Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dreimonds Grīns par čempiones "Warriors" nedienām: "Pašlaik esam psiholoģiski ļoti trausli"

Agris Suveizda

Dreimonds Grīns par čempiones "Warriors" nedienām: "Pašlaik esam psiholoģiski ļoti trausli"
Dreimonds Grīns. Foto: AP/Scanpix

Pagājušajā sezonā Goldensteitas "Warriors" kļuva par Nacionālās basketbola asociācijas čempioni, bet šosezon var nākties rauties vaiga sviedros, lai tiktu izslēgšanas spēlēs. "Warriors" no sešu spēļu izbraukuma atgriezās ar pieciem zaudējumiem un šonakt sāks astoņu mājas spēļu sēriju – tiesa, komandas līderis Stefens Karijs turpina ārstēt savainojumu un izlaidīs vismaz sešas mājas spēles.

"Pašlaik esam ļoti trausli," atzina viens no "Warriors" pieredzējušākajiem spēlētājiem Dreimonds Grīns. "Sākoties zaudējumiem, tu tiem notici. Kolīdz tu tiem notici, tu par tiem arī kļūsti. Vienīgais veids, kā to pārtraukt, ir ar mentālo spēku." Izbraukumā "Warriors" devās pēc vienas no labākajām spēlēm sezonā – pārliecinošas uzvaras savā laukumā pār Bostonas "Celtics" (123:107). "Atskatoties uz to uzvaru, tas bija brīdis, kurā varējām mainīt sezonu un iegūt pārliecību. Mēs lapu arī pāršķīrām, taču uz nepareizo pusi."

Savā laukumā "Warriors" šosezon uzvarējusi 86% spēļu (12-2), bet viesos – tikai 16% (3-16): "Domāju, ka šajā izbraukumā vislielākās problēmas mums bija tieši psiholoģiskajā ziņā. Var runāt par izbraukuma un mājas spēļu priekšrocību, cik vien vēlas, bet problēma ir galvā – tajā, ka komanda buksē psiholoģiski. To nevar mainīt ar vienu burvju mājienu. Ir jāstrādā pie šīm lietām, lai iegūtu pārliecību. Ar iziešanu laukumā nepietiek. Ar savainoto spēlētāju atgriešanos nepietiek. Nē, nē, nē, ir jāstrādā, lai sasniegtu pozitīvu iznākumu, gūtu pozitīvas emocijas, un tas tad arī var uzlabot pārliecību."

Ziemassvētkos "Warriors" konferences vicelīderi Memfisas "Grizzlies" uzņems bez Stefena Karija, Endrjū Viginsa un Džamaikals Grīna, un tikai pusi spēļu šosezon aizvadījis Džeimss Vaizmens – pilnā sastāvā "Warriors" var būt nopietns spēks. "Man žēl pirmā un otrā numura [ja tiksim izslēgšanas spēlēs]. Vai Stefs Karijs vēl ir komandā? Klejs Tompsons? Es? Viginss? Lūnijs? Pūls? Ar mums viss būs labi." Iepriekšējo astoņu sezonu laikā "Warriors" sešreiz tikusi izslēgšanas spēlēs un allaž sasniegusi finālsēriju, kurā četrreiz arī uzvarējusi.

32 gadus vecais uzbrucējs šajā NBA sezonā aizvadījis 29 spēles un vidēji 30,6 minūtēs sakrājis 8,2 punktus, 6,6 rezultatīvas piespēles, 6,0 atlēkušās bumbas un 2,5 kļūdas.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...