Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Labākie no draftā'09 neiekļuvušajiem

Labākie no draftā'09 neiekļuvušajiem
Dionte Christmas. /nydailynews/

Par spēlētājiem, kuri palika ārpus drafta'09, bet kuriem ir izredzes iekļūt NBA.

Palikšana ārpus drafta 60-nieka, vēl neaizver durvis uz NBA. Katru gadu ārpus drafta paliek spēlētāji, kuri pēc tam (agrāk vai vēlāk) tiek kāda no NBA kluba sastāviem. Lielākā daļa gan nozīmīgas lomas nespēlē, bet dažiem izdodas kļūt par vieniem no savas komandas līderiem un tikt pie daudzmiljonu kontraktiem.
Bens Volless, Breds Millers,Hosē Kalderons, Brūss Bovens, Džamario Mūns, Kalenna Azubuki u.c., ir zināmākie nedraftētie spēlētāji. Vai pēc pāris gadiem šim pulciņam varēs pieskaitīt arī kādu no 2009.gada draftā neiekļuvušajiem? Aplūkosim labākos no tiem, kuri šogad neiekļuva draftā:

(labākie: vadoties pēc pirmsdrafta prognozēm, ekspertu viedokļiem, snieguma NCAA, atsauksmēm)

Ben Woodside (Ziemeļdakotas štata universitāte)

vecums:23 gadi
augums: 180cm
pozīcija:saspēles vadītājs

Vūdsaids ir punktu mašīna, bez bremzēm...
Vidēji spēlē šosezon 23,2 punkti(un 6,2 rezultatīvas piespēles), bet spēlē pret Stīvena F. Austina universitāti Vūdsaids guva 60(!!) punktus, no kuriem tieši puse tika gūti ar soda metieniem! Sešās spēlēs šosezon guvis 30 un vairāk punktus, bet tikai divās zem desmit. Vūdsaids, kurš NCAA nospēlējis 4 gadus, jau savā pirmajā NCAA sezonā vidēji guva 17,5 punktus. Mazais augums, vāja konference lika šaubīties NBA treneriem drafta dienā, bet vasaras līgas spēlēs Vūdsaids varēs pierādīt cik rezultatīvs viņš var būt spēlējot augstākā līmenī.

Dionte Christmas (Temples universitāte)

vecums: 22 gadi
augums: 196cm
pozīcija: aizsargs/uzbrucējs

Ja drafts notiktu Ziemassvētkos...
Kristmass šogad NCAA vidēji spēlē guva 19,5 punktus un izcīnija 5,8 atlekušās bumbas. Templa ''Marta trakumā'' izstājās pirmajā kārtā, zaudējot Riharda Kuksika pārstāvētajai Arizonas štata universitātei (Kristamss šajā spēlē guva 29 punktus). Kristmass NCAA aizvadījis visus 4 gadus. Pirmajā NCAA sezonā viņš vidēji spēlē guva 3,5 punktus, bet otrajā jau 20(!), līdzīga rezultativitāte arī nākošajās divās sezonās. Pirmsdrafta prognozēs viņš ilgi bija ap 30.vietu, tāpēc neiekļūšana draftā (pat ne otrās kārtas beigās) ir zināms pārstegums. Ir saņemts jau uzaicinājums ''76ers'' sastāvā piedalīties vasaras līgas spēlēs.

Josh Heytvelt (Gonzaga universitāte)

vecums: 23 gadi
augums: 211cm
pozīcija: uzbrucējs

''Sēņotājs''...
Hejtvelts Gonzagā nospēlēja 4 gadus. Labākā bija otrā sezona, kad viņš bija komandas līderis gan punktos, gan atlekušajās bumbās. Šosezon vidēji spēlē gūti 14,9 punkti(rezultatīvākais komandā) un izcīnītas 6,5 bumbas. Hejtvelts labi met arī no tālās distances - šosezon trīspunktniekos precīzi 23 no 57 metieniem (40%), kas 211cm garam spēlētājam ir augsts rādītājs.
2007.gadā Hejtvelts kopā ar komandas biedru tika arestēti, jo policija viņu mašīnā atrada marihuānu un halucigēnās sēnes...(Viņam piesprieda 240 stundas sabiedriskā darba un policijas kontroli uz gadu)
Šogad no Gonzagas draftā iekļuva Austins Daje(nr.15,Pistons), bet Hejtvelts var gatavoties vasaras līgas spēlēm. To pašu var darīt arī komandas biedrs Džeremijs Pargo, kurš arī neiekļuva draftā.

Tyrese Rice (Bostonas koledža)

vecums: 22 gadi
augums: 184cm
pozīcija: saspēles vadītājs

Šosezon vidēji spēlē 16,9 punkti un 5,3 rezultatīvas piespēles. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu guvis par 4,1 punktu mazāk un arī precizitāte ir zemāka. Bija drafta prognozēs, bet neizturēja lielo konkurenci - jau pirmajā kārtā tik draftēti vairāk nekā 10 saspēles vadītāji...Ir potenciāls kļūt par kādas komandas otro saspēles vadītāju. Ja ne, tad labs līgums Eiropā ir garantēts.

Curtis Jerrells (Beiloras universitāte)

vecums:22
augums: 185cm
pozīcija: saspēles vadītājs

Līdzīgi, kā Raiss neizturēja lielo konkurenci. Aizvadījis četras labas sezonas NCAA. Šosezon 16,3 punkti, 4,9 piespēles un 4,5 atlekušās bumbas. Spēlē pret Hartfordu sasniedza triple-double - 17 punkti, 11 bumbas un 10 piespēles.

A. J. Abrams (Teksasas universitāte)

vecums: 22 gadi
augums: 180cm
pozīcija: aizsargs

Ar vidēji spēlē gūtajiem 16,6 punktiem bija komandas rezultatīvākais spēlētājs. 180cm ir par mazu, lai NBA spēlētu,kā uzbrūkošais aizsargs, bet 1,3 rezultatīva piespēle šosezon, liecina par viņa prioritātēm.
Ja Dons Nelsons viņu pamanīs, tad laba karjera garantēta...

Šie ir daži zīmīgākie draftā'09 neiekļuvušie spēlētāji. Protams, ir arī citi un arī viņiem ir izredzes caur vasaras līgu, vai pēc tam caur NBA D-līgu iekļūt basketbola Mekā NBA. Daļa no viņiem(iespējams arī kāds no rakstā pieminētajiem) rudenī pirks biļeti uz Eiropu...

Izmantotie resursi:

wikipedia.org
nba.com
nbadraft.net
draftexpress.com
thehoopdoctors.com
youtube.com
espn.com

  +6 [+] [-]

, 2009-06-28 21:06, pirms 15 gadiem

  +5 [+] [-]

, 2009-06-28 21:08, pirms 15 gadiem
uz bkv
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2009-06-28 21:16, pirms 15 gadiem
demaram jabuve savs basketbola portals

  +2 [+] [-]

, 2009-06-28 21:24, pirms 15 gadiem
Sitiem čaļiem ceļš uz eiropu, kādam var paveikties līdzīgi kā Morovam no GSW, bet šitie ir nakošie Eiropas iekarotaji!

     [+] [-]

, 2009-06-28 21:27, pirms 15 gadiem
EmilS OzerS rakstīja: Sitiem čaļiem ceļš uz eiropu, kādam var paveikties līdzīgi kā Morovam no GSW, bet šitie ir nakošie Eiropas iekarotaji!
Tieši tā.
Visiem kuriem nepaveicas 'Draft" uzreiz iet uz Eiropu un rāda brīnumus. ( Protams ne jau pilnīgi visi!)

     [+] [-]

, 2009-06-28 21:39, pirms 15 gadiem
Parasti no NCAA izķer Vācijas Bundeslīgas klubi spēlētājus.

  +1 [+] [-]

, 2009-06-28 21:46, pirms 15 gadiem
''A. J. Abrams (Teksasas universitāte)
Ja Dons Nelsons viņu pamanīs, tad laba karjera garantēta...''
Tas tiesa. Metējs viņš ir baigais un tāpēc pretinieki viņu sedz ļoti cieši un neļauj izvērsties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-06-28 21:51, pirms 15 gadiem
es domāju ka neiekļūšana draftā dažiem no šiem spēlētājiem nāks pat par labu, un kalpos kā motivācija - starp autora pieminētajiem jāizceļ bens un breds millers - abi nedraftēti, bet ar smagu darbu ne tikai nostiprinājās nba, bet pat all- star spēlēs piedalījās....lai čaļiem izdodas.....

  +2 [+] [-]

, 2009-06-28 22:00, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Mjā, it kā tas Christmas bija labs, diez, ko viņu nepaņēma neviens draftā...
Citreiz gadās, kad kāda komanda jau noskata konkrētu spēlētāju un ir gatava viņu draftēt, bet tad drafta laikā pekšņi ir iespēja tik pie kāda labāka /konkrētās pozīcijas/spēlētāja(ar kuru pirms tam nerēķinājās, jo domāja, ka viņu nodraftēs ātrāk,tobišs ar augstāku numuru)

Iespējams Jangs vai Summers, kuriem prognozēja vietu pirmajā kārtā, bet kuri tika draftēti ar 36. un 35.# ieņēma Christams rezervēto vietu...

Christamss izredzes iekļūt NBA ir diezgan labas.

  +2 [+] [-]

, 2009-06-30 13:34, pirms 15 gadiem
A.J. Abrama netikšana mani šokē!!!
redzēju paris speles ar viņa piedalīšanos, viņš spelē ļoti labi, bija komandas līderis!
ja ne NBA, tad Eiropā viņš būs zvaigzne!