijs atrod lietderigu pielietojumu musu Andrim.
Viņam maksā 9 miljonus par pliķēšanu pa knaģiem! sanāk, ka tas ir vislabāk apmaksātais darbs pasaulē

  +3 [+] [-]

, 2009-10-28 14:18, pirms 14 gadiem
Atis Sēklinieks rakstīja: Kamer GSW ir izmisigos centra speletaja meklejumos, AB speles uzsaks pamata.Ta nu tas ir un mums pa to vajadzetu but tikai priecigiem, ja vien Andris spes attaisnot uz sevim liktas ceribas.
Ka rakstija Basketball Observer, Turijs bus kaa pamatcentrs, bet Andris ies pamata ar individualu trenera noradijumu jau no pirmajam minutem izslegt no speles potencialos pretinieku liderus.Ta teikt veiks sava veida ''policista'' lomu laukuma.''Tas ir labakais,ko Andris var paveikt aizsardziba'', teica ietekmigais apskatnieks Rusty Simmons.Un nevar vien nepiekrist, aizsardziba lidz shim Biedrinam bija vajaka vieta un labi,ka kartejo reizi Nellijs atrod lietderigu pielietojumu musu Andrim.
tu esi malacis, progresē argumentācijā Leonard

Labi, ka Fīniksas Coyotes uz bankrota viļņa neko nekomentē

  +3 [+] [-]

, 2009-10-28 14:18, pirms 14 gadiem
Atis Sēklinieks rakstīja: Kamer GSW ir izmisigos centra speletaja meklejumos, AB speles uzsaks pamata.Ta nu tas ir un mums pa to vajadzetu but tikai priecigiem, ja vien Andris spes attaisnot uz sevim liktas ceribas.
Ka rakstija Basketball Observer, Turijs bus kaa pamatcentrs, bet Andris ies pamata ar individualu trenera noradijumu jau no pirmajam minutem izslegt no speles potencialos pretinieku liderus.Ta teikt veiks sava veida ''policista'' lomu laukuma.''Tas ir labakais,ko Andris var paveikt aizsardziba'', teica ietekmigais apskatnieks Rusty Simmons.Un nevar vien nepiekrist, aizsardziba lidz shim Biedrinam bija vajaka vieta un labi,ka kartejo reizi Nellijs atrod lietderigu pielietojumu musu Andrim.
Vai vari iedot linku uz rakstu vai ko citu, kur Rusty Simmons ir kaut ko tādu teicis?

  +3 [+] [-]

, 2009-10-28 14:24, pirms 14 gadiem
Atis Sēklinieks rakstīja: Kamer GSW ir izmisigos centra speletaja meklejumos, AB speles uzsaks pamata.Ta nu tas ir un mums pa to vajadzetu but tikai priecigiem, ja vien Andris spes attaisnot uz sevim liktas ceribas.
Ka rakstija Basketball Observer, Turijs bus kaa pamatcentrs, bet Andris ies pamata ar individualu trenera noradijumu jau no pirmajam minutem izslegt no speles potencialos pretinieku liderus.Ta teikt veiks sava veida ''policista'' lomu laukuma.''Tas ir labakais,ko Andris var paveikt aizsardziba'', teica ietekmigais apskatnieks Rusty Simmons.Un nevar vien nepiekrist, aizsardziba lidz shim Biedrinam bija vajaka vieta un labi,ka kartejo reizi Nellijs atrod lietderigu pielietojumu musu Andrim.
nu šonakt redzēsim...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2009-10-28 14:31, pirms 14 gadiem
Atis Sēklinieks rakstīja: Kamer GSW ir izmisigos centra speletaja meklejumos, AB speles uzsaks pamata.Ta nu tas ir un mums pa to vajadzetu but tikai priecigiem, ja vien Andris spes attaisnot uz sevim liktas ceribas.
Ka rakstija Basketball Observer, Turijs bus kaa pamatcentrs, bet Andris ies pamata ar individualu trenera noradijumu jau no pirmajam minutem izslegt no speles potencialos pretinieku liderus.Ta teikt veiks sava veida ''policista'' lomu laukuma.''Tas ir labakais,ko Andris var paveikt aizsardziba'', teica ietekmigais apskatnieks Rusty Simmons.Un nevar vien nepiekrist, aizsardziba lidz shim Biedrinam bija vajaka vieta un labi,ka kartejo reizi Nellijs atrod lietderigu pielietojumu musu Andrim.
Šoreiz reāli sasmējos...Agrāk likās pilnīgi bezjēdzīgi tie komentāri par Ivanovski, etc., bet Tu progresē, šis jau bija labs, respect. Neiznieko savu talantu, Tev vajag uz šovmeņiem, ja runā tāpat kā raxti vai kur līdzīgi...respect Bimbambol.

p.s. Kas attiecas par GSW - lai arī neesmu super informēts, neredzu pamatu lai tur kas uzlabotos rezultātos - šogad komanda vispār varētu būt starp 3 autsaideriem. Un AB vieta run'gun basketā nav liela, pustālais metiens nav, karoche pilnīga bēdu ieleja būs arī AB. kkas sāks mainīties kad beidzot Nelsons izlems beigt ākstīties un doties jau sen nopelnītā pensijā...

  +3 [+] [-]

, 2009-10-28 14:32, pirms 14 gadiem
Atis Sēklinieks rakstīja: Kamer GSW ir izmisigos centra speletaja meklejumos, AB speles uzsaks pamata.Ta nu tas ir un mums pa to vajadzetu but tikai priecigiem, ja vien Andris spes attaisnot uz sevim liktas ceribas.
Ka rakstija Basketball Observer, Turijs bus kaa pamatcentrs, bet Andris ies pamata ar individualu trenera noradijumu jau no pirmajam minutem izslegt no speles potencialos pretinieku liderus.Ta teikt veiks sava veida ''policista'' lomu laukuma.''Tas ir labakais,ko Andris var paveikt aizsardziba'', teica ietekmigais apskatnieks Rusty Simmons.Un nevar vien nepiekrist, aizsardziba lidz shim Biedrinam bija vajaka vieta un labi,ka kartejo reizi Nellijs atrod lietderigu pielietojumu musu Andrim.
"Nevar vien nepiekrist" da labi tu kādā valodā runā
Mr. komentāru policist!!
Kad Biedram aizsardziba bijusi vaajaakaa vieta? sorri, bet 90% gadījumu viņš ir bijis vienīgais kas SPĒLĒ aizsardzību savā komandā. OK vēl arī S-Jax, Randolfs un Turiafs.
Neaizmirsti, ka GSW pagāšsezon bija 1. vieta pēc blokiem sezonā.. ar 9!!!! blokiem spēlē... Un tur ne tikai Biedrs darija savu darbiņu.

  +5 [+] [-]

, 2009-10-28 14:32, pirms 14 gadiem
Atis Sēklinieks rakstīja: Kamer GSW ir izmisigos centra speletaja meklejumos, AB speles uzsaks pamata.Ta nu tas ir un mums pa to vajadzetu but tikai priecigiem, ja vien Andris spes attaisnot uz sevim liktas ceribas.
Ka rakstija Basketball Observer, Turijs bus kaa pamatcentrs, bet Andris ies pamata ar individualu trenera noradijumu jau no pirmajam minutem izslegt no speles potencialos pretinieku liderus.Ta teikt veiks sava veida ''policista'' lomu laukuma.''Tas ir labakais,ko Andris var paveikt aizsardziba'', teica ietekmigais apskatnieks Rusty Simmons.Un nevar vien nepiekrist, aizsardziba lidz shim Biedrinam bija vajaka vieta un labi,ka kartejo reizi Nellijs atrod lietderigu pielietojumu musu Andrim.
Šādi cilvēki kā tu slimo ar uzmanības trūkumu!
Un esi izdomājis salīdzinoši labu veidu kā pieverts sev uzmanību!
Runājot glupības ,jo apzinies ,ka 70% nespēs samierināties ar tavām stūlbībām... un ielaidīsies diskusījā ar tevim!

  +2 [+] [-]

, 2009-10-28 14:37, pirms 14 gadiem
Jaa, jaa, vairak sodus! GSW varetu vel kadus 4-5 dzekus "sodu sitejus" panemt komanda, lai nodauza pretiniekus zilus, velams katram 9milj sezona maksat. Ak ja, tads sikums - basiti par sodiem ir jamet soda metieni, bet NBA tachu praktiski visas komandas met sodus ar tik pat labu procentu ka A.Skele finalserija pret Ventspili. Nu un GSW tachu taja laika ieliks preti kartejo truli tadejadi 100% atraujoties no pretiniekiem. Vai ne bimbi?

  -3 [+] [-]

, 2009-10-28 14:37, pirms 14 gadiem
NBA TV reklāmā rādā, ka spēle sākas 5.30 pēc Maskavas laika, kas sanāk, ka 4.30 pēc Latvijas laika. Kam ticēt ... NBA TV vai ēsportam???

  -1 [+] [-]

, 2009-10-28 14:38, pirms 14 gadiem
Blins, un kad jus beigsiet bimbi citet?

  +1 [+] [-]

, 2009-10-28 14:44, pirms 14 gadiem
Lai no pirmās dienas jau nostātos starp līderiem, šodien ir jāspēlē cik vien ir pa spēkam. Vakarnakt ierastie konkurentu Andrim, rebos un dabļos, savāca Double-double, tā kā nav kur atkāpties.

Houston you have a problem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-28 14:46, pirms 14 gadiem
"jāizlaiž visa turpmākā karjera, lai gan ekspertu domas dalās. "
ar domu, ka nākošajā dzīvē?

  +1 [+] [-]

, 2009-10-28 14:51, pirms 14 gadiem
Atis Sēklinieks rakstīja: Kamer GSW ir izmisigos centra speletaja meklejumos, AB speles uzsaks pamata.Ta nu tas ir un mums pa to vajadzetu but tikai priecigiem, ja vien Andris spes attaisnot uz sevim liktas ceribas.
Ka rakstija Basketball Observer, Turijs bus kaa pamatcentrs, bet Andris ies pamata ar individualu trenera noradijumu jau no pirmajam minutem izslegt no speles potencialos pretinieku liderus.Ta teikt veiks sava veida ''policista'' lomu laukuma.''Tas ir labakais,ko Andris var paveikt aizsardziba'', teica ietekmigais apskatnieks Rusty Simmons.Un nevar vien nepiekrist, aizsardziba lidz shim Biedrinam bija vajaka vieta un labi,ka kartejo reizi Nellijs atrod lietderigu pielietojumu musu Andrim.
tu saproti,ko runaa,kaa var buut pamatcentrs un neiet saakumsastaavaa tu vispaar izproti vaarda ''pamatcentrs''noziimi

     [+] [-]

, 2009-10-28 14:53, pirms 14 gadiem
Nu ko Andri

esi vasarā kārtīgi atpūties
tagad jāsāk spēlēt!

Džoņa topiki, posteri, linki, nakts celšanās beidzot tas viss ir atpakaļ
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-28 15:01, pirms 14 gadiem
Atis Sēklinieks rakstīja: LOL,vini abi uzsaks pamata,bet Turijs skaitisies kaa pamatcentrs.
driizaak Andris ir pamatcentrs!
1 2 3 104 komentāri