Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA plāno ieviest treneru izaicinājumu par video atkārtojumiem

Rolands Eliņš

NBA plāno ieviest treneru izaicinājumu par video atkārtojumiem
Foto: AP/Scanpix

NBA Vasaras līgā izmēģinās jaunu sistēmu – katras komandas galvenajam trenerim būs iespēja vienreiz spēlē pieprasīt video atkārtojumu strīdīgas spēles epizodes papildu izvērtēšanai. Ja viss noritēs tehniski sekmīgi, plānots, ka šī jauninājuma ieviešana tiks virzīta balsojumam jau 2019./20. gada sezonai.

Kā liecina ESPN rīcībā nonākusī informācija, NBA klubi tikuši informēti par to, ka Vasaras līgā treneriem būs iespēja izmantot tā saukto trenera izaicinājumu, proti, pieprasīt spēles tiesnešiem atkārtoti izvērtēt kādu mača epizodi. Līdzīgs princips novērojams jau citās Ziemeļamerikas profesionālajās sporta līgās, un tagad tā ieviešana gaidāma arī NBA.

Vasaras līgā katram trenerim būs iespēja pieprasīt video atkārtojuma skatīšanos vienreiz spēlē, turklāt neatkarīgi no tā, vai pirmajā reizē trenerim bijusi taisnība vai nē. Taču, ja treneris pieprasījis video atkārtojuma skatīšanos nepareizi, komanda zaudēs tiesības uz vienu minūtes pārtraukumu.

Treneri varēs mest tiesnešiem izaicinājumu tikai par konkrētām spēles epizodēm – fiksētajiem noteikumiem pārkāpumiem, brīžiem, kad bumba aizskarta virs groza stīpas vai izlidojusi ārpus laukuma. Par noteikumiem pārkāpumu piešķiršanas pamatotību lems galvenais tiesnesis, kamēr pārējās situācijās lēmumu pieņems NBA Atkārtojumu centrā.

Jāpiezīmē, ka, ja šajās situācijās tiks piešķirtas arī tehniskās piezīmes, tās netiks atceltas. Piemēram, ja spēlētājs saņem tehnisko piezīmi par pārāk asu reakciju par tiesneša svilpi un trenera izaicinājumā pēc mirkļa pierādās, ka spēlētājam sods fiksēts nepareizi, tehniskā piezīme viņam tik un tā paliks.

NBA vadības izplatītajā ziņā klubiem norādīts, ka ir pamats optimismam, ka šī sistēma tiks ieviesta jau nākamajā sezonā uz eksperimentāla pamata. Lai tas tiktu apstiprināts līgas reglamentā, nepieciešams pozitīvs balsojums no 20 no 30 klubu vadītājiem, bet NBA pēc klubu aptaujas rēķinās, ka atbalsts tiks iegūts.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  -2 [+] [-]

, 2019-06-28 22:58, pirms 5 gadiem
Kas nozīmē, ka tā jau mūžību ilgstošās spēles vilksies vēl ilgāk... sviests!

  +1 [+] [-]

, 2019-06-28 23:16, pirms 5 gadiem
Varbūt kādreiz tiesnešu tupisms tiks izlabots. Kādēļ tā sāku, jo NBA izcili bieži tiesneši nosfilpj kkādu sviestu un vienbalsīgi piekrīt tam kaut video atkārtojumā un arī skatoties likās wtf..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-06-29 18:12, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Kas nozīmē, ka tā jau mūžību ilgstošās spēles vilksies vēl ilgāk... sviests!
Stulbs viedoklis. Neskaties, ja nepatīk.