Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Karijs izlaidīs vēl vismaz divas nedēļas, Džefs Grīns – mēnesi, savainojums arī Sabonim

Agris Suveizda

Karijs izlaidīs vēl vismaz divas nedēļas, Džefs Grīns – mēnesi, savainojums arī Sabonim
Stefens Karijs. Foto: AP/Scanpix

Ziemassvētku spēles Nacionālajā basketbola asociācijā secen ies Goldensteitas "Warriors" līderim Stefenam Karijam un Denveras "Nuggets" uzbrucējam Džefam Grīnam, toties ierindā vajadzētu atgriezties Fīniksas "Suns" punktu mašīnai Devinam Bukeram.

NBA čempione Goldensteitas "Warriors" ar 15 uzvarām un 18 zaudējumiem ieņem tikai 11. vietu Rietumu konferencē un šonakt pret Rietumu konferences vicelīderi Memfisas "Grizzlies" sāks astoņu mājas spēļu sēriju, taču to darīs bez Stefena Karija, kurš kreisā pleca daļēja izmežģījuma dēļ izlaida iepriekšējos četrus mačus. "Warriors" norāda, ka aizsarga veselības stāvoklis uzlabojas, tomēr viņam būs jāizlaiž vēl vismaz divas nedēļas jeb vēl vismaz sešas spēles. Karijs šosezon piedalījies 26 no 33 spēlēm un izcēlies ar vidēji 30,0 punktiem, 6,8 rezultatīvām piespēlēm, 6,6 atlēkušajām bumbām un 3,1 kļūdu.

Rietumu konferences līdere Denveras "Nuggets" pret Portlendas "Trail Blazers" svinēja trešo panākumu pēc kārtas (120:107), taču savainojumā iedzīvojās veterāns Džefs Grīns, kuram kreisās rokas lūzuma un pirksta sastiepuma dēļ nāksies izlaist vismaz četras nedēļas jeb vismaz 15 spēles. 36 gadus vecais spēka uzbrucējs šosezon sācis trīs no savām 24 spēlēm un vidēji 19,3 minūtēs ticis pie 7,5 punktiem un 2,8 atlēkušajām bumbām. 2007. gadā Grīns tika draftēts ar piekto numuru.

Četru mājas spēļu sēriju Denveras "Nuggets" (20-11) pabeigs pret Rietumu konferences ceturtās vietas īpašnieci Fīniksas "Suns" (19-14). Kā ziņo ESPN, Ziemassvētku spēlē laukumā atgriezīsies "Suns" līderis Devins Bukers, kurš cirkšņa savainojuma dēļ pēc 58 punktu gūšanas izlaida trīs mačus. Bukers šosezon sakrājis vidēji 28,0 punktus, 5,8 rezultatīvas piespēles, 4,8 atlēkušās bumbas un 2,5 kļūdas.

Pēc tam Denveras "Nuggets" naktī uz trešdienu un ceturtdienu viesosies pie Sakramento "Kings" (17-14), kas Rietumu konferencē atrodas sestajā vietā. Ziemassvētkos "Kings" nespēlēs, bet iepriekšējā mačā ar 111:125 piekāpās Kristapam Porziņģim un Vašingtonas "Wizards". Baltijas duelī labo roku savainoja viens no "Kings" līderiem Domants Sabonis. Kā ziņo ESPN, viņam tiks veiktas padziļinātākas pārbaudes, lai noteiktu savainojuma nopietnību. Pagaidām vēl nav skaidrības, vai Sabonis varēs palīdzēt nākamajos mačos. Šosezon viņš vēl nav izlaidis nevienu spēli un nopelnījis vidēji 17,9 punktus, 12,5 atlēkušās bumbas, 6,7 rezultatīvas piespēles un 2,5 kļūdas.

NBA spēles

LaiksSpēle
19.00Knicks – 76ers
21.30Mavericks – Lakers
0.00Celtics – Bucks
3.00Warriors – Grizzlies
5.30Nuggets – Suns

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/warriors/status...
https://twitter.com/nuggets/status/...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...