Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Lakers" Dalasā cīņā par pirmo uzvaru šosezon izbraukumā

"Lakers" Dalasā cīņā par pirmo uzvaru šosezon izbraukumā
Kobe Braients un Dvaits Hovards
Foto: AP/Scanpix

Šonakt plkst. 3.30 pēc Latvija laika Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) čempionātā tiks aizvadīta spēle Dalasā, American Airlines Center basketbola arēnā, kur vietējā "Mavericks" vienība tiksies ar Kobes Braienta pārstāvēto Losandželosas "Lakers". Šī būs otrā no četrām abu vienību savstarpējām cīņām šajā regulārajā turnīrā.

Losandželosas "Lakers" sezonas sākums bija vairāk kā neizdevies, taču komanda spēja atgūties un pat izcīnīt trīs uzvaras pēc kārtas. Tomēr pēdējos divos mačos piedzīvotas tikpat neveiksmes, un klubs iekrājis negatīvu uzvarēto - zaudēto spēļu bilanci (6-7).

Starpsezonā Losandželosas klubam pievienojās Dvaits Hovards un Stīvs Nešs, taču, par spīti abu meistarīgo spēlētāju piesaistei, "Lakers" regulāro turnīru uzsāka ar četrām neveiksmēm piecos mačos. Nešs kopš sezonas otrās spēles kājas savainojuma dēļ gan nav izgājis laukumā, izlaižot 11 mačus pēc kārtas. Neveiksmīgais sezonas sākums lika komanda vadībai pieņemt nopietnus mērus, tādēļ tika atlaists galvenais treneris Maiks Brauns, bet par jauno komandas vadītāju tika nozīmēts Maiks D'Antoni.

D'Antoni debijas mačā otrdien "Lakers" pieveica Bruklinas "Nets", tomēr nākamajās divās cīņās ir piedzīvoti divi zaudējumi. Trešdien tika piedzīvota negaidīta neveiksme ar 97:113 Sakramento "Kings", bet aizvadītajā naktī tika atzīts Memfisas "Grizzlies" pārākums (98:106).

Losandželosas vienību no neveiksmes neglabā komanda līdera Kobes Braienta 30 gūtiem punkti. "Lakers" vienība šosezon četros izbraukumā aizvadītajos mačos nav spējusi izcīnīt nevienu uzvaru.

Pau Gasols mačā pret brāļa Marka pārstāvēto "Grizzlies" vienību guva vien sešus punktus, bet Hovards - vien septiņus punktus, realizēdams vien divus no septiņiem izdarītajiem metieniem no spēles. Ezerniekiem piecās spēlēs, kurās Gasols ir guvis 10 vai mazāk punktu, ir pieci zaudējumi. Spānis spēlē pret Memfisas klubu ceturtajā ceturtdaļā tika nosēdināts uz rezervistu soliņa, jo D'Antoni bija izvēlējies mača izšķirošo ceturtdaļu aizvadīt ar augumā īsāku un ātrāku sastāvu.

Dalasas klubs pirms sezonas sākuma, uzzinot, ka komandas līderis Dirks Novickis ceļgala operācijas dēļ izlaidīs vismaz mēnesi, uztraucās par to, kā tam veiksies ar spēli uzbrukumā. Tomēr uztraukumam nav bijis pamata, jo sezonas ievadā uzbrukumā veiksmīgi ir darbojušies Odžejs Mejo un Darens Kolisons - spēlētāji, kuri klubam pievienojās aizvadītajā starpsezonā.

"Mavericks" regulāro turnīru uzsāka ar 4-1 bilanci, tomēr pēdējos mačos klubam nav veicies tik labi kā cerēts. Mazliet uzlabot regulārā turnīra bilanci izdevās trešdien, kad savā laukumā ar 114:111 grūtā cīņā tika pieveikta Ņujorkas "Knicks" vienība. Mejo izcēlās ar 27 punktiem.

Vinss Kārters pievienoja 25 punktus, bet Kolisons - 19 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles.

Mejo 13 mačos izcēlies ar vidēji 22,2 gūtajiem punktiem un ir komandas labākais punktu guvējs, bet Kolisons spējis iekrāt 13,8 punktus un 6,5 rezultatīvas piespēles.

"Pirmkārt, tā bija komandas uzvara," izteicās Kārters pēc trešdienas panākuma. "Šī bija viena no Kolisona labākajām spēlēm kopš sezonas sākuma. Viņš ir ļoti prasīgs pret sevi. Viņš vēlas uzvarēt, un tas man viņā patīk."

Kolisons guva 17 punktus abu vienību šīs sezonas pirmajā duelī, kad "Lakers" 30. oktobrī savā laukumā ar 91:99 atzina "Mavs" pārākumu. Gasols 30. oktobra cīņā bija komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 23 punktiem, Braients guva 22, bet Hovards iekrāja 19 punktus.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Vai Braients trešajā mačā pēc kārtas gūs vismaz 30 punktus?

  • 39

  • 17


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-11-24 21:47, pirms 12 gadiem
Domaaju,ka Braints guus 30 a4us jo neviens cits tur laikam nav speejiigs iemest!Vakar skatiijos hjuustona pret NY var teikt paraleeli gaaja LA Grizlies-piesleedzos tur laikam paaris min pirms beigaam saka Howardam otro speeli peec kaartas 7 punkti utt..visi uzbrukumaa galiigi impotenti..laikam no 6 vai 6.5 min pirms speeles beigaam leikeriem visus punktus guva tikai Kobe kurs iemetakomandas laikam kaadus peedeejos 14 vai 16 punktus!Sezonas saakumam kobem bija labs realizaacijas %,bet vakar arii vinam bija metieni no speeles % peec boxscore traki slikts.Nu jaa viens jau nav araajs.Realitaates shows fun in LA turpinaas.Neapskauzu Kobi driiz buus izspiests kaa citrons ja vienam vajadzees visu uzbrukuma slodzi tureet!Howard vispaar kaut kaads 7 a4i 7 a4i WTF!!!Ta jau Hjuustonas Asiks vairaak rulee 17-15 ta 22-16 kaut kaa taa un tas tik tagad normaalu speeles laiku dabuun taa visu laiku Chikaagaa bija rezervists aiz Noa muguras un pienaakums uz laukuma bija tikaiaizsardziiba.A tagad hjuustonaa saka naaksies uzbrukt arii grozam un re kaa bliez un progresee!Labi Howarduvar ataisnot bla bla atguustas no traumas nav Nesha kas iedotu piespeeli,bet....7 pts and 7 pts...hm...Redzees it kaa Nesham driizumaa jaaatgriezas kaa tad buus.Cerams,ka vinam viss buus kaartiibaa ar veseliibu savaa pieklaajiigajaa vecumaa un spees paliidzeet Kobem uzvest leikers uz kautkaadas jeedziigas uzvaras takas a to legendaara komanda uz doto briidi ir kaut kaads izsmiekls.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-11-24 22:30, pirms 12 gadiem
Detlefs rakstīja: Bullets zaudējuši visas 16spēles izbraukumā 50gados.
Tik traki nebūs Lal,savulaik jau uzvarējuši 16spēles izbraukumā pēc kārtas.
Laikam lielākā kļūda bija aizmainīt Bainumu.
To pasu traumatisko Bainumu kurs veel joprojaam traumeets un nav debiteejis phily sastaavaa!To pasu Bainumu kurs leikers sastavaa kad sagrieejaas uzmeta trojkas kad sagribeejaas nepiedaliijas komandas minuutes paartraukumos,bet kaa mazs beerns apvainojies muuziigi neapmierinaats un atsvesinaajies seedeeja hadla viduu citaa solina galaa!!!Jaa jaa drosi vien,ka kluuda Dwaits ir Dwaits un Bainums ir Bainums sezonas nosleegumaa varees reaali spriest kas un kaa sanaacis!

  -1 [+] [-]

, 2012-11-24 22:54, pirms 12 gadiem
Vajag vēl kādu scoreri, vai spēlētāju kurš regulāri var apdraudēt pretiniekus ar labu procentu no visām pozīcijām. Tāpēc Gasols pret Smitu būtu ideala maiņa. Bet tomēr varbūt Gasolu mainīt pret vidējiem spēlētājiem, kuri spētu pagarināt soliņu ... Jo MWP nav vērtības, un Hovardu ar Nešu prom jau nemainīs ...

  +1 [+] [-]

, 2012-11-25 03:02, pirms 12 gadiem
Interesants duelis starp scoreriem - Kobe pret Mayo.