Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Mārberijs pagaidām paliek "Knicks"

Andrejs Siliņš

Mārberijs pagaidām paliek "Knicks"
Stefons Mārberijs
Foto: AFP

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" prezidents Donijs Velšs sarunā ar ESPN.com noliedzis runas par to, ka vēlas izpirkt saspēles vadītāja Stefona Mārberija līgumu.

Par Mārberija lietderību komandai bijušas daudz un dažādas runas. Vēl jo vairāk tās pastiprinājās pagājušajā sezonā, kad basketbolists izdarīja liktenīgu kļūdu - uzbrauca Ņujorkas prasīgajai publikai (līdzjutējiem) par tās slikto attieksmi spēļu laikā, un tas nepalīdzot komandai uzlabot sniegumu. Tam sekoja Mārberija izsvilpšana pašu mājās ik reizi, kas spēlētājs pieskārās bumbai. "Knicks" tikmēr turpināja nīkuļot un zaudēt visiem pēc kārtas.

Starpsezonā bijušas daudz runas par Mārberija došanos prom, lai arī pašreizējā līgumā basketbolistam vēl palicis pēdējais gads, pie tam - itin ienesīgs. Par 2008./2009. gada sezonu Mārberijs saņems 21,9 miljonus dolāru. Ja paliks komandā...

"Knicks" prezidents sazvanīts noliedza, ka klubs meklē iespējas, lai pārtrauktu līgumu ar saspēles vadītāju: "Šī lieta ir uzsākta presē un tādā gadījumā jautājums būtu jāuzdod man [kāpēc tā noticis]. Es neesmu pat apspriedis līguma izpirkšanu ar Mārberiju. Nesen runāju ar viņu, un viņš bija apmierināts ar situāciju."

Prezidents apgalvo, ka Mārberijs ieradīšoties komandas treniņnometnē, lai uzsāktu gatavošanos jaunajai sezonai. 31 gadu vecais saspēles vadītājs NBA aizvadījis jau 12 gadus, bet šovasar cītīgi esot trenējies, lai būtu labākajā formā pēdējo gadu laikā.

Tāpat Velšs pastāstīja, ka ļoti ticama ir veterāna Alana Hjūstona parādīšanās "Knicks" treniņnometnē, bet prezidents nevar apsolīt basketbolistam vietu sastāvā: "Nemāku atbildēt. Mest un trāpīt viņš joprojām prot, tas ir skaidrs. Tagad viņam jānonāk intensīvākās situācijās. Viņš nav tik daudz trenējies, viņš ieradās un uzspēlēja bumbu. Tagad viņš jūtas tā, ka var doties laukumā un spēlēt. Es to pieņemu."

37 gadus vecais Hjūstons pameta basketbolista karjeru 2005. gadā ceļgala savainojuma dēļ, taču šovasar izteica vēlmi atgriezties sava "karjeras kluba" komandas rindās. Vai basketbolists spēs izmantot prezidenta doto iespēju, redzēsim tuvākā vai tālākā nākotnē.

Izmantotie resursi:
ESPN

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-09-24 12:02, pirms 16 gadiem
gribeetos abus redzeet knicks sastaavaa!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-09-24 12:06, pirms 16 gadiem
"...izpirkšanu ar Mārberiju. Nesen runāju ar viņu, un viņš bija apmierināts ar situāciju."
domaaju gan! sanjemts 20 miljonus ne par ko...

  +2 [+] [-]

, 2008-09-24 12:21, pirms 16 gadiem
reāli Mārberijs nav nemaz tik slikts. Tas ka viņam maksā šos 20 miljonus kko nozīmē!!! Viss ir attieksmē. Ja viņš gribēs sevi pierādīt, tad viņš to izdarīs!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-09-24 15:28, pirms 16 gadiem
Knicks ir parodija par NBA un basketbolu kopumaa!

  -2 [+] [-]

, 2008-09-24 15:43, pirms 16 gadiem
nu es nemaz nedomaaju ka Maarberijs ir slikts, vinjsh ir labs, vieniigi vinjsh PASHLAIK nespeelee, par ko sanjem 20 miljonus, ja speeleetu tad ok, gan jau ka vinjsh ir taa veerts,bet PASHLAIK...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja