Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dakvorts aiziet mūžībā

Andrejs Siliņš

Dakvorts aiziet mūžībā
Kevins Dakvorts

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Portlendas "Trailblazers" zvaigzne Kevins Dakvorts, kurš komandā pavadīja septiņas sezonas, šovakar 44 gadu vecumā aizgājis mūžībā.

"Trailblazers" rindās divkārtējais NBA Visu zvaigžņu spēles dalībnieks aizvadīja laiku no 1986. līdz 1993. gadam. Līdzjutēji centra spēlētāju bija iesaukuši par "Pīli" [Duck - saīsinājums no uzvārda - A.S.]. Vēl savas 11 gadus ilgās NBA karjeras laikā Dakvorts uzspēlēja Sanantonio "Spurs", Vašingtonas "Bullets", Milvoki "Bucks" un Losandželosas "Clippers" rindās.

Kluba vēsturē Dakvorts palicis kā visu laiku desmitais rezultatīvākais spēlētājs (kopumā 7188 punkti) un atlēkušo bumbu izcīnītājs (3327). Vidēji karjeras laikā Portlendā spēlētājs guvis 13.6 punktus un izcīnījis 6.3 atlēkušās bumbas 527 spēļu laikā.

"Šī ir īpaši bēdīga diena "Trailblazers" ģimenei," uzrunā sacīja kluba prezidents Lerijs Millers. "Līdzjutēji Kevinu atcerēsies kā vienu no populārākajiem un atpazīstamākajiem spēlētājiem. Cilvēkiem, kuri pazina viņu, Kevins paliks atmiņā kā viena no siltākajām personām ar plašāko sirdi."

Izmantotie resursi:
nba.com