Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Milvoki "Bucks" īpašnieks piekrīt pārdot klubu par 3,5 miljardiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Milvoki "Bucks" īpašnieks piekrīt pārdot klubu par 3,5 miljardiem
Jannis Adetokunbo. Foto. AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Milvoki "Bucks" viens no īpašniekiem Marks Lesrijs piekritis pārdot sev piederošās daļas par 3,5 miljardu dolāru novērtējumu.

Marks Lesrijs un Vess Edens iegādājās Milvoki "Bucks" 2014. gadā, samaksājot 550 miljonus dolāru. Viņu īpašums uzziedējis, komandai ar divas reizes par MVP atzīto Janni Adetokunbo priekšgalā 2021. gadā izcīnot NBA titulu.

Lesrijs pēdējos mēnešos apsvēra sev piederošo daļu pārdošanu, un kā ticamākā izskanēja ideja, ka tās iegādāsies Edens. Tomēr šodien ESPN vēstī, ka daļu no "Bucks" iegādājušies Džimijs un Dī Haslemi.

Publiski netiek atklāts, cik liela daļa no kluba piederējusi tieši Lesrijam un cik viņš saņems darījuma rezultātā, bet zināms, ka klubam sniegts 3,5 miljardu novērtējums. Piemēram, ja Lesrijs pārdevis 50% no kluba, viņš saņems 1,75 miljardus.

Haslemi 2012. gadā par mazliet vairāk kā miljardu iegādājās amerikāņu futbola klubu Klīvlendas "Browns", bet 2019. gadā savam portfolio pievienoja futbola klubu Kolumbusas "Crew".

2018. gadā "Bucks" atklāja jaunu arēnu. Lai gan pārdevis klubu, Lesrijs saglabājis daļu no nekustamā īpašuma.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...