Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Cavaliers" uzvar papildlaikā un ar 3:0 sērijā tuvojas NBA finālam

Rolands Eliņš

"Cavaliers" uzvar papildlaikā un ar 3:0 sērijā tuvojas NBA finālam
Pols Milsaps pret Lebronu Džeimsu
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas Austrumu konferences finālsērijā "Cavaliers" ar 114:111 papildlaikā pārspēja Atlantas "Hawks", panākot drošo vadību 3:0. 37 punktus guva un "triple-double" savāca Lebrons Džeimss, bet Atlanta jau pirmajā puslaikā palika bez diskutabli no spēles izraidītā Ela Horforda.

"Cavaliers" šajā spēlē nācās iztikt bez Kairija Ērvinga un, neskaitot epizodiski laukumā izgājušo Šonu Merionu, tā aizvadīja maču septiņu spēlētāju sastāvā. Vēl lielāku iniciatīvu nekā iepriekš nācās uzņemties Lebronam Džeimsam, taču viņš spēli sāka unikāli slikti, aizmetot garām pirmos desmit metienus no spēles.

Drīz gan Džeimss uzņēma sev ierastos tempus, un nekur tālu nebija atrāvusies arī no tālmetienu līnijas veiksmīgu uzbrūkošā "Hawks", taču mača gaitu krasi mainīja Metjū Delavedovas un Ela Horforda sadursme. Abi saķērās cīņā par atlēkušo bumbu, un Delavedova uzkrita "Hawks" centram uz kājas. Atceroties, ka līdzīgā epizodē Delavedova otrajā sērijas spēlē sarūpēja traumu Kailam Korveram, pārsteidzoša nebija Horforda pretreakcija, ar elkoni uzkrītot virsū "Cavaliers" spēlētājam. Par lielu sašutumu Atlantai, tiesneši to traktēja kā otrā līmeņa nesportisko piezīmi un izraidīja Horfordu no spēles.

"Cavaliers" trešajā ceturtdaļā jau varēja uzspiest savu spēli un arvien biežāk uzvarēja cīņā par atlēkušajām bumbām, atraujoties arī desmit punktu vadībā. Taču daudz fiziskāk un agresīvāk sāka spēlēt arī Atlantas basketbolisti, veiksmīgi punktu guvēja pienākumus uzņēmās Kents Beizmors, palīdzot komandai veikt izrāvienu ceturtās ceturtdaļas vidū. "Hawks" arī izvirzījās vadībā un nebija tālu no punkta pielikšanas mačam, taču pēdējā minūtē pamatlaikā neguva ne punktu. Īmana Šamperta un Džeimsa kļūdas soda metienos deva Atlantai iespēju pēdējā uzbrukumā izraut uzvaru, bet Džefs Tīgs, lai arī laika netrūka, izvēlējās izmest vienkāršu tālmetienu. Garām, un sekoja papildlaiks (104:104).

Tajā pretinieku nesaudzēja ne viena, ne otra komanda, un potītes traumu guva Džeimss, tiesa, palika laukumā. Tīgs guva papildlaikā guva visus septiņus Atlantas punktus un panāca vadību 111:109, taču Džeimss atbildēja ar tālmetienu. Nākamajā "Hawks" uzbrukumā nepiedodamu kļūdu pieļāva Maiks Skots, izlaižot bumbu autā, jo domāja, ka pēdējais to skāris "Cavaliers" spēlētājs. Tā nebija, un Klīvlenda savā uzbrukumā ar Džeimsa caurgājiena palīdzību panāca +3. Atlantas mēģinājums atspēlēties pēdējās 12 sekundēs izvērtās ļoti haotisks un neprecīzs, kas noveda pie zaudējuma 111:114 un bezcerīgā 0:3 sērijā.

Džeimss atzīmējās ar 37 punktiem, 18 atlēkušajām bumbām un 13 rezultatīvām piespēlēm, tiesa, šī punkta skaita savākšanai viņš bija spiests izdarīt 37 metienus no spēles. Delavedovas un Ērla Smita rēķinā pa 17 punktiem, bet Atlantas rindās Tīgs sameta 30 punktus. Sērijas nākamā un, iespējams, noslēdzošā spēle paredzēta parīt, vēlreiz Klīvlendā.

1 2 3 4 115 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-05-25 07:19, pirms 9 gadiem
Man tikai nebija skaidrs, kāda mārrutka pēc Atlanta pie +1 ar bumbu, kad līdz mača beigām pamatlaikā bija ~ 24 sekundes un 20 sekundes uzbrukumam, uzbruka tik agri un deva iespēju Cavs mest sodus otrā pusē.

Gan Rockets, gan Hawks paši vainīgi, ka neizmanto iespējas. Lai gan par Rockets lielākā škrobe, tur bija jābūt Clipperiem. Rockets ir pilnīgi klauni, kā var ar tādām pof1gistu sejām atdot tik svarīgo 3. maču sērijā...

Reāli, ja abas sērijas beigsies 4-0, tad būs gara pauze līdz finālam un tas viennozīmīgi nāks par labu Cavs, līdz ar to arī paši fināli varētu būt interesantāki.
Slēpts komentārs: chubaki

  +6 [+] [-]

, 2015-05-25 07:31, pirms 9 gadiem
Šeit arī principā sērija izšķīrās. Paķerot šo vēl varēja Atlanta mēģināt atgūties, bet no 0:3 neizlīdīs.

Lebronam- respect šodien, vilka kā varēja.

  +7 [+] [-]

, 2015-05-25 07:47, pirms 9 gadiem
ir īss komentārs pār spēli. Atlantai vienkārši nav LeBrons, bet Cavaliers ir. tas arī viss. superhuman effort. 37 + 18 +13 incredible

  +3 [+] [-]

, 2015-05-25 07:53, pirms 9 gadiem
pipec, iesāka 0/10 no spēles un beidza ar 37p
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-05-25 08:09, pirms 9 gadiem
off topic jautājums, bet no LBJ puses pēdējā laikā ir bijušas kādas prātulas par to, cik ilgi viņš vēl domā spēlēt? Sāku domāt, cik reāli viņam būtu karjeru noslēgt kā visu laiku rezultatīvākajam spēlētājam.

  +2 [+] [-]

, 2015-05-25 08:13, pirms 9 gadiem
kino rakstīja: off topic jautājums, bet no LBJ puses pēdējā laikā ir bijušas kādas prātulas par to, cik ilgi viņš vēl domā spēlēt? Sāku domāt, cik reāli viņam būtu karjeru noslēgt kā visu laiku rezultatīvākajam spēlētājam.
nē, nekas nav bijis teikts, bet viņš noslēgs 2016 gadā max līgumu, tad tas varētu arī būt pēdējais. 7 gadi, iespējams vēl palikuši.
Slēpts komentārs: nahimovs

     [+] [-]

, 2015-05-25 08:17, pirms 9 gadiem
senscore rakstīja: Man tikai nebija skaidrs, kāda mārrutka pēc Atlanta pie +1 ar bumbu, kad līdz mača beigām pamatlaikā bija ~ 24 sekundes un 20 sekundes uzbrukumam, uzbruka tik agri un deva iespēju Cavs mest sodus otrā pusē.

Gan Rockets, gan Hawks paši vainīgi, ka neizmanto iespējas. Lai gan par Rockets lielākā škrobe, tur bija jābūt Clipperiem. Rockets ir pilnīgi klauni, kā var ar tādām pof1gistu sejām atdot tik svarīgo 3. maču sērijā...

Reāli, ja abas sērijas beigsies 4-0, tad būs gara pauze līdz finālam un tas viennozīmīgi nāks par labu Cavs, līdz ar to arī paši fināli varētu būt interesantāki.
Sandlers sola jau 2.jūnijā, ja beigsies agri

  +4 [+] [-]

, 2015-05-25 08:25, pirms 9 gadiem
Kas to būtu domājis ka Cavs bez Lova un Ērvinga tiks finālā! Lebronam lai gan šodien nekrita, bet tā pat bija zvērā!! iespaidīgs triple-double

  +3 [+] [-]

, 2015-05-25 08:29, pirms 9 gadiem
Ja Cavs šitā arī kapāsies lielajā finālā. tad Warriors būs grūti.. Lebronu apstādināt vispār būs neiespējami..

  +5 [+] [-]

, 2015-05-25 08:30, pirms 9 gadiem
Nezinu kā jūs. betEs par Klīvlendas pirmo titulu

  +1 [+] [-]

, 2015-05-25 08:35, pirms 9 gadiem
Hawks pagaidam labaka spele serija,bet zaudejums..
Horforsa F2 vnk vispar totals nonsence...........

  +2 [+] [-]

, 2015-05-25 08:41, pirms 9 gadiem
Bostonietis rakstīja: Hawks pagaidam labaka spele serija,bet zaudejums..
Horforsa F2 vnk vispar totals nonsence...........
Tu esi viens liels nonsens....klauns kurš neko no basketa nesaprot...murgus dzen tikai. Pareizi Lebrons prese konferencē pateica....pārstājiet runāt par Delly.....un atgādināja spēles epizodi kur Antičs(antiņš drīzāk pēc tā) viņam esot gaisā kur Antičam nekādu cerību apturēt paņem un ar abām rokām krūtis,Lebrons uz dēļiem,labi ka māk viņš krist.....tas nebija F2?.. bet viņš nečīkst a Atlanta čīkst.

P.S par Atlantu- can't make shot-make excuses...lol Delly galvenā tēma haha

     [+] [-]

, 2015-05-25 08:47, pirms 9 gadiem
No maliņas rakstīja: Tu esi viens liels nonsens....klauns kurš neko no basketa nesaprot...murgus dzen tikai. Pareizi Lebrons prese konferencē pateica....pārstājiet runāt par Delly.....un atgādināja spēles epizodi kur Antičs(antiņš drīzāk pēc tā) viņam esot gaisā kur Antičam nekādu cerību apturēt paņem un ar abām rokām krūtis,Lebrons uz dēļiem,labi ka māk viņš krist.....tas nebija F2?.. bet viņš nečīkst a Atlanta čīkst.

P.S par Atlantu- can't make shot-make excuses...lol Delly galvenā tēma haha
F2 bija par ''elkoni''
Beidz runat par to suda kritienu.

  +2 [+] [-]

, 2015-05-25 08:59, pirms 9 gadiem
spēle izvērtās nedaudz sīvāka nekā biju domājis, bet beigās Lebrons visu nolika pa plauktiņiem. Bija arī gaidāms, ka Hawks nāks ar attieksmi - live or die! Izskatās, ka abi konferences fināli beigsies ar 4-0 un divi nba rookie treneri finālā. Lai arī esmu LBJ fans, tomēr esmu piesardzīgs un nēmētāšos ar apgalvojumiem, ka LBJ šādā pašā stilā dominēs pret GSW. Tomēr GSW ir labāka aizsardzība un labāks beņķis. Bet tie, kas te mētējās ar izteicieniem, ka GSW viegli pārbrauks pāri Cavs finālā ar 4-0, man ir tikai viens sakāms - apmeklē ārstu!

  +1 [+] [-]

, 2015-05-25 09:01, pirms 9 gadiem
Bostonietis rakstīja: Hawks pagaidam labaka spele serija,bet zaudejums..
Horforsa F2 vnk vispar totals nonsence...........
Nu, tas ir kā hokejā ar celi celī.. VAr būt speciāli, var būt totāli nejauši, bet sods ir 5+20.. Arī šeit ar elkoni sita pa galvu, paldies Dievam, ka netrāpīja ar visu svaru nākot lejā..
Tādu darbību, tā soda.. viss..
Neviens viņam nelika to tā darīt...

Bet vispār... Cavs tiks finālā, bet GSW vnk viņus noskries... Cavs jau šobrīd knapi velk kājas... 7 cilvēku sastāvā nenoskries GSW
Ož pēc pagājušā gada Heat fināla pret Spurs, kur Spurs vnk noskrēja (apspēlēja) Heat...

     [+] [-]

, 2015-05-25 09:10, pirms 9 gadiem
Prieks, ka Lebrons tuvojas kārtējam NBA finālam.
Ja godīgi, tad pēc salīdzinoši sliktā Cavs sezonas sākuma es šaubijos, ka komanda tiks tik tālu.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-25 09:11, pirms 9 gadiem
nja https://vine.co/v/eqxqDYW6DWL

  +1 [+] [-]

, 2015-05-25 09:20, pirms 9 gadiem
Saimonss rakstīja: nja https://vine.co/v/eqxqDYW6DWL
Par to jau ari iet runa.Tpt,ka sonakt.
Pats vien izprovoce to parkapumu.

     [+] [-]

, 2015-05-25 09:27, pirms 9 gadiem
Bostonietis rakstīja: Par to jau ari iet runa.Tpt,ka sonakt.
Pats vien izprovoce to parkapumu.
ja runājām par epizodi pret Gibson, tad noteikti vainīgs un izprovocēja, bet par pārējām divām nedomāju, ka tas bija speciāli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-05-25 09:35, pirms 9 gadiem
kaaja rakstīja: ja runājām par epizodi pret Gibson, tad noteikti vainīgs un izprovocēja, bet par pārējām divām nedomāju, ka tas bija speciāli.
Tieši tā - Gibsona epizode jā, tīra provokācija. Pārējās 2 tīras spēles situācijas, kad ir cīņa par neitrālu bumbu. Šonakt vispār divu domu nav - Horfords alnis, ka sita ar elkoni. Tagad visdrīzāk var sākt gatavoties golfa sezonai jau, jo NBA sezona Atlantai tulīt būs cauri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-05-25 10:17, pirms 9 gadiem
Bostonietis rakstīja: Par to jau ari iet runa.Tpt,ka sonakt.
Pats vien izprovoce to parkapumu.
haha, ok neaizstāvu spēlētāju, bet jāprot tak turēties pretī provokācijai, nevis mesties virsū.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2015-05-25 10:49, pirms 9 gadiem
Atkal Vestbruka stati.

Vestbruks būtu atkal ar sūdiem nobērts, ka spēlē bez smadzenes metot 37 metienus, bet Lebronam jau tas ir piedodams

  +3 [+] [-]

, 2015-05-25 10:51, pirms 9 gadiem
Džeimss iespaidīgi velk savu komandu. Ērvings un Lavs ir superzvaigznes un vienmēr vāc ļoti labu statistiku, bet Džeimss vāc ne tikai labu statistiku, bet vēl arī nodrošina komandas uzvaras. Tiešām iespaidīgi. Kur Džeimss, tur vismaz pleiofu finālu.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-25 10:55, pirms 9 gadiem
Hull rakstīja: Un? Tas jau neizmaina to, ka Cavaliers no aizmugures un bez pretestības paņems visus Warriors jampamiņus.
Zūdi nu prom uz savu hokeja sadaļu. Varbūt tur tu vismaz kautko saproti.

     [+] [-]

, 2015-05-25 10:58, pirms 9 gadiem
Straka rakstīja: Džeimss iespaidīgi velk savu komandu. Ērvings un Lavs ir superzvaigznes un vienmēr vāc ļoti labu statistiku, bet Džeimss vāc ne tikai labu statistiku, bet vēl arī nodrošina komandas uzvaras. Tiešām iespaidīgi. Kur Džeimss, tur vismaz pleiofu finālu.
Jā, man kā reiz šis faktors ļauj viņu saukt par vienu no visu laiku izcilākajiem spēlētājiem. Viņa ietekme ir fenomenāla. Ja neskaita pirmās pāris sezonas (kad viņš pats vēl bija jauns gurķis) nevar saskatīt nevienu sezonu, kurā viņa oārstāvētā komanda būtu nostartējusi slikti un tagad jau samērā droši varam runāt par piekto finālu pēc kārtas.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-25 11:00, pirms 9 gadiem
Delaledova (vai whatever viņu tur sauc) pēc šiem plejiem liekas ka ir baigais provokators un gaili.s. Epizodē ar Gibsonu tas vispār bija pizģ.ec, tur viņu drīzāk bija jāizmet, nevis Gibsonu.
Un te jau otrā spēle pēc kārtas kad kā tizlenis ieveļas pretiniekam kājās. Horfords jau pats protams vainīgs pie ejection, un drošvien pelnīti, bet Delaledovu arī kādam vajadzētu pārmācit, ka jāskatās ko un kur dara, nedrīkst tākā loh.s velties pa visu laukumu citiem kājās.

  -1 [+] [-]

, 2015-05-25 11:30, pirms 9 gadiem
kino rakstīja: Jā, man kā reiz šis faktors ļauj viņu saukt par vienu no visu laiku izcilākajiem spēlētājiem. Viņa ietekme ir fenomenāla. Ja neskaita pirmās pāris sezonas (kad viņš pats vēl bija jauns gurķis) nevar saskatīt nevienu sezonu, kurā viņa oārstāvētā komanda būtu nostartējusi slikti un tagad jau samērā droši varam runāt par piekto finālu pēc kārtas.
Jā ieliec LBJ kaut kādā PHI vai MIN sastāvā, kas ir uz doto brīdi, nepieliec nevienu jaunu spēlētāju klāt, iemet rietumu konferencē un es gribu redzēt kā tavs LBJ tiks play-off par finālu nemaz nerunājot... Un to ka LBJ ir viens no visu laiku labākajiem es nenoliedzu, bet teikt ka tikai dēļ tā, ka viņš būs 5 reizi finālā pēc kārtas nav īsti pareizi manā izpratnē, jo
1. viņš vēl nav ticis 5. reizi finālā, jā ok ir ļoti tuvu un gan jau to izdarīs, bet nesaki hop pirms neesi pārkāpis astei, piemērs nav tālu jāmeklē LAC-HOU sērija
2. Viņš ir ticis pēdējos gados finālā un 2 reizes kaunpilni zaudējis, pirmo reizi kur viņiem vajadzēja saplosīt dalasu viņi zaudēja, bet par pagājušā gada play off es labāk neizteikšos, bet visus 4 gadus bija favorīti.
3. Austrumi ir reāli vājāki kā rietumi, ko var redzēt jau play off, jo austrumos parasti ir viena LBJ komanda, kas ņem priekšā visus pēc kārtas, bet rietumus ir nereāls kapiņš (ok, šogad GSW izbrīna ar saviem rezultātiem un pilnīgo dominanci) Jo nezinu kas, bet austrumu komandas uz play off vienmēr paliek sliktākas, nezinu kāpēc, bet to esmu jau novērojis jau pēdējos gadus 2-3, jo šogad Hawks, iepriekšājos 2 gadus Pacers. Jā ok, play off basketbols ir play off basketbols, bet austrumi un play off izskatās bēdīgi, jo ja pietiek ar vienu Superstar lai tiktu finālā, tad nu piedod, te viss ir pateikts, jo es piemēram neredzu kā šā brīža Cavs rietumu play off, tik viegli tiktu finālā pret Spurs, Grizlies, Warriors.
1 2 3 4 115 komentāri